Köhögésre valami házi gyógymód? (tudásbázis)
Köszönöm a válaszokat,de én sosem eszem,iszom a hütöböl közvetlen,sem nyáron ,sem télen.Nem fáj a torkom,nem vagyok meghülve!
megprobálom a leirt házi gyógymodót.
Szerintem ilyenkor óvatosan kell a hűtőből enni.
Főleg ha alacsonyra van állítva. Amit lehet inkább langyosan melegen kell fogyasztani. / Vajat nehéz lenne de pl még a joghurtokat is meg lehet langyítani ha beleállítjuk meleg vizes edénybe /
szervusztok.
Nem vagyok meghülve mégis köhögök néha,föleg éjjel.mi lehet az oka és mivel lehetne kezelni?
ha valakinek volt hasonló este,kérem irjon.
köszönöm.
Ugye csak jól hallottam én ezt a népi praktikát!
:-)
Mi ronda köhögés esetén bekenjük a mellkasunkat-hátunkat zsírral,betekerjük a testünket törölközővel,afölé a pizsama,igaz nem valami illatos de nagyon hatásos ;)
Illetve,fokhagymanyomón nyomj át egy-két gerezd fokhagymát,rakj hozzá egy kis mézet,nem olyan vészes az íze és a hatása szuper.
figyu, lehet kapni gyogytarban, de lehet drogeriaban is, ilyen nagyon mentolos zsiros kenöcsöt, amivel a hatadat es a mellkasodat kell bekenni vele ejszakara... Nem tudom hogy hivjak, de egy patikus ez alapjan biztos be tudja azonositani. :)
Lehet disznozsir helyett ez is müködne...
nalunk apam dilije a hagymatea mezzel, amikor betegek vagyunk.(voltunk)
Hagyma hejat leforrazod, hagyod allni par percet, majd izesited. En citromot is nyomok bele, mert tenyleg eleg gaz...
bocs, erröl az Indul a bakterhaz cimü film jutott eszembe... :) Tenyleg ne haragudj! :)
"...szorijja Kend erösen!" :))
Igen a fekete retket is hallottam mézzel.
És ha teszel fel párologni vizet, akkor tegyél bele sót is.
Éjszakára kend be vékonyan disznózsírral a mellkasodat és egy nedves kendőt tegyél rá.
Ezt csak hallottam, állítólag jó.
A barátnőm kipróbálta a majdnem 4 éves kisfián, amikor napok óta nem aludtak, annyit köhögött, hiába adta neki a gyógyszereket és azt mondta, hogy egy kuk nélkül átaludta az éjjelt.
igyál kakukkfű teát..az jó,nekem legalábbis.
vagy a feketeretek közepébe vájjál lyukat és abba tegyél mézet , amikor már szinte vízzé válik akkor egyed ezt a lét.