Én is imádom az ízét, meg a koffein miatt is szeretem. De a refluxom miatt kikészíti a gyomromat, plusz elvileg étel intolarenciám van kóladióra. Meg az édesítőszereket se bírom. Emiatt néha “jutifalatként” iszok egy pici pohárral.
Persze, nem egészséges, főleg, ha az ember mellette nem nagyon iszik vizet.
Már mindenre gondoltam; szervi baj, hormonális változások,stb. Voltam is néhány kivizsgáláson. De arra, hogy vedelem a kólát... Lehet, hogy a háziorvosom lepördülne a székről. Inkább csendben maradok és nem iszok többet.
Azért persze más is lehet. Sajnos az ember legtöbbször saját magán tudja kifigyelni, mi nem jó a szetvezetének. Anyukám is ilyenekkel küzd jó 1 éve. Már nem kávézik, alig eszik, minden vizsgálat rendben. Csak a tünetek mégis előjönnek. De a kávézás elhagyása nála sokat segített.
Igen. Ezért szoktam róla rendszeresen leszokni. Pontosan tudjuk, hogy tömény méreg, mégsem tudunk meglenni nélküle, mint a cigisek. Most 3 hónapja nem ittam, van, amikor évekig sem. Aztán ha újra rákattanok, jön a gyomorsav, puffadás, hasfájás.
Gyerekkorom óta nem bírom meginni a kólát, a szagát és az ízét sem szerettem soha. De tudom, hogy sokan szeretik. Amennyiben korábban jól bírtad akkor arra kell gondolni, hogy: 1 : Megváltozott a kóla összetétele. 2: Ha nem változott meg akkor benned változott meg valami. Pl kialakult egy ételérzékenység, ami korábban nem volt. Nekem pl. az instant kávéban lévő kóla dió színezőanyag okozott hasi panaszt. Ez lehet egy magyarázat de persze lehet más is. A savassága is okozhat kellemetlenséget ha a gyomorsav mennyisége lett nálad több.