Kinek milyen típusú olajsütő vált be? (beszélgetés)
Te ismered a megajándékozni szándékozottat, a szokásait. Csak nehogy úgy járjon, mint az, aki megvette ezt a csetreszt, ami hamar nálam landolt: 3677. bejegyzés
Nekünk is Moulinex volt, második adag halnál kifutott az olaj, ki is dobtuk.
Rendeltünk pár hónapja olyasmit, mint a tiéd, de hatalmas volt, vissza is küldtük. Neked is a 18 literes van?
Nekem volt egy Moulinex, valamikor huszonéve. Szerintem nem is lehet ilyent már kapni. Hőfokot kellett rajta állítani, meg sütési időt. Ahogy elérte az olaj a kellő hőfokot, beleeresztette a kosarat, ha leteltek a percek, kiemelkedett a kosár. Azt imádtam.
Mióta az nincs, csak serpenyőt használok.
Kb. 30 éve, amikor ez nagy divat volt, egy ismerősöm annyira magasztalta, hogy vettem egy Moulinex-et. Hú, de utáltam én is. Kevés konyhai eszköz van, amit olyan undorító takarítani, mint ezt. 1-2 évig kínlódtam vele, aztán alig vártam, hogy valaki örökbe fogadja.
Amikor valamilyen konyhai csetreszre vetemednék, mindig eszembe jutnak nagyanyáink, dédanyáink, akik sparhelton, öntöttvas, vagy vastagfalú zománcos edényekben micsoda mennyei ételeket készítettek mindenféle elektromos csuda nélkül. A legfinomabb rántotthús vastagfalú lábosban, bő olajban készül.
Idén nyáron kivételt tettem. Mivel nálunk is a rántottcsirke a legnépszerűbb, azt mondtam: nincs az a hatalom, ami engem 40 fokban odaállítson a tűzhely mellé. Megvettem ezt a kis csodát. [link] (Akkor még nem volt hozzá magyar manual - látom, most már van fenn hozzá a neten -, lefordítottam angolból, nemrég jött ki a nyomdából.)
A rántott csirke pont olyan lesz benne, mint a hagyományos módszerrel elkészítve, plusz rengeteg minden mást is lehet benne sütni-főzni. Nincs horror ára és könnyű tisztítani, akár mosogatógépben is.
Szerintem megsül, de a megszokottól kicsit eltérő ízvilágú.
Nálunk a fiúk még a sütős hasábkrumplira is egyből jeleztek 😁 hogy ez "nem olyan"... az olaj adott egy plusz ízt. Ha a megajándékozottad hajlik egészségesebben étkezni, jó választás lehet. Ha viszont magyaros ízeket imádó haspók, inkább ne.
További ajánlott fórumok:
- Tefal actifry olajsütő kipróbált és saját receptek
- Tefal ActiFry olajsütőről vélemények.
- Van valakinek tapasztalata, véleménye Tefal FZ701015 Actifry Timer hőségkeveréses olajsütővel?
- Segítséget szeretnék kérni, hogyan tisztitjátok az olajsütőt?Sajnos nem kivehető a tartály!
- Lecserélem a mérlegem...Kinek, milyen típusú mérleg vált be? Tapasztalat?
- Mennyi ideig kell sütni a krumplit olajsütőben?