Kóla torta recept
70 perc
A Kóla torta hozzávalói:
20 dkg liszt
25 dkg cukor
1/2 tk szódabikarbóna
1/4 tk só
175 ml Cola-nem diétás
2 ek. kakaó
12,5 dkg sótlan vaj
1 tojás
125 ml író (vagy 3 dkg joghurt 1 dl nem zsíros tejjel elkeverve)
1 tk vanília esszencia
cola bevonathoz:
1 ek kakaó
22,5 dkg porcukor
2 ek. vaj - 3 dkg
3 ek (45ml) Cola (nem diétás)
A Kóla torta elkészítési módja:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egyidejűleg tegyünk bele egy tepsit. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, sót és szódabikarbónát. Keverjük össze a tojást, az írót (vagy a joghurtot és a tejet), és vaníliát egy mérőedényben. Egy vastag aljú edényben alacsonyhőfokon olvasszuk össze a colát, a kakaót és a vajat, fakanállal kevergetve. Tegyük bele a száraz hozzávalókat, keverjük jól össze fakanállal, majd adjuk hozzá a folyékony hozzávalókat és jól keverjük el. Öntsük egy tortaformába és süssük 40 percig, vagy tűpróbáig a forró tepsin. Hagyjuk állni 15 percig a formában. Amikor kivesszük, szórjuk meg porcukorral és tegyük félre. Egy nagy edényben melegítsük össze a vajat, a colát és a kakaót, és kevergessük alacsony lángon, amíg a vaj megolvad. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vaníliát, és a kanalazzuk hozzá az átszitált porcukrot. Kevergessük, amíg a cukor felolvad és egy jól kenhető, de még folyékony mázat kapunk. Öntsük ezt a mázat tortára, amíg még meleg, és hagyjuk kihűlni, mielőtt tálra tesszük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Cucicsillag, 2014. szept. 16. 23:56
A kóla torta elkészítési módja és hozzávalói.