Kidobós edzések Budapesten (beszélgetés)
Ez pedig egy női mérkőzés a dodgeball világbajnokságról:
[link]
Egyébként szurkolok az új sportágnak! Szimpatikus.
Kosárlabda volt.
Páran még dobáltak, én már mentem ki a teremből.
Szerintem a labda bosszúja volt, én röpis voltam, sem a kosárlabdát mint nehéz sportszert, sem a játékot nem szerettem soha.
150 grammos speciális labdákkal játszunk,amiket Angliából rendeltünk. Ezek biztosan nem okoznak ilyen sérülést, de az általános iskolákban használt gumilabdák sem. Mivel dobtak meg? Medicin labdával?
Engem egyszer véletlenül találtak hátba, nem is kidobós közben, de napokig nem bírtam felkelni és fura színű lett a vizeletem.
Itt a hátad annyira nincs veszélyben, onnan nem igazán jöhet labda.
Igen. Jól. Női, férfi és vegyes csapatok is vannak. A utóbbiban 3 női és 3 férfi játékos van az együttesekben. Ez egyedülálló és ez az egyik olyan tényező, amiért komoly esélye lehet a játéknak, majd egyszer az olimpiai programba is bekerülni.
Jól látom, hogy ezt koedukált csapatokkal is játsszák?
[link]
Nálunk a kiesett játékosok az ellenfél mögé kerültek. Ha megszerezték a labdát és eltaláltak valakit azon az oldalon, visszajöhettek a csapatba játszani.
Gyűlöltem az egészet - ahogy az ülőfogyasztót is -, mert a sötét, gyíkarcú fiúk akkorát dobtak, hogy a hátunk majd beszakadt a csattanástól.
Akkor várunk szeretettel, mert nem gyerekeknek tartunk edzéseket, ha nem felnőtteknek.
Szívesen mennék, de nem Pesten élek, hanem Debrecenben.
Sok sikert kívánok nektek!
Amikor tavasszal egy 10 csapatos jótékonysági tornát rendeztünk, fantasztikus volt látni, hogy kortól, nemtől függetlenül mennyire élvezték felnőtt emberek is ezt a játékot. Nyilván a partizánost ismered, mert azt játszottuk az iskolában, de ha azt imádtad, ahogy mi is, akkor adj ennek is egy esélyt. Gyere el. Próbáld ki.
Nekem a tesiórás jobban tetszett, amikor 1 labda volt, és figyelni kellett - fordulni, mert a hátunk mögül is kaphattuk.
Nálunk az egyetlen ember, aki az ellentétes oldalon a csapatok mögött mozgott volt a csapatkapitány. Amikor a vonalon belül mindenki ki lett ütve, akkor ment be a csapatkapitány, és utolsó vérig ment a küzdelem.
Imádtam.
Én is nagyon szerettem gyerekkoromban. :))
Ha gyerek lennék biztos mennék is ilyen edzésre.
Így néz ki egy mérkőzés a legmagasabb szinten:
[link]
Ők is jöhetnek, ha jól tudnak célozni vagy ugrani, de alapvetően nem nekik szól.
Igen, a partizános(tesi órás) fajtában így van, de ebben a nemzetközi változatban, már nem. 5 labda van a játékban és 6-6 játékos a csapatokban. Akit eltalálnak kiesik és az a csapat nyeri az adott szettet, aki hamarabb dobja ki az ellen összes játékosát. Nyilván ennél azért összetettebb a játék, de nagy vonalakban erről szól.
Ennek az volt az értelme, hogy a testnevelés órán mégsem kárhoztatták ücsörgésre az osztályt.
Igazad van, a kiesettek mehettek a másik csapat mögé.
Köszi mindkettőtöknek, én ilyenre nem emlékszem.
Emlékeim szerint a partizán a kidobósnak az a változata, amikor az ellenfél csapatából egy játékos a másik csapat mögött van.
A partizánok az ellenséges vonalak mögött harcolnak, rajtaütéses módszerrel.
A kidobósnál nyilván azok a már kiesettek, akik a lepattanó labdára várnak és hátulról támadnak.
De imàdtam ezt a jàtèkot! Kàr, hogy messze vagyok tőletek.
A cím alapján nekem az jött le, hogy kidobó embereknek tartanak edzéseket 😁
Létezik egy játék, amit senkinek nem kell bemutatni, mert mindenki testközelből ismeri. Nincs olyan, aki gyermekkorában ne játszotta volna, hiszen Magyarországon a tornaórák egyik leginkább kedvelt része, várt pillanata, amikor a tesitanár engedve a kérésnek végre hagyta, hogy kidobósozzunk.
Ennek a népszerű tornaórai játékának a kidobósnak nemzetközi változatából, amit dodgeball-nak hívnak, mostanra egy izgalmas sportág született. Egyszerű, érthető szabályokkal, Világ és Európa-bajnoksággal.
Csütörtök esténként vannak a kidobós edzéseink Budapesten 20-21.30 között.
5 speciális labdával és partizánok nélkül játszunk. Dobás, elkapás, blokkolás és persze sok játék.
Gyertek el, próbáljátok ki ezt a régi-új sportágat és magatokat az edzéseken. Az persze nem baj, ha valamilyen szinten barátságban vagy a labdával, de ha csak egy jó kis mozgásra és társaságra vágysz akkor is köztünk a helyed. Várunk benneteket.
További ajánlott fórumok: