Kinek van valami bombabiztos receptje muslincák ellen? (tudásbázis)
Nálam a következő a helyzet: Adott az ebédlőm, rajta egy ablakkal és tele muslincával... -.-"
Sehol máshol.... Néha 1-2 a fürdőben a tusolónál. A konyhában ahol a felbontott üveg bor, kaja maradék, málna szörp, narancs van, nincs egy sem. Tiszta a ház, (most egy hónapos a fiam (akik takaritás mániások lesznek a sok riogatás hatására, hogy igy bacik ugy bacik, az tudja miről beszélek)) és mégis tele az ablak... Tettem oda ecetes, málna szörpös, mosogatószeres kombót, de elkerülik nagy ivben a kis rohadékok. A chemotox félig hatásos. Ezután tesztelem a hajlakkot, ha nem válik be, egyenként nyirom ki a kis dögöket!
Sziasztok!
Nálunk mostanában jelentek meg a kis dögök.
Azt tapasztaltuk, hogy imádják a kávét, így az előttem leírtak alapján készítettünk csapdát:
befőttesüvegbe kávé -erős, fekete :)-, tetejére alufólia, rá lyukak. Nem tudnak neki ellenállni...simán belefulladnak.
Nem 100%-os a módszer, de egy próbát megér :).
Sok sikert!
Sziasztok!
Naynya!Bevált a gyümölcslé+mosogatószer???
NÁlam is megjelentek és nem tudoko kiírtani őket, csak egyre több van :( Mindenhol és mindenben vannak...áá nem is sorolom. Viszont arra rájöttem, hogy este felé a nyitott ablakon özönlenek befelé, szerintem a melegre jönnek! Mst mindent lefújtam, igaz h csak rovar ölő spray volt itthon, de mi megfulladunk ezek meg alig fogynak. Holnap végig járom a tesco-t hátha találok vmit ellenük. A hajlakkot sem szeretik.
sziasztok!
ahogy tavaly is, úgy idén is megjelentek, nem tudom, miért pont most, mi vonzotta be őket.
nálunk is mindig van gyümölcs a tálban, néha edény a pulton stb., egyszer csak megjelennek és elárasztják a házat, még a hűtőbe is beszálltak, sőt a fürdőbe is bejött a körömlakklemosó szagára.
tavaly rendeltem BioStop muslica csapdát, 850.- ft volt és pár nap alatt kinyírta őket, úgy fest idén is ez lesz, bár lehet, megpróbálom ezt a gyümölcslé mosogatószer kombót, hátha!
jó írtást!
Tudtam hogy itt segitséget kapok, mert már megőrüök a sok kis dögtől!!
Tisztának tartom magam, előlszoktam hagyni gyümölcsöt egy tálban, a mosogató csepegtetőjén is van néha edény, de még soha egyik évben sem volt nálam muslinca,most meg megőrülök, állandóan csapkodom őket, de a rohadtak mindenhol megjelennek.
A lépcsőházban aaz ablakokon, a kenyértartóba, szóval kész őrület!
most olvastam pár hasznos tanácsot, megpróbálom az ecetes mosogatós vizet, próba szerencse!!!
Azokhoz szeretnék szólni egy pár szót, akik nagyon meg vannak magukkal elégedve, hogy mivel ők tiszta, rendes emberek, ezért náluk nincsen muslica.
Kertes házban lakom. A teraszom a konyhából nyílik, így, ha készítem elő az összetevőket a főzéshez, ill. ha ételszag van, ki szoktam tárni a terasz ajtót, és szemben az egyik szoba ablakát, így szellőztetek. A kedves kertszomszédom viszont áttelepítette a komposztját az udvara azon sarkába, ahol a teraszomtól mintegy 6 méterre helyezkedik el. Ha kilépek, nem vehetek mély levegőt, mert 8 muslicát és 2 legyet nyelek le egyszerre.
Azon kedves hozzászólók, akik nagy bölcsen a tisztaságot jelölték meg ellenszerül, jöjjenek el hozzám, és megmutatom, hogy egy tiszta lakás is megtelik muslicával, ha az életfeltételeit megtalálja annak közelében (akkor is bemegy a házba, ha az tiszta). Ezt legékesebben bizonyítja, hogy amióta felállt ez a probléma, a fürdőszobában a szappanon és körülötte is mindig van néhány belőlük (mondod most, hogy biztosan nem tiszta a szappanom).
Ennyit erről.
A valódi tanácsokat (teafa illóolaj, fenyőmulcs, ecet+mosogatószar) NAGYON KÖSZÖNÖM, viszont tényleg dühítő, hogy ezek közül az öntelt "tisztaságba belehalnak" jellegű kioktatások közül kellett őket kibogarászni.
Kipróbáltam, nálam bevált:
Befőttesüvegbe 2 dl gyümölcslé és fél deci mosogatószer. 2 nap alatt belegyilkolta magát az összes kis dög..:)
(azóta meg nem vagizok gyümölcstállal..)
A tisztaság,
abba ők bele halnak.
:-)
Pakolj el minden zöldséget és gyümölcsöt.
A virágokra lehet kapni rovarölö sprét.
Virágbóltba kapsz tanácsot is.
semmit sem szabad elől hagyni! gyümölcs, virág, dió, semmilyen kaja (krumpli, banán) + olyanok, amik vizesek (pl. mosogató lecsurogtatóból is ihatnak), mert azok csak termelik, illetve dugicskáznak, aztán a kölök muslincák is tudnak fejlődni az ilyen kajákon. ha valami meg megrohad polc hátuljában, az aztán a kánaán nekik...
ott nincs muslinca, ahol nincs rendszeresen kinthagyva kaja! úgyhogy ha már vannak, ez alapvető ellenük. de amúgy létezik muslincacsapda is a rozimannban vagy a párjában a Deutsche Mark-ban :)
Gyorsan meginni a bort,elöblíteni (ha még tudod) a poharat,vagy mégjobb,igyál üvegből és dugaszold vissza.
:-)))))))))))))))))))))))
További ajánlott fórumok:
- Beszélgessünk a Hoxa portál receptjeiről
- Kezdő vagyok. Szeretnék télire eltenni befőttet lekvárt kovászos uborkát. Ha valakinek van ötlete, receptje számomra szívesen venném :)
- Eldugult a mosogatóm, bombabiztos javaslat?
- A hangyák szétszedik a járdánkat a kertben. Valakinek van bombabiztos ötlete?
- Hogyan lehet eltüntetni a házból ( konyhából ) a muslincákat?
- Sziasztok! Van valakinek valamilyen hatasos modszere muslincak ellen? Tele van veluk a viragfold.