Konyhakész pacal főzése (beszélgetés)
Én már csak múlt időben fogalmazok. Egymagamnak már nem kezdek hozzá ekkora melóhoz. Inkább veszek esetenként 1-1 doboz konzervet. Már azt is kitapasztaltam, melyik gyár termékét vegyem, ha olyat szeretnék, ami az én ízlésem szerint való. Priviben írom, ha kéred, akkor nem lesz reklám.
Amíg nagy volt a család, elég sűrűn főztem. Persze, ráment a szombat-vasárnap. :))
Nagyon szívesen
Igen, a körmöt bele, a pacallal együtt főzni. Akkor lesz finom. :))
Nagyon szépen köszönöm,körmöt gondoltam hozzá :)
Csak én eszem a gyerekek nem.
Esetleg a körmöt bele tehetem hogy együtt főljön?
Ha nyers pacal, akkor először bő vízben meg kell abálni. Kb. 2 órán át főzöd = csendben rotyog!! babérlevél, kevés só, szemes bors.
Ha kihűlt, megtisztítod az esetleg még rajta levő "pogány-bőrt" leszeded róla. Olyan sárga, mint a csirke lábán amit lehúzol. Felcsíkozod.
Ezeket a munkákat általában előző nap megcsinálják, eléggé időt-rabló meló.
A felcsíkozott, megtisztított pacalt megfőzni, körömmel, vagy nélküle, és milyen módon: ízlés dolga.
Egyetlen tanácsom van: pont úgy, ahogyan pl. a marhalábszár-pörköltet is megfőznéd!
Felrakod főni, lassú pöcörgéssel kb. 4,00-4,50 óra. Ez már ízlés dolga, ki hogyan szereti.
(Én biztosan bográcsos módon = rétegezve a pacalt és a hagymát-zöldpaprikát, és rétegenként sózni, mint a bográcsost is szoktuk erre mifelénk!) Felönteni vízzel, kb. 2 cm-rel lepje el. És kb. fél órával a vége előtt megy a tetejére az őrölt paprika.)
De ez már ízlés dolga. Főzd úgy, ahogy a patásokból a pörköltet szoktad. (Körömpörkölt, marhalábszár pörkölt hasonlókat)
Sokszor akartam már venni csíkozott pacalt a pennyben,de nem tudom hogyan kell elkészíteni! Van fagyasztott is,melyik a jobb?
Segítenétek nekem hogyan készítsem el?
Köszönöm :)
További ajánlott fórumok:
- Szabad tűzi ételek főzése bográcsban, diszkoszban, tárcsán
- Teafőzési praktikák ill. minden ami a tea főzésével kapcsolatos!
- Mit rontok el a rizs főzésénél?
- A sonka főzése húsvétra
- Vaddisznó pörkölt bográcsban való főzéséhez szükséges előtte bepácolni? Milyen pácot ajánlanátok?
- Hol vehetnék konyhakész pacalt, ill. milyet érdemes venni?