Köhögésre? (tudásbázis)
Na, gyerekkorom legrosszabb ízű gyógyszeréről van szó:((((((
Babérlevél vagy hársfa te nagyon jót tesz.
S ha nem szakad föl én a nagymamámtól tanultam, hogy be kell kenni a bőröd sertés zsírral ott ahol a légcső van. Arra vizes ruha és arra száraz ruha. ezt éjszakára és reggelre minden ok. Nekem bevált és már a férjem is rájött, hogy nem butaság.
2 ek.pirított cukrot /ne barnuljon meg/ felöntünk egy dl vízzel és megfőzzük.
Nincs mellékhatás!
Váljék egészségedre!
Közben mindent megtaláltam róla! :
Elixirium thymi compositum FoNo VII. Naturland
Hatóanyag:
6,75 g Nátrium-bromid 33,3 %-os oldata, 9,00 g szirupkészítéshez való narancs-tinktúra, 45,00 g kakukkfű-tinktúra.
Segédanyag: Kasszia fahéj-, narancshéj-, kardamomumtermés-, szegfűszeg-alkoholos kivonata, metil-parahidroxibenzoát, 96 %-os alkohol, szorbinsav, szacharóz, desztillált víz.
Javallat:
A készítmény a légcső és a hörgők gyulladásos folyamatainak kezelésére alkalmazható.
Ellenjavallat:
Ne alkalmazza a készítményt, ha Ön:
kakukkfű iránti túlérzékenységben szenved.
Alkalmazása tilos vékony- és vastagbélgyulladás (enterocolitis) és szívelégtelenség fennállása esetén.
Mellékhatás:
Mint minden gyógyszernek, az Elixirium thymi compositum Naturland oldatnak is lehetnek mellékhatásai.
Az anyatejbe átjutó brómsó a szoptatott csecsemőben aluszékonyságot, bőrén acnét okozhat. Nagyon ritkán előfordulhatnak allergiás bőrreakciók, pl. kiütések, csalánkiütés, arcödéma, száj- és torok ödéma (Quincke-ödéma), vagy nehézlégzés, gyomor problémák (görcsök, hányinger, hányás).
Figyelmeztetés:
-
Kölcsönhatás:
Tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.
Terhesség/Szoptatás:
Terhesség és szoptatás idején csak orvosi javaslatra a kezelés előnyének és kockázatának mérlegelését követően alkalmazható.
Gépjárművezetés:
Nem befolyásolja hátrányosan az ezekhez szükséges képességeket.
Alkohol:
-
Adagolás/ Alkalmazás:
Amennyiben az orvos másképpen nem rendeli naponta 3-szor 10 ml-t kell bevenni.
Túladagolás:
Túladagolás esetén a mellékhatások fokozódhatnak.
Ha elfelejtette bevenni az oldatot:
Amint észrevette, hogy elfelejtette bevenni az előírt adagot, pótolja azt mielőbb, de soha ne alkalmazzon dupla adagot.
Tárolás:
Legfeljebb 25°C-on, fénytől védve tárolandó.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.
A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.
Csomagolás: 150 g oldat barna színű PET palackban, mely PP csavaros kupakkal van lezárva. 1 palack + 1 műanyag adagoló eszköz dobozban.
OGYI-T-9852/01
Betegtájékoztató OGYI eng.száma: 19.687/40/2004
Elixirium thymi compositum FoNo VII. Naturland -ezt ajánlották nekem.Férjem el is szaladt megvette csak elfelejtette megkérdezni hogyan kell fogyasztani.
Használt már valaki ilyent?
További ajánlott fórumok:
- Ovódás kislányomnak mit adhatnék immunerősitőként, és száraz köhögésre mit javasoltok?
- Mit ajánlotok 2 éves fiamnak éjszakai köhögésre?
- ( Ugatós) köhögésre mi a jó, a gyógyszer mellett?
- Tud valaki olyan szert, ami lehet szedni szoptatás alatt köhögésre?
- 3 éves gyereknek köhögésre mit ajánlotok?
- Milyen házi praktikát tudtok hurutos köhögésre 7 éves fiamnak?