Kismamák lovon (beszélgetés)
Szerintem bátran! Aki elég stabilan lovagol, ismeri és megbízik a lovában, miért is ne?! Anyukám is lovagolt terhesen, mamim is, és lám, milyen szép, egészséges nagylány lettem! :))
Szia!
Amikor Mátéval terhes lettem,a 9.hétig lovagoltam, de kizárólag azért mert nem tudtam, hogy terhes vagyok;)
A mostani terhességemnél, csak a pozitív tesztig;)Majd jövőre megint lóra pattanok;)
én eddig sem lovagoltam, de nem hiszem, hogy jótékony hatással lenne a kismamákra és a kisbabákra.
felelős vagy a testedést és a benned növekvő kis életért
felesleges kockáztatni
én azt hiszem megértelek, hasonlóan lómániás lévén. én is belegondoltam már, hogy mi lenne, ha babát várnék... vajon lovagolnék-e... és bár tudom, hogy a lovaglás sem olyan veszélyes mint az a köztudatban él (elöl harap hátul rúg jeligével), de azért azt hiszem lemondanék róla. sosem bocsájtanám meg magamnak, ha a picivel valami történne az én hibámból. addig oké, míg "csak" a saját testemröl van szó, de azt hiszem egy babóra vigyáznék mint a legféltettebb kincsemre. persze ez még csak elmélet :-)
esetleg hintaló..persze az is csak akkor ha nem vagy hányós az első időszakban:)
amúgy meg tényleg látszódik nem vagy terhes-fogalmad sincs egy kismama hogy érzi magát-pl. az első 3 hónapban szédül hány stb.aztán meg nagy a pocakja-szóval tuti az első gondolat hogy felüljön egy lóra:D
nagyon okos vagy már bocsánat-gondoltad özönleni fognak hozzád a kismamik lovaglás miatt?van torna meg egy csomó kíméletes módja hogy jótékony hatásokat éljen át valaki.
azért hozzá kell szoknod hogy nem vagy egyedül-és még csomó mindenben így lesz.
ha meg lovagoltál előtte is akkor az előnyeit tudod-a hátrányait is-szóval lehet fölös volt kiírni.saját felelősségedre teheted.nem csak a rázkódás egy ló haraphat rúghat leeshetsz-és igen sok minden veszélyes-de sok mindenben máshogy is csináltam pocakkal-mert vigyáztam a manómra.pl. nem szálltam fel zsúfolt villamosra vagy nem tolakodtam tömegbe és még sok hasonló.
hm. nem vagyok terhes csak kíváncsi vagyok. és nem ezt akartam hallani hogy perszee lovagolj, mert inkább ponthogy erre számitottam hogy mindenki ellene lesz
inkább csak megpróbáltam kicsit közelebb hozni a lovaglást a terhes nőkkel
bocs
akinek a mindene a lovaglás az nehezen tudja megállni hogy 9 hónapig csak messziről nézze a lovát. én nem leszólok azt aki ezt teszi mert a gyerek épsége a legfontosabb. de szerintem lépésben sétálni lehet, főleg ha még vezetik is, és akkor lehet élvezni az előnyeit is
Te tudod... Én nem lovagoltam/lovagolnék, pedíg imádok!!!
hát akkor lovagolj!úgyis ezt szeretnéd hallani!:)
áldásunk rád és a lovadra!
Nézd, ha mindenáron lovagolni akarsz, tedd, a Te döntésed, a Te felelősséged ..... :o))
igen veszélyes még akkor is ha nem vagy terhes, ez igy van. de mi nem az? akkor autóba se ülj meg stb. ezt találtam a neten:
Igaz, hogy a várandósok nem is gondolhatnak a lovaglásra?
Normális, problémamentes terhesség esetén szabad lovagolni. Főként a terhesség korai szakaszában, amikor a méh jobban védett, mert ilyenkor az erős gátizmok kiegyenlítik a ló mozgását. De kockázat mindenképpen van
volt egy cikk erről valamelyik kismamában.ott nem ajánlották:S
Így van.
Mint ahogy a síelést sem javasolják az orvosok ....
nem hiszem hogy sok kismamát fogsz találni aki pocakkal is lovagolt.
nem írtál rossz helyre...csak a lovaglás tiltó listán van...tudtommal...veszélyes
De én lovagoltam anno .... igaz, most már nem ... :o((
:) azt hiszem lehet rossz helyre írtam ki azt a témát mert itt talán senki sincs aki egyáltalán lovagol, igy csak ellenvéleményeket fogok kapni
Én eddig az egyetlen sport amiről azt hallottam, hogy nem szabad terhesség alatt az a lovaglás. Gondolom nem alaptalan. Azért a ló ha csak 'sétál' akkor is jó nagyokat zöttyen....
Szerintem a terhestornának van egy csomó veszélytelenebb és hatékonyabb változata is .... :o))
:oDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Lüke! :o))))))))))
gondolom ugyanazok a hatások mint egy nem pocakos lovasnál.de én is hanyagolnám...
nekem anno a rossz tartásom miatt ajánlották a lovaglást,aztán közben lovagolni is megtanultam,mára saját lovam van akit ismerek mint a tenyerem. a lovaglás passzívan mozgatja a medencét,nyújtja a gerincet. sztem ez a kismamáknak olyan mint a terhestorna
Otthoni ló?
Így még nem hívtak!
Bocsi :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Gondolom e témában eléggé megosztottak a vélemények. én kiváncsi vagyok arra ki az aki a terhessége alatt lovagolt. és milyen pozitív hatásai voltak?
(lovaglás alatt nem kimondottan a nemzeti vágtát értem :S ugyanis biztos tudjátok hogy volt egy kismama induló,hanem pl otthon, felügyelettel,saját lovon amit ismersz és megbízol benne)
Szerintem nem túl okos ötlet ....
További ajánlott fórumok: