Kiveszik a méhem segítség! (beszélgetés)
Szia Miklósi!
Sajnálom, ami veled történt. Az alábbi címen olvashatsz egy hosszú ideje folyó levelezést a témában, melyhez szerintem csatlakozz te is. Keress rá:
Fenti címen olyan nők leveleznek, akik ugyanígy, vagy hasonló módon jártak mint te. Én magam is közéjük tartozom. Nagyon jó a fórum. Én is sok segítséget és támogatást kaptam a többiektől, amikor műtét előtt álltam.
Kitartást és jobbulást!
Hát te is jól bevásároltál drága!
Keress segítséget a NOE-nál, kérdezt meg a védőnődet, beszélj a családsegítőkkel, kérdezz rá, hogy áll a "helyette szülői hálózat" szervezése. Beszélj az Otthon Segítünk alapítvánnyal is. Valaki csak mond valamit. Keress ideiglenesen valami kollégiumot a gyerekeknek. (Én is megtettem egyszer 8 hétre a kisfiammal, nem volt más megoldás, veszélyeztetett terhes voltam, és már egy pohár vizet is alig tudtam adni nekik.) Megértette, és mindent megtett, hogy túllegyünk a nehezén.
Pont azért kellene rendbehozatni magad, mert fel kell nevelni ezeket a gyerekeket!!
Ah ez a háziorvos volt, nőgyógyászhoz legelőbb szept. 10-én tudok menni addig szabadságon van:(
Sürgős esetben (mondjuk ha már elvéreztem) hívhatom az asszisztensnőjét.
Sziasztok! Ah el vagyok keseredve, ki kell írnom magamból. Szerdán arra ébredtem, hogy nyilaló fájdalom a vádlimban, reggel lábra se tudtam állni. Megnéztem egy hatalmas kék folt a lábamon. Pénteken orvos, de addigra már a másik lábamon és mindkét kezemen is kék foltok. Adott gyógyszert, meg beutalót vérképre. Most ott tartok, hogy ráállni a lábamra alig tudok, sántikálok, és úgy érzem, mintha bevizesedett volna a térdem.
Hogy nem érezzem jól magam a laborba közölték, hogy legelőbb szeptember 29-én tudnak fogadni. És hogy még mindig ne legyen jó a napom tegnap este óta újból vérzek az esmya nevű gyógyszer ellenére is, újból darabos, nagy mennyiségű vérzés. Kész vége feladom.
Ugyanezen a problémán estem át tavaly (1 éven keresztül kínlódtam) majd a nyáron, és karácsony előtt volt egy-egy műtétem. (Annyi különbséggel, hogy én nem gyulladtam be.)
A méhfalon alakult ki egy igen sűrű szövődményű "vérbög", amit műtéti úton (hüvelyen keresztül)szépen lekapargatta több mint 90 %-át.
Nekem is felírta a műtét után és még műtétek előtt is az esmya-t, ami azt is megakadályozza, hogy ne növekedjen meg újból.
Úgy indultunk a műtétnek, hogy engem is kipakol, de azt mondta a főorvosom, hogy ha nem muszáj, akkor inkább megmenti és mindent megtesz értem.(44 voltam)
Azóta semmi bajom, normális a mensi: 3-4 napig tart, ugyanúgy mint évekkel ezelőtt.
Remélem, hogy időközben még téged is meg tud menteni :( Sokat olvastam előtte én is, aztán belenyugodtam, hogy lesz ami lesz.
De szerencsére elkerült.
Sajnos, hasznosabb lenne a méheltávolítása.
Anyám évekig szenvedett szinte ugyanígy, mikor végre eltávolították felszabadult és végre élheti nyugodtan az életét.
Volt anyósom pedig, dettó ugyanígy járt. 2 gyereket szült, folyamatosan vérszegény volt, hosszúideig menstruált és feszt kaparásra küldték megoldásképpen. Persze ettől semmi sem javult, csak az, hogy folyamatosan elöntötte a vér.
Aztán bementünk az orvosához és megmondtuk neki, az akkori férjével karöltve, hogy most már jó lenne ha megműtené, mert totálisan tönkrement és a vas tablettáktól meg egyebek, mellékhatásaitól is szenvedett.
Nagy nehezen végre hatott a könyörgés, műtét megtörtént. Mivel már erősen a klimax előtt állt, szépen megoldódott a dolog.
