Kisfiam 14hós, szeretném lassan bilihez szoktatni, kevés sikerrel...írna nekem valaki? (tudásbázis kérdés)
Általában így szoktak reagálni a fórumozók, hogy valaki szépen, valaki kevésbé nyilvánítja ki a véleményét, de attól nyugodtan kérdezz, és fogunk rá válaszolni ;)
Az elsőnél sokat görcsöltem, mert hát "a többi gyerek már csinálta". Most már nem érdekel.
Mindennek eljön a maga ideje, minden gyerek más.
Nem tudom az enyém mikor lesz szobatiszta, de abban bízok, hamarabb mint az első :P Ha nem az sem a világ vége ;)
Te jó ég néhánya versenyt csináltok ebből. Meg kell értsd kedves fórum indító,hogy a te kisfiad még nem érett rá. Majd a nyár meghozza ha nem ez akkor a következő. 2 éves korig általában sem a lányok sem a fiúk nem érettek rá. Nem tudják tudatosan érzékelni a záróizmot ezért csurog, mag folyik minden felé.
Gratuláció a türelmes és nyugodt anyuka társaimnak.
helloka! én inditottam hasonló fórumot...
ajánlották,hogy már lehet vele próbálkozni..
NEkünk ment egy héten keresztül,hogy ő futott a wc-re és ráült és pisilt,aztán amilyen hirtelen jött nála,úgy hagyta abba.
Azóta rá sem tudom ültetni,vagy csak nagyon ritkán.NEm erőltettük sem akkor,sem most! majd ha úgy gondolja akkor ráül és használni fogja..
De hallottam olyat,aki azt mondta,hogy 12 hósan szobatiszta volt a kislánya...állitólag én is másfél évesen az voltam...
Szia! A kislányom most töltötte be a két évet. Először 18 hónaposan próbáltam meg a bilizést. Nem jártam sikerrel, ősszel annyi volt, hogy reggelete a bilibe pisilt, és ennyi. Ráadásul ő mindig elbújt kakinál is...
23 hónaposan tettem megint bilire, ég és föld a különbség!!! Megértette egyből és 1 hónap alatt ott tartunk, hogy csak azért nincs rajta egész nap bugyi, mert megyünk a mamához, meg ide-oda és hideg van. De itthon már nincs rajta pelus és abszolút megérti a dolgot.
Annyit tudok mondani, hogy én biztos nem erőltetném a dolgokat. Mondják, hogy a második gyereknél már lazább az ember, már el tudom képzelni! :)))
A nagy fiam 3.5 éves volt mire szobatiszta lett, egyáltalán nem akarta, utána pedig két hét alatt szobatiszta lett.
A kicsi most 23 hónapos, nyár végén érdekelte volna, akkor nem biztattam, abba is maradt az érdeklődése.
Mostanában érdekli, ha van kedve pisil a bilibe, bízom benne, hogy nyáron szobatiszta lesz, de ha nem az sem baj ;)
Én másfél évesen lettem szobatiszta, és még évekig nem voltam ágytiszta. Magam is emlékszem rá, hogy anya egy kartonra írta a piros és fekete pontokat, mikor pisiltem be és mikor nem.
nálunk is ilyen
de épp ma beszéltem a gyerekorvosunkat. azt mondta, először legyen a bili játék, és amikor már ruhástul ráül, nem fél tőle, akkor pelenkázások után kínáljuk fel, h. üljön rá
aztán, ha megszokja, és magától ül rá, és véletlen belepisil, nagyon dícsérjük meg, vigyük ki együtt a bilit... és akkor megszereti.
meg azt mondta, hogy, ha kakil ne pelenkázzam át rögtön, hogy érezze, h. az rossz.
Én úgy szoktattam bilire a kisebbik fiamat, hogy nyár elejétől, kb. 15 hós korától egy-egy órára levettem róla a pelust esténként. Persze csorgott a pisi ide is, oda is. Egy idő után azt vettük észre, hogy elkezd pisilni, és megfogja. Aztán megint elfelejtkezett magáról, megint elkezdett csorgatni, de megint megfogta. Augusztus utolsó hetében (még nem volt 1.5 éves) egyszercsak megjelent a bilivel a kezében, hogy "pisi". 3 hét alatt szobatiszta lett, 2 hónap múlva (21 hósan) ágytiszta. Most lesz 2 éves.
