Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismamák! Ti féltek a Covidtól? fórum

Kismamák! Ti féltek a Covidtól? (beszélgetés)

1 2
44. Borian (válaszként erre: 43. - 71ddaa07fa)
2021. aug. 19. 06:31
Na, de miért jött a traktor? :-) :-)
43. 71ddaa07fa (válaszként erre: 39. - Globus)
2021. aug. 18. 20:58

Ezt mondtam én is, mikor egy zarándokhelyen a sok hívőt szállító busz a sárban ragadt. Mondtam, hogy imádkozzanak az biztosan segít.

Végül jött egy traktor, ami megoldotta a problémát.

42. nikyn (válaszként erre: 3. - Gabbbicica)
2021. aug. 18. 20:53
Aki terhessen oltatja magát, egy kísérleti vakcinával, ne csodálkozzon, ha Vmi mellekhatasa lesz Neki vagy neadj lsten a babának!! Felelőtlenség!!!, miért? mivel nem tudjuk a mellékhatasaikat, de mindenki elég felnőtt, hogy eldöntse!!! 🙄🤔
41. Intro74 (válaszként erre: 21. - Bless the child)
2021. aug. 18. 20:52
Hát ha kodeint adsz be annak a szerencsétlen betegnek mondjuk Ivermektin helyett, akkor persze, hogy megfullad. :(
40. globus (válaszként erre: 28. - Pasionella)
2021. aug. 18. 20:48
Páran. 90% valószínűleg vak.
39. globus (válaszként erre: 32. - Nancy Ann)
2021. aug. 18. 20:46

Az immunanyagok általában átjutnak a babába. Eddig így volt...ha az anya covidos lesz, akkor is. Aki nem oltat, többnyire bízik benne, hogy egyszerűen megússza. Ez is lehet szempont.

A hit hegyeket mozgat. Mint láthatjuk 🙂

38. Fisica (válaszként erre: 28. - Pasionella)
2021. aug. 18. 20:35

Persze ki nem ért vele egyet? Ortopéd szakorvos, fül-orr-gégész... És nyomják a hülyeségeket a közösségi felületeken is. És elhiszik. Nem gond, hogy amúgy saját vitamin márkája van némelyiknek és ugye azt el kell adni valahogy, ezért jön a szöveg az immunrendszerről.

Véletlenül se azoknak a szavára adnak akik vírusokkal dolgoznak évtizedek óta.

37. liliom10 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. aug. 18. 20:35

Egyik ismerősünk lánya mostanában szült, ő is és a baba is egészségesek. Ő nem volt hajlandó beoltatni magát kísérleti oltással, igyekezett vigyázni magára.

Próbálj minél alaposabban tájékozódni, utánaolvasni, szülészeket, gyermekorvosokat kikérdezni !

36. Amaunet (válaszként erre: 19. - Nancy Ann)
2021. aug. 18. 18:32
Ha dolgoztál bankban, akkor tudnod kell, hogy ezekhez a hitelekhez a forrást és a folyósítási feltételeket nem a bank határozza meg. Ahogyan a moratóriumok és azok feltételeit sem.
2021. aug. 18. 14:00

Ne!

Még mindig feltételesen megengedett, kísérleti oltás.

34. Borian (válaszként erre: 25. - Fórumnyitó (anonim))
2021. aug. 18. 13:35

Nyilván senki sem fogja mondani a mai népesedési politika mellett, hogy ne vállalj gyereket, és elfogadom, hogy lehet olyan élethelyzet, amikor jön, mert jönnie kell, de pont azért, mert senki sem fog tudni mondani felelős, tudományosan alátámasztott bizonyítékon alapuló tuti álláspontot arról, mi jobb, oltani vagy esetleg megbetegedni, vannak kockázatok mindkettőben, nekem továbbra is az a véleményem, hogy én kivárnék egy-két évet, amíg elcsendesül a vírus, vagy többet tudunk róla.

Persze, nekem könnyű, ha a férjem rám nézett, már attól is teherbe estem kis túlzással.

