Kinek milyen tapasztalatai vannak ruhavásárlás terén? (tudásbázis)
Ha én bemegyek egy ruhaüzletbe, csak akkora ruhákat látok, amik rád lehetnek jók, nagyok nincsenek.
Egy időben kellene vásárolnunk, és amikor a boltban vagyunk hirtlen helyet cserélnénk, és végre kaphatnánk olyan ruhát, ami jó is. Sajna ez még csak a nagyon távoli, misztikus jövő, pedig én most akarom.....!
A halálom, hogy nincs normális fekete nadrág. Normális alatt értsd: deréknadrág, aminek meg van szabva a hasi és derék része (sok helyen csak gumisderekú van).
És amit Zitamita is mondott. 40-es méret felett nincsenek karcsúsítva stb.a ruhák. De ugyanez a helyzet a duciruha boltokban is. Hatalams lebernyegek szabás nélkül.
A meretezes a legnagyobb bajom.NEhezen talalok megfelelo meretu es anyagu nadragot.
a cipokkle is van annyi bajom,gy a meretmben nem mindig talalok szep modellt es kenyelmeset
Annak ellenére, hogy nincs súlyproblémám, alacsony vagyok,nekem is problémás a ruhavásárlás.
Valóban "tinidivatú" holmikat árulnak a méretemben.
Nem húzok fel olyat, amiből kilátszik a hasam és a derekam, a playboy nyuszit sem szeretem "viselni", sőt a feliratos pulóvereket sem.:(-
Nem szeretek vásárolni, lehet épp emiatt, hogy vagy a méret, vagy a szín... fazon, (nem kell soroljam), de ha mégis rászánom magam, akkor csak a lányommal, mostanában pedig inkább a fiammal megyek. Felpróbálom s ő rögtön megmondja, "na ezt ne mert nagyon öregasszonyos... vagy ronda... már egyáltalán nem divat".
Van úgy, hogy a nadrág vagy pulcsi vásárlást egyszerűen a lányomra bíztom, mert pont egyformát viselünk, csak ő vagy 6 cm - el magasabb.
Nekem ilyen szempontból szerencsém van.
Sajnos én pont az ellenkezője vagyok! A hosszú nadrág a bokám felett löbög, a hosszú ujjú inkább 3/4-esnek megy el! Sajnos mindenhol 28-ig láttam farmert, nekem 33-as kellene, ami 182 cm-hez nem olyan iszonyatosan nagy méret, hogy ne lehessen kapni. :-(
A cipő pedig egy másik eset, sajnos azzal is nehéz dolgom van - 42-43, attól függ. :-((
AJÁNLOM NEKTEK! én szeretem a kőrbe passzés nadrágot, mert sokáig tudom hordani. a Teréz krt-nál/Oktogon/ vettem nagyon csinos nacit. már másnak is ajánlottam...
a török büfénél van a bolt.
A Marks&Spencerben vannak olyan ruhák,amik csipőben szélesebbek, derékban keskenyebbek v, fordítva. Drága, de nem kell vesződni az átalakítással.
Nekem 42-es kell (sajnos) de az mindenhol passzol.
Amikor 38-ast hordtam az is tökéletes volt.Ugy látszik egyenletesen hájasodom.
Ruhavásárlásnál nekem a nadrágokkal elég bonyolult a helyzet... Átlagosan tucatot felpróbálok, mire egy végre az én méretem. Az a baj, hogy ami csípőméretben pont jó (30) ahhoz képtelenség találnom 33as hosszúságot a 188 centimhez...
A C&A-ban és a H&M-ben szokott sikerülni hosszas túrkálás után. Ilyen szempontból egyszerűbb volt néhány mérettel nagyobbnak lenni nekem.
