Kinek jár fogyatékossági támogatás? (tudásbázis)
Jó napot kívánok mindenkinek!
Szomorú hogy e felől kell érdeklődnöm a saját részemre. De lenne egy olyan kérdésem hogy ezek alapján még kapom a fogyatékossági leszázalékolást?
Asthma
Veleszületett gerinc betegség ami korlátozza az eletvitelemet és nem szabad emelném ami papírra is bele van írva. + Fizikoterápiás járok.
Magasvérnyomás 3 éve
Cukorbetegség 3 éve ( 10-15- valamikor 20 is )
Nem viccelek tényleg.
Mindenre gyógyszert szedek folyamatosan! Ezek alapján ha a háziorvos megírja a dokumentumot ahová kell akkor jóváhagyják vagy menni kell majd bizottság elé?
Előre is köszönöm a választ!
Szia zsemlebuci!
Érdekelne a rokkantsági járadék ,a sajátjogu családi mellett .
Tudnák róla bővebben informálni?
Sajnos én nem igen találtam róla infót ,a hivatalok pedig nem a segitöszándékrol híresek.
Betöltött 14 éves a lányom ,kromoszóma rend .Ill mozgássérült.
Válaszodat köszönöm előre is
Sziasztok.
Segitenetek? Info kellene!
Glaucoma azaz Zold halyog-os vagyok 3eve lassan. Maradando!
nem mutheto. latasom eleg rossz sajnos emiatt!
kaphatok valamifele tamogatast erre?
Sziasztok!
Ma megkaptam az elutasító határozatot.43% egészségkárosodásom van.Ebbe beletartozik a mozgásszervi,cukorbetegség,magas vérnyomás.
Gyógy cipőt hordok,mert másban nem tudok közlekedni.
Van olyan ismerősöm,aki kancsal,és megkapta a támogatást.
Ez érdekes egy kicsit!
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a papírok leadásától számítva kinek mennyi idő volt,mire megkaptátok a határozatot, hogy elfogadták az igényt a támogatásra (vagy elutasítják) és ezután mennyi idővel kaptátok meg az első kifizetést? És olyankor visszamenőleg utalják egyben a többit is? Tényleg több hónap az átfutási idő? Nekem az államkincstárban azt mondták, hogy 90 nap.
(Magyat) fogyatékossági támogatás kizárólag súlyos fogyatékossági állapot után jár.
Függetlenül leszázalékolástól, rokkant nyugdíjtól, súlyos betegségtől (pl. egy vesével él), stb.
Volt itt egy hozzászólás, ami hosszan mutatja be azt a törvénycikkelyt, hogy milyen állapot után jár.
A háziorvoshoz kell fordulni,de ha beírod a keresőbe:fogyatékossági támogatás,megvan részletesen,hogy ki jogosult rá.
Szerintem érdemes utánajárni,veszíteni nem lehet vele.
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném! Anyukám 48 éves és megállapították hogy másodlagps parkinson kórja van. A mozgása igen lelasult nagyon nehezen megy még bottal is! Azt szeretném kérdezni hogy szerintetek neki járni ez a támogatás?Köszönöm a válaszaitokat előre is!
További ajánlott fórumok:
- Allergia vizsgálat TB támogatással. Van valakinek tapasztalata?
- Kinek jár és mik a feltételei az iskolakezdési támogatásnak?
- Akinek a munkanélküli lejárt, utána kap még valami támogatást?
- Méltányossági kérelem esetén figyelmbe veszik a fogyatékossági támogatás öszegét?
- Egészségkárosodási támogatást (EGYT) lehet rokkantsági járadékkal és fogyatékossági támogatással együtt kapni?
- Igénylés után mennyi idő elteltével érkezik a fogyatékossági támogatás?