Petefészkét bennhagyták, a brutál vérzések elmúltak és végre normálisan élhette az életét.
Igaz vagy 2 hónapig óvatosan tudott csak jönni-menni, mivel nem hüvelyen át műtötték, hanem hasfalon keresztül.
Vannak orvosok akik vállalják, bizonyos esetben a hüvelyen át végzett méheltávolítást. Nem tudom milyen esetben, de érdemes lenne rákérdezni, hátha az esetedben lehetőségében állna az orvosnak.
A gyerekekkel kapcsolatban, muszáj lenne valamelyik szomszédoddal, vagy barátnőddel beszélned és addig amíg kórházban vagy valaki ellása a gyerekeket.
Nem tudom mennyi idősek, de talán már a nagyobbak is befoghatóak erre a rendkívüli alkalomra, hogy legyenek felelősséggel egymásért.
Megkellene ezt velük beszélned, és mindenképpen fontold meg a műtétet, hiszen ilyen esetekben az én ismerőseim közt a műtét volt a megváltás, egyik sem bánta meg, sőt...
Jobbulást kívánok neked, remélem minden rendbe jön! :)
Gyere ide!
Itt minden kérdésedre választ kapsz, olyan nőktől akik átestek méheltávolító műtéten.
Nem akarok felháborodást kelteni,de én már a fele gondnál beleegyeztem volna!
És ha nagyon őszinte akarok lenni,így hogy nincs vele gondom és 30 éves leszek,csak a pénz hiánya miatt nem vetettem még ki a méhem.
Tapasztalatom ugyan nincs,de könnyebb lenne az életed szerintem.
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy van-e itt olyan, akinek volt már ilyen műtéte, és milyen tapasztalatai vannak/voltak.
A történetem röviden a következő:
Pár éve kezdődött, amikor is egy menstruáció alkalmával nem múlt el a vérzés, kb 20 napig húztam, mire elmentem orvoshoz. Méhkaparásom volt. Ezután gyógyszeres kezelést kaptam és úgy látszott, hogy minden rendben lesz. A menstruációm visszatért, úgyan nagy mennyiségben véreztem és nagyobb darabok kiséretében, de ezt még elviselhetőnek tarottam. Kb 1 év elteltével ugyanúgy megismétlődtek a tűnetek, újabb kaparás. Ezután a menstruációm nagyon darabos, nagy mennyiségű lett.
Tavaly novemberben éppen munkába tartottam amikor a buszon egyszerűen elöntött a vér, annyira, hogy mire beértem a munkahelyemre a nadrágom térdig tocsogott a vértől. Hozzáteszem menstruáció után voltam 1 héttel. Akkor azt mondták leszakadt a méhnyálkahártya, hogy mitől nem tudták.
Idén júniusban megismétlődött minden, annyi különbséggel, hogy a műtét utáni 3. napon erős görcseim voltak és a vérzés kezdődött előről, illetve annyira fáradt voltam, hogy szinte csak aludtam napokig. Persze mikor jön a vérzés este, irány az ügyelet. Ott megállapították, hogy a műtét után begyulladt a méhem, illetve olyan alacsony a sok vérzéstől a vörösvérsejtszámon, hogy vért kell kapnom. Antibiotikum, vér, vastabletták, méhösszehuzó, 3 hét betegállomány:(
Ezek után az orvosom azt javasolta, hogy a probléma megoldására már csak egy lehetőséget lát, ha eltávolítja a méhem, de a petefészkeket meghagyja.
Jelenleg esmya nevű gyógyszert szedek, amit 3 hónapig lehet szedni kúraszerűen, ettől nem menstruálok, de lassan letelik a 3 hónap és döntenek kell a műtét mellett vagy ellen.
Ha valakinek van tapasztalata kérem írja meg. 41 éves vagyok. Köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Ha egy kapcsolatból kiveszik az egymás iránti tisztelet, onnantól nem érdemes folytatni. Ti mit gondoltok erről?
- Mióma miatt a méhemet el kell távolitani tudtok valamit a műtétről?
- Kegyetlen az élet - kétszarvú méhem van
- 4 cicám van.Mindegyiknek külön tányérja. Miért van az, hogy még is kiveszik a tányérból az ennivalót, és a földről esznek?
- A polipot hogyha kiveszik, visszanő idővel?
- Kiveszik a méhemet és mindkét petefészkemet. Félek.