Koraszülött babát mikor engedik haza? Illetve mikor kérheti ki az anya? (tudásbázis)
Ezt jó hallani:))))
Jó egszséget kívánok nekik!
Én is itt szültem az egyik gyerekem, babás szobában voltunk, úgy kellett könyörögni, hogy egyik éjjel mind a négy babát bevegyék éjjelre, hogy legalább egyszer tudjunk nyugiban aludni. (mindig másnak a babája üvöltött)
Igaz, ez lassan 13 éve volt, de semmi ilyesmit nem tapasztaltam amit írsz. Én is császáros voltam, 5. napon mentünk haza. Ha nincs semmi gáz, már a 4. nap kiadják a babákat.
Az én babám időre született, 4630 grammal - végképp nem koraszülött - . Mégis bevitték a koraszülött osztályra, mivel állítólag ferőzést kapott (CRP szint: Amit szinte csak itt néznek) Az én babám nem cukros vizet kapott, hanem 5 napra infúziót kötöttek a fejébe (amit 5x helyeztek át, mivel kimozgott) - hogy ne veszítsen a súlyából. Eljutottam odáig, hogy saját felelőségre haza hozom, de addigra kiadták.
Ált. egy kora baba itt adig van a korán, mintha rendes időre született volna.
nos felhívtam őket. Ők pártolják a szoptatást- telefonban-, az anya igényei szerint lehet a gyerekkel, ha kéri, akkor non-stop, de éjszakára az első 2-3 napban inkább nem hagyják kint, mivel ilyenkor még nincs tej.... blablabla....
szóval igen, más a telefon, és más a tapasztalat.
:(
igazából az érdekelt volna, hogy ha semmi sem indokolja, és hiába "koraszülött", lehet-e az anyával a gyerek?
Honlapjukon semmi nincs írva, h bababarát-e a kórház, stb? vagy mi a szülészeten a "házirend", stb?
vagy ezeket telefonon is megérdeklődhetetd, mondd azt, hogy most tervezed a babavállalást, vagy 15 hetes terhes vagy, és kórházat akarsz választani...
mi a szokás?
:D
Hát pl barátnőm kért egy steril edényt a lefejt tejnek- erre adnak egy koszos, valószínűleg kávémaradékkal beleszáradt poharat, hogy abba fejjen. Nos, ez a szokás.
Nem segítőkészek, és a gyereket egy nap háromszor adják ki.
Úgyhogy jó volna tudni, hogy ha van teje, akkor egész napra is kikérheti, hiába koraszülött. Bár ha jól emlékszem nálunk a kórházba a 36.-hét előtt számított valaki koraszülöttnek... de mindegy.
mert a csecsemősök bunkók, és jó tudni, mik a jogai. Mert persze nekik az a kényelmes, ha megtömik a gyereket cukros vízzel, és hallgat.
Nehogy már rá kelljen néznie, hogy van a gyerek anyukával! Isten őrizz!
A barátnőd miért nem kérdezi meg a kórházban ezt, esetleg az orvosától?
itt egyszerűbb? :-S
Barátnőm pénteken töltötte a 36. hetet, szombaton szült. A gyerek értékeit nézve tökéletes, 10/10 apgar, 2800 gramm, 47 cm.
Barátnőmnek, hiába császár volt, ma második napja már van teje, 20 ml-t le tudott fejni, de mivel tápszerezik a gyereket- vagy ahogy most hallottam, esetenként cukros vízzel itatják a kicsiket-, nem nagyon akar szopizni.
Mikor mehetnek haza? Itt is a 4 nap szabály van érvényben? Ha tovább kell bent maradniuk, mikor kérheti ki a kicsit, hogy legyen mindig vele, ne tápszerezzék?
További ajánlott fórumok:
- Minden ami a koraszülöttekkel kapcsolatos
- Kinek van koraszülött gyermeke, hány hétre született a pici, tapasztalatok?
- Mennyi esélye van egy extrém koraszülött babának? Mit csinálnak vele, ha megszületik?
- Ha az első baba koraszülött lett, akkor a másodiknál is valószínűsíthető, hogy így lesz?
- 11 napos koraszülött, tápszeres babám székrekedéssel kűzd! Mit tegyek? S.O.S!
- Hogy sikerült az első osztály a volt koraszülött gyermekednek?