Kismama vitamin tapasztalatok (beszélgetős fórum)
Én a DM saját márkás vitaminját szedtem az első babánál is és a mostaninál is. Teszi a dolgát!
14+2 hkm
Szia!
Első gyerkőccel Gravida terhesvitamint szedtem viszont 2 hét utàn elkezdtem tőle hányni. Így el is hagytam. Utána már csak magne B6ot ès folsavat szedtem. Minden rendben volt a terhességem alatt. Második babànál már eszembe sem jutott vitamin. Ugyanígy a folsav és a magne b6. Rendes súllyal tökéletes időre megszületett babàk lettek. 😇 Hallgass az ösztöneidre ès persze a doktorbàcsira vagy nénire. És persze a védőnő is ellàt tanàcsokkal. Aztán úgyis úgy csinálod ahogy neked jó. Boldog babavárást! 🤰
Szia!
Én a Jutavit terhes vitamint szedtem .
Nem Magyarorszàgon èlek,ìgy nàlunk màsok is a dokik.
Nàlam az volt inkàbb,hogy mivel nem eszek hùst,sem halat,ìgy a vasam àllandòan csökkent,amit pòtolni kellett,de ezt a vèreredmènyek miatt ìrtàk fel.
Amit tapasztalok,hogy Ma.orszàgban kèt kèzzel dobàljàk a dokik a vitaminokat,amik sok esetben feleslegesek.
Èn semmit nem szedtem,mègis 4,320született a kislànyom.
Csak sajàt tapasztalatot ìrtam le,ettől függetlenül persze tegyen mindenki belàtàsa szerint.
Szia!
Gratulálok!
A folsavon kívül fontos, a halolaj, ami a méh erezettségét javítja és a baba idegrendszerének a kialakulását segíti, az ásványi anyagok pótlása is szükséges, amiket a szervezetedből von ki a baba.Az a jó, ha mindezek természetes alapúak.
Van egy jó gyermekorvosi előadás, ami babavárásra való felkészülésről, az áldott állapotról, a szoptatásról és a korai gyermekkorról szól, hogy mit (vitamin, ásványi anyag) és miért és milyen mennyiségben érdemes fogyasztani az anyuka egészsége és a baba fejlődése érdekében.
Nem volt szándékomban a lekezelés, csak egy tényt közöltem, amit hallottam. Sokan gondolják, hogy pl. a C-vitamin ártalmatlan.
Amúgy az orvos által ajánlottak mellett én gyümölcsöt, zöldségeket ajánlanék vitaminforrásként.
Boldog babavárást kívánok!
Csak, hogy tudd nem vagyok elmebeteg, hogy össze vissza szedjek bármit. Az orvos is rá bólintott arra, amit szedek ajanlasara meg folsavat szedek, amit itt is irtak.
Köszönöm a lekezelo kommentek 😊
Igazából ma megyek orvoshoz először, innentől fog elindulni csak igazán az utunk a témával kapcsolatban.
Szerettem volna tájékozódni előre :)
Tudom, ezt megbeszéltük múltkor hogy azért ha vki úgy esik teherbe h nem tud róla nem kell kétségbe esni, hogy addig nem szedte. De ahogy kiderül egyből irány a patika.
Csak azért írtam itt is mert úgy látom azt nem szed még.
Folsavat a teherbeesès előtt min 2hònappal el kell kezdeni szedni ès a 12ik hètig ajànlott.
Màr nem sèrtèsből,de ha egèszsègileg rendben vagy,akkor minek tömöd magad vitaminokkal.Nekem legalàbbis doki annò vègignèzte a vèreredmènyeim ès semmi èrtelmèt se làtta,hogy tömjem magam ilyesmivel.
Emellé amit most szedsz folsav és teljesen jó vagy. Gratulálok!:)
Azt, hogy melyiket, én megkérdezném a védőnőtől (pont azért mert annyi féle van).
Melyik vitamint érdemes szedni? Úgy néz ki 7-8 hetes kismama vagyok és szeretnék mindent megadni már most a picinek.
Annyi vitamin van, hogy fogalmam sincs, melyik lenne a jó.. Jelenleg sima C és D3 vitamint szedek, amit ilyenkor, télen szoktam.
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalataitok a dr. Lenkei-féle vitaminokkal kapcsolatban?
- Trimeszter terhesvitamin tapasztalatok
- Ismeri valaki a Lenkei-féle életerő vitamint? Vannak tapasztalatok? Hol lehet beszerezni?
- A Lenkei életerő alap vitaminnal kapcsolatos tapasztalatok?
- Van olyan kismama vitamin, vagy multivitamin, ami szirup és nem gyógyszer "állagú"?
- Kismama vitamin jód nélkül