33. timycat (válaszként erre: 29. - Fórumnyitó (anonim))
2021. aug. 18. 13:12
Én ellenanyag szintet nézetnék és annak fényében mérlegelnék.
32. Nancy Ann (válaszként erre: 29. - Fórumnyitó (anonim))
2021. aug. 18. 12:55

Mert senki nem tudja, valójában hogy hat a terhességre, a magzatra.

Vannak országok, ahol nem oltják a kismamákat. Tudtommal Spanyolországban sem pl. Nálunk úgy indult, hogy sem a kismama, se a gyereket közeljövőben tervező ne oltasson. Aztán hirtelen oltassanak ők is.

Tényleg hallgass az ösztöneidre, amit Pasionella is írt, mert jelen esetben tényekre, statisztikákra nem tudsz alapozni.

31. Pasionella (válaszként erre: 29. - Fórumnyitó (anonim))
2021. aug. 18. 12:24
Próbálj valahogy az ösztöneidre hallgatni, a saját ösztöneink nem szoktak csalni.
30. Pasionella (válaszként erre: 27. - Bless the child)
2021. aug. 18. 12:23
Nem szándékozom jobban belemenni a témában, ennyi nekem elég is volt mára a covidbol, a fórum indító amúgy sem hatásunkra fog dönteni.
29. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 28. - Pasionella)
2021. aug. 18. 12:22
Ez zavar meg főleg engem a legjobban: egyik orvos azt mondja mindenképp, másik orvos azt mondja semmiképp, a harmadik orvos meg azt mondja, döntsek én.
28. Pasionella (válaszként erre: 26. - Globus)
2021. aug. 18. 12:21
Azért ha orvosok nem értenek egyet az oltással azt nem gondolnám,hogy érzelmi vagy feltételezős alapon teszik... nyilván ők látnak olyan dolgokat is amiket mi nem
27. Bless the child (válaszként erre: 24. - Pasionella)
2021. aug. 18. 12:12
Én meg attol tartok, hogy a következő hullámban ki fogja ellatni az ito-s betegeket, akik nem oltatták be magukat. Bármit is mondtok, oltottak nem kerültek olyn súlyos állapotba, hogy lélegeztetőre kerüljenek. Megint az eü totál le lesz terhelve. Ezen is kicsit el lehetne gondolkodni. Ezt mind úgy írom, mint eü dolgozó, aki benn volt a kakiban
26. globus (válaszként erre: 24. - Pasionella)
2021. aug. 18. 12:10

Mivel senki nem tudományos alapon dönt, hanem érzelmi, valamint feltételezős alapon, a kialakult helyzetért részben hálát lehet mondani a vészmadárkodóknak - is.

Függetlenül minden jó és rossz szándéktól.

2021. aug. 18. 12:04

Már bocsánat, de tényleg sértő volt az a hozzászólás, amelyik azt sugallta, hogy vírus idején csak az vállal gyereket, akinek a pénz miatt kell?

A többiek mennyit várjanak? Mikor lesz ennek vége?

Ezen logika mentén haladva eljutunk oda, hogy a vírus alatt (ami alaphangon másfél éve tart és ki tudja, hol a vége) ne szülessen gyerek. Aztán 3-4 év múlva komplett ovis csoportok lesznek üresek.

Nekünk a sokadik lombikból lett, nem volt mire várni, így is szorított már az idő….

24. Pasionella (válaszként erre: 22. - Globus)
2021. aug. 18. 12:04
Majd kiderül, nem tudom, tartok is tőle milyen orvosok maradnak majd, akikről én tudok szakterületük szerint neves és egyben nagyon jó orvosok is, ezért valahol elfog a kétségbeesés is, hogy kihez fogunk fordulni ha majd újra kell
23. Pasionella (válaszként erre: 21. - Bless the child)
2021. aug. 18. 12:02
Mindenki úgy dönt ahogy jónak látja, véleményeket kért, az én véleményem ez, másnak meg más, rendben is van ez így.
22. globus (válaszként erre: 18. - Pasionella)
2021. aug. 18. 11:50

Ennél még az is jobb, hogy elmegy gyárba dolgozni. Mert oltás nélkül sehová nem veszik fel a szakmájában.

