Kicsi vagy felnőtt macskát fogadjak inkább örökbe? (beszélgetés)
a menhelyeken nem csak utcai cicák vannak, hanem szobatiszta, lakáshoz szokott "példányok" is.
ezer meg ezer ok miatt adják le a cicákat :(
megunták, költöznek, meghalt a gazdi, allergiás lett valaki stb. stb.
de nyilván a te döntésed :)
Nem is tudom igazán, hogy hogyan lehet egy menhelyes cicát, aki utcáról lett befogva, szobába szoktatni. Ha meg kiengeded nagy a valószínűsége, hogy világgá megy.
Vagy csak én bonyolítom túl a dolgot?
De hát ilyenkor az ember 15 évre választ!
Köszi!
Azért gondolkodtam a nagyobb cicán, mert amikor az öreget "felneveltem" gyesen voltam, most meg ugye mindenki dolgozik, tanul és kevesebbet vagyunk itthon. Még úgy is sok mindent szétkörmölt gyerekkorában a cicánk, hogy tavasz volt és nyitva volt az ajtó és mehetett lemozogni az fölös energiáit, ha kedve volt hozzá.
Kisfiam ágyának az elejét rongyosra tépkedte tűhegyes körmeivel! Most viszont már nagy a fiú és nem kidobandó az ágy!
ha magadnak akarsz jót, akkor kicsit, ha cicuson akarsz segíteni, akkor nagyot.
a cica alapból szobatiszta, felnőttként is csak a megfelelő helyre fogja végezni a dolgát, ha van szobavécéje, szoktatás, külön tanítás nélkül is.
Kicsit, vagy nagyot....
Amilyenre lehetőséged van:)
elsőre azt mondanám: picit.
de! ha gyakorlott macska tartó vagy, akkor nem okoz gondod az 1-2 éves cica beszoktatása sem a családba.
ha menhelyről hozod el, hidd el hogy nagyon hálás lesz és ő is alkalmazkodni fog hozzátok.
Sajnálom a cicádat!
Mindenképp kicsit válasszatok!
A kicsi sem kártékony,ha kezdettől "nevelve" van.
Nekünk 3 van... :-))
Egy 7,egy 4,és egy tavalyi fiú.A két "öreg" már herélt,a kicsi még nem.
Mindenképp kicsit.Én egy 3 éves cicát fogadtam örökbe és nagyon nehezen szokott hozzám.
(Szoba tiszta volt) Csak engem nem kedvelt,mert a régi gazdija hiányzott neki.
Karácsony előtt hagyott el minket öreg és nagyon beteg cicánk.
Most az egész családnak heveny macsakahiánya van. Szeretnék új cicust, de elgondolkodtam, hogy inkább 1-2 évest választok, mert az már lenyugvóban van és nem olyan kártékony.
Viszont a felnőtt cic nem velünk szocializálódott és már nem könnyen alkalmazkodik.
Hozzáértő! Ti kicsit vagy nagyot választanátok?
További ajánlott fórumok:
- Férfiak mennyire könnyen fogadják el más gyermekét?
- Meleg vagyok, de szüleim nem fogadják el
- Hogyan tudom a befogadott, felnőtt macskát szobatisztaságra nevelni?
- Hogyan lehet összebarátkoztatni egy felnőtt kutyát és macskát?
- 1 éves ivartalanított lány macskát, hogyan tudok rászoktatni a fésülködésre? Inkább játékos, mint bújós, hízelgős lenne.
- Kisfiam inkább a felnőttekhez van szokva, most kezdi az ovit. Hamar be fog szokni?