Kivihetem magammal külföldre a kislányomat ebben az esetben? (tudásbázis kérdés)
ÚJ SZABÁLY
Ha 1 gyerek 1 felnőttel utazik! Új nemzetközi repülési szabályzat lépett életbe charter járatokon gyermekkel utazók esetében. Ha a gyermek csak egyik szülővel, vagy nagyszülokkel utazik, akkor a budapesti check in pultnál szükséges a másik szülo vagy utóbbi esetében mindkét szülő aláírt írásos nyilatkozata, melyben beleegyezésüket adják a gyermek külföldre történő utazásához. Nyilatkozat hiányában a gyermek születési anyakönyvi kivonatának másolata is megfelelő. Oké ez repülő, de Roza78-nak igaza van.
Mivel a nagyszülő tartja a kapcsolatot, nem biztos.
Nem tudnál a nagyival beszélni, hogy anyagilag jobb lenne, ha elengednék veled a picurotokat. Mond el neki,hogy biztosítod a gyermeknek a szállást óvodát, és nem nélkülöztök. Jelezd neki, hogy láthatják, nem tudom milyen távolságra mész, de időben előre lefoglalt repülőjeggyel akár 20 ezer forintért Angliáig utazhat,Európán belül pedig a nemzetközi buszjáratok olcsóbbak, mintha Budapestről leutaznék Nyíregyházára.
Van minden önkormányzatnál ingyenes jogi tanácsadás, vagy a családsegítőknél, én a helyedben ott érdeklődnék.
Köszi!
Nem tudom menne-e békésen a dolog megbeszélése.Apuka havi 12000frt gyermektartást fizet az 1300 euros fizetéséből!!! A gyermeket több havonta látja, a kapcsolatot a nagymama ápolja heti egy alkalommal. Esetleg ha nem tudnám megbeszélni velük és legrosszabb esetben bírósághoz fordulnék javamra döntenének?
Ha fizeti a gyermektartást, van beleszólási joga.
békésen megbeszélném vele, hogy a közös
gyermeketek érdekében jobb lenne, ha hozzájárulna a külföldi munkavállalásodhoz.
Sziasztok!
Valószínűnek tartóm, hogy ebben a kilátástalan országban a gyesem letelte után nem fogok megfelelő munkát találni, ezért a külföldi munka vállalás mellett döntöttem.
Kérdésem: Két éves kislányom szülői felügyeleti jogát én gyakorolom a kicsi három hónapos kora óta, Apuka megakadályozhatja-e, hogy magammal vigyem a kislányom???
UI: Ő több hónapja már külföldön dolgozik.
További ajánlott fórumok:
- Te visszafizettetnéd a külföldre menő fiatal orvosokkal az egyetemi tandíjat?
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- 4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban
- Vannak itt külföldre vágyó orvosok?
- Segítség - Kövér a kislányom!
- Külföldre költözés gondolata merült fel egy új kapcsolat miatt. A nálam elhelyezett kiskorút (16 éves lesz) vihetem-e magammal?