Pótolni fogják őket gyorstalpalón végzett hadd ne mondjam milyen állampolgárságúakkal.

21. Bless the child (válaszként erre: 18. - Pasionella)
2021. aug. 18. 11:48
Inkább vállalok egy hirtelen jött, amúgy is bármikor előjöhető betegséget, mint fuldokolva haldokolni egy intenzív osztályon
20. Nancy Ann (válaszként erre: 17. - NomNom)
2021. aug. 18. 11:45

Elég itt a Hoxán körülnézni. Ingadozó vérnyomás, klimax után visszatért vérzés...Mind-mind véletlen egybeesés, természetesen. Meg sok a hipochonder is, akik az oltás után beképzelnek maguknak mindenféle nyavalyákat.

Nekem elég érdekes az is, hogy bizonyos fájdalomcsillapítókat nem vehet be valaki terhesen, de mondjuk egy MRNS oltást beadathat csont nélkül.

Egyébként nem tudom, mit csinálnék, mert terhesen tényleg nagyon kockázatos a betegség, eleve fokozottabb terhelés alatt van a szív és a tüdő.

2021. aug. 18. 11:36

Ne haragudj, de a "produkálni" kell a gyereket egy olyan megfogalmazás, amiben már egyfajta vélemény alkotás is van.

Mondjuk kulturáltabban úgy fogalmaznám, hogy muszáj vállalni a gyereket most, ebben az időszakban a felvett hitel miatt, nem lehet halasztani.

Ha a bankokban lenne valami humánum (ami nincs, sosem lesz, ennél kőkeményebb business nincs), adhatnának erre is valami "moratóriumot", +1-2 év halasztást hogyha valaki nem akarja ebben a fokozottan kockázatos időszakban kiviselni a terhességét. (Dolgoztam bankban, láttam olyan helyzeteket, hogy elhalt terhesség, halva született gyerek miatt kellett valahogy egyezkedni a bankkal a "feltétel nem teljesítés miatt"- nincs kegyelem, a bank az a gazdasági társaság, ami mindig jól jár, és semmit nem kockáztat.)

Egy másik embert meg együgyűnek titulálni anélkül, hogy bármit tudnál az életéről, körülményeiről, napi küzdelmeiről, nettó gonoszság.

18. Pasionella (válaszként erre: 17. - NomNom)
2021. aug. 18. 11:34

Furcsa vérzések, agyvérzés, ízületi fájdalmak és sorolhatnám még, túlságosan is furcsa, hogy szinte minden beoltott ismerősnél vagy rokonnál hirtelen lett egy betegsége pedig előtte makk egészségesek voltak.

Ezen kívül sajnos férjem betegsége által látok bele az egészségügyben és szomorúan tapasztalom nap mint nap melyik orvos vagy nővér mond fel mert nem kéri az oltást...

17. NomNom (válaszként erre: 8. - Pasionella)
2021. aug. 18. 11:32

Ez mondjuk tök érdekes, mert nekem senki sem mesélt semmilyen tünetről, pláne hónapokkal később.

Én azt veszem észre, hogy az emberek már lassan mindent arra fognak.

Jaj kijött az aranyerem!!! De hát az nekem sosem volt... Az oltás mellékhatása lehet!!

16. NomNom (válaszként erre: 12. - Fisica)
2021. aug. 18. 11:29
En is valószínűleg beoltatnám magam ennek ellenére. A megbetegedéstől sokkal jobban félek.
2021. aug. 18. 11:18
Munkatársam ikrekkel várandós. Átesett a covidon, először nem ajánlották az oltást- lombikos- majd a sikeres beültetés után viszont igen. Szó nélkül kérte, nem kockáztatja se a saját, se a babái életét egy lehetséges szörnyű kimenetelű megbetegedéssel.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook