Könyvek amik megérintettek (beszélgetés)
Csak érdeklődöm, hogy állsz az olvasásokkal? :)
Rendeltem könyveket. A Magdolna nővérek és az Egyasszony jön majd.
Most jut eszembe, mennyire megérintett Murakami Harukitól az IQ84. Hihetetlen ereje van számomra annak a könyvnek.
Elolvasom, remélem nem csalódok. Közel 500 oldalas.
Igen, olvastam azt is.
Érdemes mindkettőt elolvasni.
Berkesitől; Akik nyáron is fáznak. Minden évben elolvasom, pedig szinte fejből tudom. Már arra is gondoltam, hogy nem csupán a könyv nagyon jó, hanem nagyon jó koromban olvastam.
+
Edith Eva Eger: Az ajándék.
Olyan könyveket, amik hatással vannak az olvasóra. Amiknek tényleg van mondanivalója, nem csak tucat...
Sok dolog van, amiről kevés szó esik, mintha még a mai, modern világunkban is tabuk lennének. Olyan ez, mintha homokba dugnák a fejüket, befognák a fülüket, mert ha nem látják, hallják, akkor az nincs is.
Az ajándék című könyvét is olvastad?
Én nem olvastam, de már a címe is elég dermesztő.
Olyan könyveket keresünk, amik megérintettek, vagy olyat, ami kitépte a lelked, ledarálta, majd visszahajította a mellkasodba...? Mert ha az utóbbi, akkor Péterfy-Novák Éva: Egyasszony. Az Apád előtt ne vetkőzz-t már nem mertem elolvasni...
Sophie Hannah-Elnémult babaszobák, ezt ajánlották.
Olvasta valaki?
Ezt a könyvet is sokan dicsérik:
Delia Owens - Ahol a folyami rákok énekelnek
Úgy nézem film is készült belőle.
Igen, azt hiszem, ez is egy olyan könyv, amit soha többé nem olvasol el, mégis egész életedben emlékezni fogsz rá.
Igen, írják a könyv végén. Szerző saját traumát ismertet testközelből, személyesen élte át. Némely részén sírtam. Szülőket sem lehet felmenteni, kegyetlenül lökték bele a kislányt, hogy majd ott "megtanulja".
Jesszusom, micsoda borzasztó történet. Tudtad, hogy a nyolcvanas évek végén zárták be a legutolsó intézményt?
Scott Stambach: Ivan Iszajenko láthatatlan élete. A Csillagjainkban a hiba - a Szovjetúnióban.
A filmet láttam.... Durva volt.
Philip Carlo: A Jeges
Csak nagyon erős idegzetűeknek ajánlanám!
Súlyosabb témák? Hm....Anthony Burgess: Gépnarancs, Kurt Vonnengut: Éj anyánk, Robert Merle: Madrapur, Mordecai Richler: Légy bátor és erős, Nicole Krauss: A szerelem története...hirtelen ennyi jut az eszembe.
Ehhez hasonlónak tűnik:
Jennie Melamed: Lányok csöndje
Kathy O'Beirne: A Magdolna nővérek
Ez tényleg jó könyv. Ha emlékszem, több része is van
Jodi Picoult legtöbb könyve. (Házirend, Törékeny, Szívtől szívig, Egyszerű igazság, A nővérem húga, ...)
Robert Merle: Francia história
[link]
Carolyn Jessop: Menekülés
[link]
Corinne Hofmann Afrikai szeretők
[link]
További ajánlott fórumok:
- Ki volt a leghíresebb ember, akivel kezet fogtál, megérintetted stb?
- Mit láttál, hallottál ma, ami megérintette a szívedet és elgondolkodtál az eseten? Vidámmá vagy szomorúvá váltál a hallatán?
- A halál megérintett
- Mi az, ami mostanában megérintett, meghatott?
- Valaki tudna nekem olyan könyveket mondani, amik hasonlítanak Tisza Kata könyveihez?
- Csere-bere /ruhák, cipők, háztartási eszközök, könyvek, játékok és egyéb olyan holmik, amiket szívesen elcserélnél/