Szóval én azt tanácsolnám, hogy ne a bilit magyarázd, hanem inkább arra biztosíts neki lehetőséget, hogy felfedezze a saját folyamatait. Lássa, hogy hogy és hol jön a pisi, előbb-utóbb ráébred, hogy tudja szabályozni a csorgást. Onnan pedig már csak egy lépés a bili.
Még annyit hozzáteszek, hogy nálunk van tesó, aki még épp bilizett, úgyhogy a kicsinek volt kitől ellesni.
Nem érett rá! Anatómiailag kb 2 éves korra lesznek értettek. Azért pisil mindenhová mint egy kiskutya. Nem kell,hogy kibontva szaladgáljon ilyen időben a lakásban, mert csak te fogsz bele őrülni.
Tudom miről beszélek két fiam van.
természetes hogy kicsomagoláskor pisil, mert a hideginger mindig megindítja. nem úgy értem, hogy hideg van nálatok de azért a pelenka elég jól melegít.
14 hónaposan már nagyon ravaszak, próbálgatja a határait, hogy meddig mehet el. amikor ide-oda pisil kivált belőletek valami reakciót, az tetszik neki és még inkább csinálja.
Sztem ez nektek még túl korai. 2 éves kor alatt a gyerekorvosok és pszichológusok sem ajánlják a szobatisztaságra szoktatást. Bőven ráérsz még egy évet ezzel.
Az én fiammal 2.5 évesen kezdtük el, mert megvártuk a nyarat. 3 évesen mikor oviba ment nagyjából! szobatiszta lett, de még mindig sok baleset előfordult. Ma 3.5 éves és éjjel még mindig van pelusa, nappal nagyon ügyes szépen szobatiszta így járhat oviba. Az éjjeli pelusa még mindig totál tele van pisivel reggelre és a gyerekorvosunk azt mondta hogy fiúknál akár 4.5 és fél éves korig is teljesen normális ez.
Nem tudom fiad van-e vagy lányod, de sztem bőven ráérsz még egy évet várni ezzel. Van egy lányom is, ő 13 hónapos eszembe se jutott hogy még ilyennel próbálkozzak. Majd jövőre.
Az én lányom 9 hónapos korától bilibe, majd wc-be végzi a nagydolgát - magától mondta, hogy lesz, úgy látszik zavarta, ha bekakilt - pisi ügyben viszont mindig kudarcot vallottunk. Ha nem tettem alá pelust, simán bepisilt (bárhová) :s. Tavaly nyáron (októberben töltötte be a két évet) aztán már bekeményítettem, nem tettem pelust és gyakran kérdezgettem. Erre úgy reagált, hogy vagy nem is válaszolt, vagy azt mondta, nem lesz, s a köv. percben bepisilt. :( Betöltötte a második évét, s azt mondta, neki ne adjak pelust (októberben). Attól kezdve szól, éjszakára sem kell már - éjjel azért néha még becsurog. :s - s szépen leszokott magától.
Szerintem ültetgesd rá a bilire, de ne erőltesd, ha ellenkezik, még nincs kész rá! Én több dolgot próbáltam sürgetni - mert a más gyereke már tudta(mászás, bilizés, pohárból ivás) és mindegyiket akkor hagyta el, tanulta meg, amikor eljött az ideje.
Sok sikert! :)
További ajánlott fórumok:
- 2 és fél éves kisfiamat semmilyen módszerrel nem tudom leszoktatni a ciciről. Tanácsokat várok.
- Van egy, ma 8 hónapos kisfiam. Hogy tudnám leszoktatni arról, hogy a szekrényeket kipakolja?
- 13 hónapos kisfiamat hogyan tudnám leszoktatni az ölben ringatásos alvásról?
- 4 éves kisfiam borzasztóan rágja a körmét, hogy tudnám erről leszoktatni.?Próbáltunk 1 ecsetelőt, de nem vált be.Lelehet erről szoktatni!?
- Hogyan tudnám rossz szokásáról leszoktatni két éves kisfiam?
- A 14 hónapos kisfiam csikorgatja a fogait. Hogyan tudnám leszoktatni róla?