Hogyan lehet eltüntetni a házból ( konyhából ) a muslincákat? (tudásbázis)
Olcsó fehérbor és mosogatólé keverékét öntöttem egy pohárba..erjedt szagra mentek,majd bellefulladtak a lötyibe..
bár nálunk csak nyáron vannak,ez a módszer teljesen bevállt..
gyümölcslé mosogatólé keveréke is megteszi..
fogalmam sincs. Volt elöl gyümölcs, de nem sokáig, a szemetet napi szinten vitte ki a férjem, virág nincs a konyhában, és tüntetek mindent el, de ha már minden el van tüntetve, akkor a poharam lesz tele, amiben korábban gyümilevet ittam. Szóval totál tanácstalan vagyok, hogy honnan jönnnek.
Ja, még mostanában rájuk nyitom az ablakot, hátha megfáznak :D
Az erjdő gyümölcsön kívül meg kell keresni még a férjed nyitva felejtett dugi piáját,vagy üres sörös
dobozát,üvegét.A nejem így szokta.A virágcserépből
inkább tripszek jönnek elő,ne locsold túl és el fog-
nak tünni.
Sziasztok!
Az ok eltüntetése valóban fontos, viszont még nem megoldás. Én egy ragadós légycsapdával kergettem őket, kb két hétig, míg csak 1-2 nem maradt! Gndolhatjátok milyen helyes voltam a konyhában főzés közben csapkodtam ide-oda egy papírdarabbal... Nem nézdek hülyének... Á dehogy
Sziasztok!
Nálunk is volt ilyen gond!
Nagyon sok idő elteltével rájöttünk, hogy a konyhában teleltetett virágcserépből jönnek elő! Azóta a virágaim télen a folyósón vannak, ahol kicsit hidegebb van, de nem fagy!(eddig még mind élt, tehát bírják a hűvösebb levegőt is.) Gondolom a konyhában a meleg hatására bújtak elő és szaporodtak!
Én sem tudtam semmit kitalálni ellenük, légyirtóval fújtam le őket, de nem tűntek el, csak ritkultak! Idén már nem volt egy sem, hál'Istennek!
De engem is érdekelne, mivel lehet ártalmatlanítani őket! :)
Jó kérdés, hogy honnan jönnek !
Tavaly költöztünk kertes házba és ugyanez volt. Kb. szeptemberben megjelent egy csomó muslinca és csak a hideg beálltával tüntek el. Idén is hasonló a helyzet. Nincs elől rohadt gyümölcs vagy ilyesmi...Jönnek ezek milliószámra és megszállnak mindent. A jó gyümölcsöt és na meg persze a kukát, sőt mikor főzök akkor is ott köröznek. Az ablakra is leszállnak, de nem igazán tudjuk őket kiirtani...Próbáltam pl. cukros vizet, de nem használt. Van valmi jó tippetek ?
Vagy egy fecskét :)
Aztán valamelyik csak megeszi őket.
Az okot én is megszüntetem. Meg egy kis mosószeres vagy hypós vízzel áttörlöm a pultot, az asztalt, a gyümölcstányért stb. De így is 1-2 nap, míg eltűnnek.
De egyébként honnan jönnek?
nekem akkor vannak,ha gyümit hagyok vagy pl paradicsomot ,és már kezd puhulni....ilyenkor eltüntetem az "okot" és megszünik a baj...
Csak úgy simán nálunk nincsenek
További ajánlott fórumok:
- Pattanás utáni hegeket hogyan lehetne eltüntetni?
- Vastag comb, vékony derék! Hogyan lehet eltüntetni a zsírocskákat, a belsőcombról? Minél hamarabb!:D
- Hogy lehet herpeszt minél gyorsabban eltüntetni?
- Szemölcsök rossz helyen - Hogyan tudnám én eltüntetni őket vagy kihez forduljak vele?
- Szeplőket mivel lehet eltüntetni?
- Hogyan tudnám egyszerűen eltűntetni a hasamról a felesleget?