Kislányom 4 napja nem evett, vírusos fertőzéstől hólyagos a szájürege, meg a torka. Az ecsetelő elegendő rá? (tudásbázis)
Sajnos kell idő, mire elmúlik, nálunk is volt ilyen, borzalmas egy hét volt... Ráadásul a kisfiam cumival aludt el, de annyira fájt neki, hogy azt sem tudott, így nem is aludt.
Az ecsetelo mellett nekünk a tantum verde spray sokat segített, ez csillapitotta a fájdalmat.
Enni ő sem evett, ami bevált, hideg (nem jéghideg, de hideg) gyümölcs turmix, az jól is esett neki, a kiszaradastol sem kell félni és a kaloriabevitel is megvan. Görögdinnye, barack, eper, stb.
Léteznek gyógyszerek vírusfertőzésre, csak nem nagyon ismerik őket, meg drágák, pl 10 tabletta tamiflu 6000-be kerül, és akkor ez még olcsónak számít. HIV-re is van rengeteg készítmény, és így tovább. A háziorvosok általában nem foglalkoznak a kérdéssel, ahhoz, hogy bármit fel lehessen írni vírusfertőzésre diagnosztika kellene. Ugyanígy antibiotikum rezisztens bacikra is az kellene. Egyikkel sem törődnek, amíg nem nagy a baj.
Érdemes cinket, szelént, B-vitamint szedni vírusfertőzésre. Egy felnőttnek napi 30mg cink teljesen biztonságos. Gyereknek meg (gondolom) testsúlykilogrammal arányosan kell adni, de jobb megkérdezni a gyógyszerészt.
Kolleganőm - egy orvos felesége - mesélte, hogy ez nagyon veszélyes dolog, a gyermekének fülgyulladása lett, majd az agya gyulladt be a gyermeknek.
Vigyázzatok nagyon!
sziasztok
tavaly nyáron nekünk is volt ilyen, akkor volt 7hós a kicsi. Ő kapott akkor infuziot is, mert nem evett de nem is ivott. Anestetica ecsetelövel kentem neki, 3-4nap alatt helyrehozta. de borzalmas volt az a pár nap nem kivánom senkinek. nagyon fájdalmas lehetett neki, tiszta vörös duzzanatok(fekélyszerű) hólyagok voltak a kis torkán. Vírus okozta. azt hittem megőrülök ugy sajnáltam a kicsimet...
SZIASZTOK !!!
Nekunk is volt ilyen virusunk ,de az ecsetelo nekunk nem volt eleg ezert korhazba kerultunk es ott kaptuk a szurit es meg valami gyogyit is aminek sajnos mar nem tudom a nevet
GYOGYULAST
Vírusos fertőzésre nincs semmi gyógyszer!
A szája biztos nagyon fáj, ezért sem eszik.
Az én lányomnak is ugyanez volt. Mikor pici volt kaptunk ecsetelőt, most még azt sem írt neki ki a doki (hiába kértem), csak Corsodiles vattával kenegettem, ill. öblítettünk (2 és fél éves).
Ja és azt mondta, hogy kiharapdálja a száját, azért ilyen...
További ajánlott fórumok:
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- 4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban
- Segítség - Kövér a kislányom!
- 3 éves kislányom fél elaludni tegnap óta
- Gombás fertőzést kaptam egy sráctól! Meg fogom bosszulni, kérdés hogyan?
- A yorkink kimúlt császározás közben, sajnos új kutyusra nincs pénz, a kislányom nagyon hiányolja mit tehetnénk?