Kislányom földagadt orrának története..Avagy vannak gonosz 5 évesek? (beszélgetés)
Most kaptam sms-t..hihetetlen de az ovoda nem hibaztathato mert az eset az eloterben tortent,miutan atadtak a gyerekeket anyukanak..Az eszem megall.A kissrac jol van,leprepedestol tartottak de ma kiengedtek.Szerencsere nem tortent baja.
Kivancsi leszek a folytatasra a social kinn volt a szuloknel,de anyuka a helyi boltban manager mindenki ismeri,lehet szonyeg ala lesz soporve.
Nagyon remelem nem fogunk egy osztalyba kerulni ezzel a kislannyal.
Szegeny. :(
Hat remelem, most azert "elöallitjak" a csajt.
Ez is egy kisletszamu ovi 17 gyerkoc van osszesen 2-5 evesig. Termeszetesen maganovi:) Dublin egyik "nyaralovarosaban" elunk vagyis a belvarostol kb 50 km-re a tengerparton. Mivel ez egy kisvaros mindenki ismer mindenkit igy nem foglalkoznak a hivatalos formakkal. A suli ahova megyunk szinten nem toleralja az eroszak semmilyen formajat abszolut bully ellenesek.
Kicsi lanyom mar jol van koszonom de nem
Atyaisten. Hol laktok (melyik varos) es milyen oviba jarnak a gyerekek?
Nalunk nem ovilanc (mint a Giraffe vagy Bright Horizons vagy Cocoon), hanem egy magantulajdonban levö ehhez kepest nagy, de a nagy lancokhoz kepest kicsi ovi (összesen 7 ovonö, kisletszamu csoportok, max 40 gyerek 5 honapostol after schoolerekeig, mindenki eletkor szerint csoportositva), es abszolut zero tolerancia van barmi fizikai eröszak ellen. El nem tudom kepzelni, hogy ilyen megtörtenjen, es gyakorlatilag ne legyen következmenye, mint a lanyoddal volt. Nalunk is volt persze konfliktus, az en gyerekem is odacsapott, meg harapott, es kapott is ilyeneket a többitöl (3 ev alatt volt mindenki), de azzal kezdtek aznap, mikor erte mentem, hogy nekem reszletesen elmondtak a törtenteket, majd ujra a gyerek jelenleteben is a "gyerekverziot", amikor ö volt az aggresszor. (Es persze megkapta a time outot azonnal a helyszinen.) Amikor meg elszenvedö fel volt, akkor meg ala kellett irnom a legaprobb serülesröl is papirt, es minden bizonnyal elöallitottak a renitenst, mert masnap bocsanatkerö kepeslap es egy kisauto varta a gyerekem a rosszalkodo anyukajatol...
A suliban ugyanez a procedura, zero tolerancia barmilyen szobeli vagy fizikalis fenyites ellen. A rendetlenkedöt büntetik (time out) es azonnal beszelnek a szülökkel.
Remelem, a kiscsajt kizarjak az ovitokbol!
A lanyod amugy hogy van, helyrejött a kis lelkivilaga kicsit?
Nem a logopedusnal kellett volna kezdeni?:(
Bar nem tudom Magyarorszagon hogyan mukodik a rendszer..Nalunk a vedonenik foglalkoznak ilyesmivel,ok dontik el kell menni beszedfejlesztesre vagy sem.Illetve eloszor elkuldenek a haziorvoshoz az is megnezi a gyerkocot,es o kuldi tovabb.
Mi most varunk idopontra mert a kisfiam posze es a hangsulyozasaval sem vagyok megelegedve,meglatjuk kell neki fejlesztes vagy sem,a poszezes lehet eletkori sajatossag is.
Az 'enekles' az azt mondjak nem annyira problema,van egy kis amerikai akcentusa a fiamnak,azert enekel..
valószínűleg*
egészre*
Namind1 késő van
1.A történetben csak a lány anyja szerepel.
Apukáról szó sincs sehol, de valőszínűleg nincs is....nincs kit tisztelnie. Anyját tuti nem veszi komolyan.
2. Amennyiben szerepelne Apuka, egyértelmű ő lenne az első akit felhívnék és kérdőre vonnám, hogy mit szól az esethez, ha lenéző és legyint az egészra fokozva röhögéssel, akkor ott nem egy szimpla pofonról lenne szó a továbbiakban.
Nem, nem nehezen barátkozik. Csak valahogy furcsán teremt kapcsolatot. Furcsa a hangsúly, a téma, a megközelítés, a helyzet.. Valahogy az jut eszébe a másiknak, hogy "ez dilis". Ha valakivel mégis sikerül a "beszélgetés", az is csak látszólagos beszélgetés, mert igazi kölcsönösség nincs. De ez nem feltűnő elsőre...
Megint csak a könyv...
Akkor nem aspi. Mi azért nem kaptuk meg az egyik helyen ezt a diagnózist, mert ugyan mindennek megfelelt, de az inteligenciája átlagos volt (akkor 5 évesen) és nem átlag feletti. Ezért az egyik hivatalos diagnózisunk gyermekkori autizmus.. A másik szerint meg egyértelműen aspi.
De ez egyébként nem lényeges. Ha elolvasod a könyvet, rájössz. Inkább az orvosok lovagolnak rajta. Annyi, hogy a megkésett beszédfejlődés miatt általában előbb jutnak orvoshoz a gyerekek, mint az igazi aspik..
A lényeg az, hogy hogyan tudsz segíteni..
Ahhat,marslako:))
Nagyon szeretem az ilyen csibeszeket:)Ha igy haladunk mire ideer addigra ez a 2 mano perfekt magyar lesz,3 napja szinte csak magyar meset neznek..Sot az anyukam kerdesere a telefonra :mi ujsag? Tiszta es ertheto Semmi bammeg -volt a valasz:)
Ezt a bammeget nem hagyjak el semmiert:(Masfel evesen tanutak meg az egyik havertol es valamiert bennuk ragadt:(
Marslakó vagy? Eddig bárkinek kínáltam, mindenki hárított. Igaz, ők ismerik...
Egyszer szavadon foglak! Addig meg kitaláljuk, milyen nyelven beszélgessenek együtt a fiúk, mert az enyém sem nem angolul, sem nem franciául, de még csak írül se tud! Németet tanul, legalábbis a suliban németórákon vesz részt. A tanulás más tészta.
Óvónőnek 1 pofon, anyjának 1 pofon és a debil lánynak is 1 pofon.
Ja, hogy beszélni kéne a fejével abból ért majd?
Persze, talán az Andersen mesékben.
Nagyon..A tesoja nagyon hamar,es ezert a kisfiamnak lett egy 'tolmacsa'..amit akart azt elmeselte a tesonak az o nyelvukon,aztan a kicsi lany leforditotta..
Viszont mikor elkezdett beszelni akkor egyik naprol a masikra valasztekos,hosszu mondatokban.Azota sem valtozott:)