Kisbaba és kutya? (beszélgetés)
Jó ezt hallani :-) a mi kislányunk is szeptemberben születik :-)
Cicánk nincs csak egy cicaméretű kutyánk :-D ....
A babarácsot már most felszereltük, hogy szokja a kutya ez nem az ő területe .... de ha nyitva is marad nem igen megy be tudja nem szabad, hál isten 1-2 leszidás után rájött , hogy a gyerekjátékok nem az övé így azokat sem bántja csak a saját macijával játszik :-)
Szia!
Az én babám tavaly szeptemberben született, nekünk van cicánk és kutyánk is. Nem volt semmi baj velük, csak ki voltak csukva a gyerekszobából.
Azaz a macska depis lett, de az is elmúlt. Most, hogy a gyerek mászkál, felraktunk egy "babakerítést", így nem tud rájuk törni. Nem is az állatok akarnak átjönni, hanem a baba megy játszani : ), de egyedül még nem hagyom, csak ha én is ott vagyok
kb 9 hónaposan először annyit tudott beszélni, hogy: Gyere ide! Labda, add ide :DDDD Tegnap pl. mire észbe kaptam az összes babakekszét neki adta a kutyának.
:)
Szerintem sem rossz párosítás :)
Hamarabb volt kutyám, mint gyerekem, és lakásban tartottam a kutyát, mert városban laktunk akkor.
Nincs fertőzésveszély, ha a kutyát rendesen tartjuk, mitől lenne?
A picihez közel menni nem volt szabad, de amikor azt láttam, hogy ül a kutyám jó egy méterre a kiságytól és próbál hosszúra nyültött nyakkal rájönni, mi is lehet az, amitől ennyire tiltom...akkor megsajnáltam, odatartottam a lányom pelenkás fenekét, hadd szagolja meg. (Nagyon óvatos volt, nem is ért hozzá:D)
Másik, nagytestű kutyám és a kisfiam pedig (akkor már azonnal megszagoltattam a gyereket) úgy voltak egymással, hogy amikor felsírt a kicsi, szólt a kutya, és ott nyugtalankodott, amíg meg nem vigasztaltam a babát! Később a fiam a kutyába kapaszkodva tanult meg járni.
Minden szőrápolás mellett pár szál kutyaszőr azért előfordulhat. De akkor meg mi van? Na bumm! Egy játszótéren vagy séta közben több veszélynek van kitéve a gyerek.
Egyik gyerekem sem allergiás, mind imádja a kutyákat. Sőt...már kis korban megtanulták a kutya mellett, hogy tekintettel legyenek másokra.
Úgy gondolom, ha valaki felelős állattartó és ezáltal szereti is a kutyáját akkor nem fog rajta túl adni csak ,mert baba érkezik . Neeem , nem azt mondtam, hogy a kutya előrébb való ,mint a gyerek ..csak azt mondom, hogy meg kell próbálni együtt a kettőt :) Figyelni, résen lenni ..ha úgy tűnik nem megy akkor még mindig ott a lehetőség hogy fájó szívvel, de megszabaduljunk a kutyától !
Nagyon -nagyon sok családot ismerek ahol a kutya előbb megvolt a mint a gyerek ..mind megtartotta a kutyát és semmi gond ..sőőőt sokak eljutottak odáig, hogy együtt sétálnak, mert a gyerek nem hajlandó a kutya nélkül :)
Kutyatartás a lakásban ? Nos ez egy más kérdés ..van szoba kutya meg nem szoba kutya ..mindenki eldönti maga !
Elvileg megfér.....itt nem arra gondolok, hogy bántani fogja a picit...
Viszont én a fertőzésveszély miatt nem tartanék a csecsemő mellett kutyát...+ a kutyaszőr...de ezt mindenki maga döntse el...én 2 éve költöztem panelba....oda nem vinnék kutyát, sőt semilyen szőrös állatot...pedig az én fiam már 6 éves. Nekem is van kutyám, de vidéken a nagyszülőknél az udvaron...így jól megfér a gyerekkel....
Sosem felejtem el ...
Roti szukánk volt mikor a kislányom megszületett . Alig mertem vele belépni az ajtón ,mert bennem volt a félsz .. Beléptem , a kutya megszagolta és attól a pillanattól elválaszthatatlanok voltak :) Ahogy betettük a kislányt a kiságyba a kutya lefeküdt mellé és őrizte . Ha vendég jött egy méter távolságig közelíthette meg a kiságyat , mert a kutya a fejével már tolta odébb ! Jelenleg egy közép snacim van 3 gyerek mellett ..nagyszerű párosítás a gyerek + kutya , de ezt csak az tudja akinél együtt vannak .
Leendő vagy már gyakorló anyukák véleményét várom :-)
Van egy kiskutyánk a lakásban, szeptemberben jön a kisbabánk, mi a véleményetek erről , megfér kisbaba és kutya egyaránt?
Ki mit tapasztalt?