Szerencsére én azt tapasztalom, hogy egyre inkább megtelnek a boltok nagy méretű ruhákkal. Kínai áruházba szoktam járni /legtöbbször/. Mondjuk úgy, potom pénzért lehet klassz ruhát vásárolni. Igaz néha rászorul az átalakításra /fel kell varrni/, de szerencsémre én az "arányosan túl molett" kategóriába tartozom, így sok olyan cuccot kapok magamnak, ami jó. Sportos stílust kedvelem, a farmer és szabadidő vásárlása nem okoz gondot.
Voltam olyan boltban is /alkalmi ruha kellett/, ahol nem tudtam választani a szebbnél szebb kosztümök közül. Szerencsére van ilyen hely is, ahol a "nádszálakaknak" nehéz ruhát keresni.
van egy bolthálózat szerű,ahol jelenleg 290-froncsóért lehet anyagot venni,ott veszem meg ami kell és van egy ari barátnőm,aki megvarr nekem mindent reális áron. velem is az a baj,hogy bár a hatvanas konfiméret jó lenne széltében,az bizti,hogy hosszban sehol sem jó. kabátot évek óta nem kapok(télit) mert az újja mindnek hétnyolcados....csini ám,mi?
de idén varratok :)
Gondolj bele engem hogy kinéznek a ropi-kisasszonyok. És hogy kinéztek 122 kilósan. Már jobb a helyzet 94 kilóval, de még mindig nem az igazi...
Nah igen, egyáltalán nem akarnak eladni, sőt, inkább azt kívánják menj is ki az üzletből, mert rontod a forgalmat, mert ha egy ekkora darab nőt meglát egy másik ropi, aki esetleg potenciális vásárló, 50 kg, 180 magas, akkor talán be sem megy, mert még a végén azt hiszi bálnabolt... :(((((((((((.
És igen a hozzáállással is nagy gondok vannak :(((, ez sajnos kelet-európai szokás. Külföldön nem csak méretben is igen széles a választék, de az eladók is el akarnak adni, nem csak az időt eltölteni. A viselkedésükről meg nem is beszélve, nincs megjegyzés, nincs gunyoros tekíntet és pofavágás sem.
Most is kész rémálom a ruhavásárlás... :(((, de kifogtam egy angol minőségi turit, na hott van nálamnál nagyobb méret is, és teljesen pontjó :), nekem is az szokott lenni, hogy ami jó a csípőmre, az túl hosszú és rémesen eláll a derekamnál. De ebben az üzletben, nemcsak, hogy olcsón (1100-1500 / db) lehet venni pl nadrágot, de még jók is :)))))))). Úgyhogy innentől oda fogok járkálni vásárolgatni :).
Régen amikor a legducibb voltam, szinte csak fekete vagy szürke "zsákruhába" jártam, hogy minél inkább beolvadjak a környezetembe, senki se nézzen rám. Ezeket a ruhákat turiba vagy kínai piacon vettem.
Most hogy fogytam a C&A-ba veszem a ruháimat, szép szineseket. :D Kicsit drága, de sokszor van leárazás.
Turiba is ki lehet fogni nagyobb méretű ruhákat. Persze szerencse kell hozzá.
Nálam pont fordítva van a derekammal. A csípőm sokkal vékonyabb, mint a derekam. Alma típus vagyok. Így jó lenne a 44-es méret is nadrágban, de a derekam miatt 46-os kell. Persze a lábamon lóg.
De már dolgozom az ügyön. :)
További ajánlott fórumok:
- Szerencsebambusz! Hogyan kell gondozni, mire kell figyelni, milyen tapasztalataid vannak e téren?
- Milyen könyvet lenne érdemes elolvasnom, ha nem értek a pasikhoz, és a párkapcsolatok terén sem vagyok túl szerencsés?
- Kinek milyen tapasztalatai vannak pelenkák terén?
- A bal oldalon tapadó méhlepényem fedi a méhszájat. Milyen következményekkel járhat? Van-e valakinek tapasztalata ezen a téren?
- Rómában ruhavásárlás
- Tavaszi cipő és ruhavásár a Symában - tényleg olcsóbb, mintha a boltban vásárolnánk?