Kommunikáció (beszélgetés)
Ezen a fórumon is elkezdtem keresni, hátha találok valamit a szervezeti kommunikációról, annak oktatásáról. Senki sem foglalkozik ezzel?
Kérdésem volna, hátha valaki tudja a választ? Hol lehet annak nyomát találni, hogy hol tanítanak szervezeti kommunikációt felsőoktatási intézményben? Nem Médiatudományi szakra gondolok, mert abból sok is van, hanem kommunikáció szervezésére. Sehol sincsen ma Magyarországon ilyen képzés?
Én is leírom a véleményemet, bár a lényeg elhangzott.
Az önértékelés hiánya ("Nem vagyok elég jó.") okozza benned azokat a gátakat amelyek nem engedik hogy megnyílj a külvilág felé.
Nem mered megmutatni magad mert még bizonytalan vagy önmagadban.
Ezért érdemes lenne elmenni egy lelki szakértőhöz, esetleg beiratkozni egy önismeretei tréningre.
Egy egyszerűbb lehetőség a többi mellé,a hétköznapokra: Kérdezz!
találj ki előre kérdéseket,amire kíváncsi vagy idegen emberekről,és ha élesben vagy,kérdezz! A legtöbb ember szeret mesélni magáról,és alig lehet leállítani.Aztán ha már több mindent mondott,arról úgyis új kérdések ,meh saját élmények jutnak majd az eszedbe.
a csaladallitas nem old meg mindent, barcsak megoldana!! :)))
ez nem ilyen egyszeru!!
A Csaba Doki jól beszél! Mindenesetre én azt mondom, mellé lehetőséged van még olyan irodalmat is a kezedbe venni, ami gondolatokat ébreszt Benned. Segít megérteni a kudarc és a siker valódi szerepét. Önértékelési hiányosság/téves önképp, illetve felesleges kisebbrendűségi komplexusok esetén ez egy többlépcsős folyamat. Olyan ez mint a futás, először meg kell tanulni járni.
Szóval én mindenképp ajánlanék pár irodalmat, amit persze nem árt nem csak olvasni, hanem elgondolkodni rajta. Van sok erre érdemes szerző műve.
Amit a Doki ajánlott szintén nagyon jó, sőt ezt a két dolgot lehet párhuzamosan csinálni. a legjobb önfejlesztő módszer ha Te fejleszted Magad, de ez persze szintén ezekkel a külső segítségekkel fog történni. Senki nem mondhatja meg mi a jó Neked, d abban igenis segíthet, hogy megértsd ezen a világon az életed nem a környező emberektől függ, hanem a Benned lévő gondolatoktól, az meg munkával jár. Nekem megérte.:)
Ezért nincs önbizalmad valószínűleg. Itt kezdődik, hogy gyerekként mennyire éreztük, hogy a szüleinknek fontosak vagyunk és szeretnek, értékesnek tartanak.
Ha ezt nem kaptuk meg, akkor érdemes később különböző techinkákkal bepótolni.
Vannak rá teljesen jól működő megoldások.
Ha gondolod, akkor írj rám privit és ott átküldök neked konkrét helyeket és módszereket.
Oké. Ha a környékeden foglalkoznak valahol családállítással, akkor azzal ezt a problémát teljesen meg tudod szüntetni. Ott helyre teszik azokat a berögződéseket, amik miatt ez kialakult benned, illetve, ami azt fékezi, hogy ilyen helyzetekben jól érezd magad. Ezek blokkok, amiket meg lehet találni és helyre lehet tenni.
Valamelyik szülőd nem volt túl szigorú veled?
Szia. A szüleid neveltek? Mármint az édes szüleid?
Persze ha ez magánügy és nem akarod kiírni, akkor nyugodtan írd.
Tudok neked javasolni erre jó megoldást, csak jó lenne azt is tudni, hogy milyen korosztályba tartozol. Elég kb :)
:))
nulla??
Ami az állásinterjúkat illeti, nézz utána a google-on mindennek, amit a:
Stresszinterjú címszó alatt találsz, manapság ezekre kell már felkészülni, felkészülten oda menni, és fő, hogy végig nyugodt maradj, mert ott nem a válaszok érdeklik az interjúztatókat, hanem az, hogy ki tudnak-e hozni a sodrodból...
További ajánlott fórumok:
- Összeköltözzünk a kommunikációs problémák ellenére?
- A volt férjem nem hajlandó kommunikálni velem a közös gyerekünket illetően
- Párkapcsolatban élők - kommunikáció a partnerrel
- A nők nagyon igyekeznek rövidre fogni a nekik nem tetsző férfiakkal a kommunikációt?
- Miért nem tudnak kommunikálni a férfiak manapság?
- Te a mindennapi kommunikációd során használsz rövidített szavakat beszédben és írásban? Mi a véleményed erről?