Kinek mi segített a kisbabájának székrekedés ellen? (tudásbázis)
Szia! Nálunk is volt hasonló gond, kicsit később. Az őszibaracktól nem vettem észre semmit, az almát, banánt, sütőtököt nekünk is tiltották, a joghurt még nagyon korai.
Ami nekünk bejött, a paradicsom. A kecskemétinek van paradicsomos krumplija. Ill a szilva, szintén a kecskemétitől. Arra figyeltem, h minden nap legyen vmi ezekből, egy-egy nap beszúrtam azért az őszibarackot is. Ettől kezdve nem volt gond, és remélhetőleg ha minél többet mozog majd, megoldódnak a székrekedési problémák is!
Szia! Az orvosod szerint normális hogy 5 napig nem kakil a gyermeked?
Én soha nem mertem volna ennyit várni! A kislányomnál 4 nap volt amit vártam orvosi javaslatra a végére belázasodott és persze akkor már a háziorvos is a fejét fogta hogy most mi lesz! Szélcsővel és a has egyidejű simogatásával sikerült megkakiltatni! Ezután gasztroenterológushoz mentünk aki egy vizsgálattal felállította a diagnózis! A kérdésem az lenne kedves anyukák hogy ti hogyan éreznétek magatokat ha 5 napig nem tudnátok wc-re menni? Ha folyamatosan megismétlődne? Miért kell ennyi ideig várni és hagyni szenvedni a gyereket mikor egy hozzáértő orvos gyógyszer nélkül segítene? Nem karok senkit megbántani de képzeljétek magatokat a gyermekeitek helyébe? ha egyszer is fájdalmat okoz neki a kakilás később már szorong tőle és megpróbálja visszatartani!
Szia, nekünk is volt ilyen gondunk! Ha krumplit adsz neki, akkor minden bizonnyal attól lehet! Mi abba hagytuk néhány napra a hozzátáplálást és kezdtem apránként előröl, akkor derült ki hogy a krumpli a bűnös!
néha most is küzd a drágám (10 hós) de a kecskeméti szilva az általában segít! Próbáld ki!
Sok sikert :)
ez is hasznos lehet :)
Glicerinkúp,
Guttalax cseppek (de ezt megkérdezném azért a orvosomtól/gyógyszerészemtől/internetemtől, mert tejcukor alapú. Viszont kíméletes és megbízható. Fél évesen nem emlékszem, de kicsit később rendszeresen használtuk egy ideig.
A szilvával semmiképpen nem próbálkoznék, mert hasgörcsöt csinál.
A tök viszont szerintem is jó.
Dobozos és hasonló gyömölcslevessel sem kísérleteznék - van benne egy csomó szin, állag és isten tudja mit javító.
A kamillatea és a narancslé is hasznos.
És tényleg vannak az üveges babaételek közt gyümölcsösek! - és milyen finomak!!! Van köztük olcsóbb, magyar is!
Nálunk a kecskeméti szilvapüré vált be annó. utána jöt a Levolac, a Pacific szilvalekvár...mostanság pedig lenmag olajat szokott kapni, ha gondja van!!! :)
Azt hiszem mi mindent kipróbáltunk az elmúlt 6 évben....
Bocsi! Most vettem észre, hogy a lányom van bejelentkezve!
Tudom ezektől a mai védőnők "ugranak", de nálam a két gyereknél, plusz az unokánál beváltak.
Sonkatök, sütve, utána pürésítve, minden hozzá adott akármi nélkül.
Vagy szintén sonkatök, kb. 2x2 kockára felaprózva, annyi hideg vízben megfőzve ami ellepi, tejjel hígítva, turmixolva.
Ha nem elég édes a tök akkor egy kis cukorral megbolondítani.
Banán tejjel turmixolva.
szia,
a Laveolac lactulóz nevű szirup biztos segít.
Folyamatosan is lehet adni.
Vény nélkül kapható.
Már van több ilyen fórum, ha nem válaszolnak keress rá, hátha találsz a régi beszélgetések között megoldást!
Sok szerencsét!!