Kihúzott fog helyét mivel kezeljem és meddig? (tudásbázis)
Semmivel és semeddig!
De ezt miért nem a fogorvostól kérdezted meg?
Ne szívd!
Ha kiszívod a "sebdugót" csúnyán elfertőződhet!
Szívni, piszkálni TILOS!!
Semmivel! Óvatosan moss fogat, ott a seb körül csak módjával. Képződik rajta egy dugó, ami majd szépen beszürkül és összemegy. A sebágy felől húzódik majd össze. Esetleg valami antibakterális szájvíz. És tejet, tejterméket az első két napba ne fogyassz. Míg teljesen begyógyul lesz az közel 2 hét is.
Ha fáj vagy érzékeny diclac, cataflam, demalgon, algó és kívülről napi 3-4 x 5-10 perc jegelés.
Gyógyulást.
köszönöm mindenkinek!
tegnap történt a dolog, jelenleg is vérezget, igaz véletlen jól megszívtam megszokásból :/
remélem azért így is be fog gyógyulni.
5 nap nekem soknak tűnik sebgyógyulásra.
Ha meg ekkora sebhelyet csinált, akkor jobb lett volna, ha összevarrja.
Tejes dolgokat abszolút ne egyél és vigyázz, hogy el ne fertőzd a sebet, mert az húzós dolog.
Arra is vigyázz, hogy azt a vérdugót, ami lezárja a sebet ne piszkáld ki.
Öblögess 1-2 nap múlva fertőtlenítő szájöblítővel.
Fura, hogy a puccos hely dokijának nem volt ideje elmondani, hogy mit tegyél.
Szia ! Nekem a bölcsesség fogamat húzták és 10 percig bent volt a tampon de utána már nem vérzett. Én este már mostam persze ahol húzták oda nem vittem olyan hátra a fogkefét. Tejterméket kerüld!! Cigizni sem szabad!
Találtam még neked valamit: [link]
Kitartás!!
Szia! Ha nem piszkálgatod (nyelvecskéddel) akkor nem fog vérezni, egy alvadék darabka lesz rajta. 1.5 hét alatt már egész jól gyógyul. Nekem javasolták a 1000 mg-s c vitamin pezsgőtablettát, azt ittam pár napig. Szád szélére ajakbalzsam vagy körömvirág krém, vagy babakrém is jó.
Jobbulást!
Sziasztok!
Van itt olyan, akinek kihúzták a fogát? Hány napig vérzett utána? Mivel tisztítottátok a sebet, ha sem öblögetni sem megmosni nem szabad 5 napig a fogorvos elmondása szerint? Mikortól tudom majd újra használni azt az oldalát a számnak?
És azt a külső sebet a szám szélén, amit az eszközök bepréselése és a szám szétfeszítése okozott kenhetem valamivel? SOS fogászaton voltam, nagyon puccosnak mondott helyen, jó is volt, még a 2órás szenvedést is megértem a fogam felett, mert nagyon erős volt és ráadásul jó nagy + leghátsó, de nem volt ideje utána ezeket elmondani.
Köszönöm,
Szofi
További ajánlott fórumok:
- 3 éves kisfiam ekcémás.Tudnátok tanácsot adni mivel kezeljem?
- Porckopást mivel kezeljem?
- Varratszedés után mivel kezeljem a sebet?
- Gyakori piros torok !!!!!! antibiotikum helyett mivel kezeljem??
- Szoláriumban megégett a borom, mivel kezeljem, hogy ne fájjon ennyire?
- Ha ráharaptam a számra, mivel kezeljem?