Kizárólagos lakáshasználati jog (beszélgetés)
Tudtommal vannak ingyenes jogsegély szolgálatok, talán még a bíróságon is. De az én értelmezésem szerint azért lett tiéd a kizárólagos lalkáshasználati jog, mert te fizeted tovább a hitelt. De ügyvéd nélkül is megkérdezhetted volna a tárgyaláson, mert ha nincs ügyvéded, köteles a bíró mindenről felvilágosítani.
Én is voltam tárgyaláson ügyvéd nélkül, mert nem volt ügyvédre pénzem, és mindenről a bírónő tájékoztatott.
Na, ez a borzasztó! Mi is, amit vettünk, abból 3, millió maradt a tulajnak, többi vissza a bankba, kincstárba. Ami maradt, mit kezd vele?
2 gyerek!
Ja, akkor nem kell " kifizetned " a férjedet, mert a hitelt te fizeted.
Nem tudom, mit értesz lakáshasználati díj alatt?
A lakás a tiéd, fizeted a részletet, remélem, megy és akkor rendben. :))
Igen, kaptam határozatot.
Az ügy elég kacifántos, mert a házat szocpol + jelzáloghitelre vettük 7 éve. A bírónő úgy határozott hogy a 2 gyerek és én megkapjuk a kizárólagos lakáshasználati jogot ( aminek a fogalmával nem voltam tisztában) és a hitel törlesztőrészleteit a továbbiakban egyedül kell fizetnem.
Ügyvédre nekem sajnos nem telik, más vagyonunk pedig nincs is. Ha emellé még lakáshasználati díjat is kéne fizetnem melléakkor kb csődbe mennénk. :D:D A hitel chf alapú, nem lenne érdemes eladni a házat, talán annyit kapnánk most érte hogy a banknak visszafizessük a hitelt.
Te és a gyerekek lakhatnak ott.
De erről határozatot kaptál már?
A férjednek kell fizetned? :)) Lehet, csak akkortól érvényes, ha te kifizeted őt?
Azért ezeket az ügyvédedtől nem kérdezted? Vagy nem volt ügyvéded? :))
Persze, eddig a férj lakott benne, nem fizette a rezsiket, stb. stb. A feleség + gyermek albérletben... gondolod, hogy a feleség kapott a férjtől használati díjat, ha még a szolgáltatók felé a számlákat sem fizette ki, és lekapcsolták az órákat???
Szerintem itt az lesz, mint a legtöbb esetben: közös tulajdonú ingatlan, melyet meghirdetnek eladásra, a vételárat a tulajdonjog arányában osztják majd egymás között... de addig is ne az asszonyka lakjon albérletben a gyermekkel együtt, hanem a volt férj. Utána majd intézik ki-ki a saját dolgát, ahogyan tudják, ha már eladták a lakást.
Tudomásom szerint ez azt jelenti, hogy kizárólag csak te és a gyermeked lakhattok ott = a férjednek nincs joga hozzá!
Mivel a bírósági határozat a lakás használatának jogát az érintett 3 főre való tekintettel határozta meg, ebből az is következik, hogy rajtad és gyermekeden kívül azok lakhatnak benne, akiket te oda beengedsz. Ha a volt férjedet nem, akkor neki nincs joga! De ha szüleid, vagy esetleg új társ, férj/barát, akit te oda beengedsz, annak van joga addig, amíg azt te is jónak látod.
Sziasztok.
Nemrég váltam el, van egy házunk aminek én és a férjem 50-50%-ban vagyunk a tulajdonosai.
A bírónő a válásunkkor kizárólagos használati jogot ítélt nekem és a gyerekeknek.
Kérdésem az lenne hogy ebben az esetben csak minket illet meg a ház használata, vagy a volt férjemnek is joga van-e benne lakni?
Jelenleg üres mert mi albérletbe költöztünk és kikapcsolták a közműszolgáltatásokat mert a volt férjem nem fizette de hamarosan rendezni fogom és vissza szeretnék költözni a gyerekeimmel.
További ajánlott fórumok:
- Filmek kizárólag ABC sorrendben.
- A Töténelem nagy alakjai kizárólag ABC sorrendben
- A 90 éves apai nagyanyám tartásáról kizárólag én vagyok köteles gondoskodni?
- Miért van az, hogy bizonyos férfiak kizárólag egy nő külsejét veszik figyelembe?
- Hoxa kizárólag női oldal? Most olvasom bakker...
- Ha valaki kizárólag a bankszámlaszámomat ismeri (jelszót, születési számot nem), hozzáférhet a pénzemhez?