Ki mit vesz gyermekének / gyerek rokonának karácsonyi ajándéknak? (tudásbázis)
Formakirakók, színfelismerök, stb...
de ha hazaérek bövebben szét tudok nézni mik azok, mert most úszó edzés van tartva.
Milyen jellegű játékokat szeret a kicsi?
Nagyon sok ovi előkészítős játékok vannak.
Plüss, játék, baba?
A fiam meg van most áldva azzal a távirányítós daruval.
Szerintetek nem kicsi már hozzá?
Igen.
Ezért mondom,hogy még nem döntötte el,ô sem tudja,igazából csak addig tart a lelkesedése egy játék iránt,míg tart a reklám,a következó reklámnál már mást szeretne!
Azt sikerült már megértetnem vele,hogy csak egy valamit választhat!
Szerintem akárminek örülne,de semmit nem akar úgy igazán,mint mondjuk tavasszal a hercegnôs rollert!
Arra nagyon vágyott és hatalmas volt az öröm,mikor szülinapjára megkapta,még mostis esôben szélben rollerrel menne oviba!
Most is valami hasonlóra várok,olyasmire amit nagyon nagyon szeretne,nem akarok neki megint venni egy drága játékot,amit aztán a kezdeti fellángolás után (ami nagyjából három és fèl percig tart) hónapokig elô se vesz!
Hát társasozni szeret...
De egyébként kap majd olyasmit is amit szeretne (csak még Ô sem döntöttel mi az) és a mellé gondoltam még valamit,hogy legyen olyasmi is a fa alatt,amire nem is számít!
Szerinted egy négy éves mi alapján fogja tudni hogy melyik játék kell neki???
Ha néz tévét, akkor szinte 100% hogy valami ott reklámozott játékot fog mondani (ezeknek egy jelentős része semmire sem jó azon kívül hogy drága, és sokszor a reklámok alapján a gyerek valami egészen mást vár mint ami a dobozban valójában található).
A másik lehetőség, hogy olyasmitkér amit ismerősnél, barátnál, rokon gyereknél lát. Jó esetben ez olyasmi amiről már kiderült hogy szívesen játszik vele...
Játékboltba vinni, hogy ott válasszon szerintem megint nem szerencsés, részben mert egy csomó jó és értelmes játék nincs is ott egy átlagos játékbolt pocain, ellenben egy csomó szemét igen...
Szerintem ebben a korban még bőven a szülő dolga összeállítani az otthoni "játékparkot". Nyilván figyelembe kell venni a gyerek kívánságát, azt hogy milyen típusú játékokat szeret, de ugyanilyen fontos, hogy a szülő jó minőségű, értelmes játékokat kínáljon otthon...
Én a legritkább esetben vásárolok játékboltban, és még ritkább esetben ötletszerűen (vagyis úgy, hogy nem tudom előre, mit akarok venni...)
Általában tájékozódom, és webáruházból vásárolok ahol meg tudom keresni a legjobb árakat is.
Nálunk a kislány négy éves,vele már tudunk társasozni,candy land-et,lotti karottit,neki sem tetszett ha nem ô nyert,durcizott és szabotálta a további játékot,miután kiesett.
Aztán hamar megtanulta,hogy nem nyerhet mindíg,ez is a játêk része!
Tudna nekem valaki jó kicsiknek való társasokat?
Nálunk is kicsi a korkülönbség,másfél èv!
Szerencsére szeretnek együtt játszani és tudok nekik közös ajándékokat is venni!
Gyurma,duplo,minikonyha ilyesmik.... ezeket a dolgokat közösen kapták mivel most még nagyjából hasonló dolgok érdeklik ôket!
A fiam ma meglátta au.han játékkatalógusát.
Hát mondanom sem kell, papírt tollat ragadott írt kívánságlistát a jézuskának és a végén megkért rá e-mail küldjem el neki.
Benne szerepelt a távirányítós super daru,
mikroszkóp, első versenypályám, konténer kamion 12 autóval
Az utóbbi kettő közül szerintetek melyik lehet jobb?
Aki esetleg megnézi, megmondaná nekem hogy szerinte a versenypálya távirányítós e?
10.oldalon van.
Ma megnéztük együtt a lányommal a Rég...ban, hogy van-e titkos napló (ami csak a hangjára nyílik). Egyébként nem szeretem magammal vinni, mert akkor milyen meglepi a meglepi, de most arra jártunk, mondom megnézem már, melyik az a napló, amit a barátnőjénél látott... hát... 12.000 ft... s egy másik sorban, másik polcon ott volt a 7000 ft-os. Jó, ez utóbbihoz nincs mp3 lejátszó csatlakozó.
Hát, mondom, a mi Télapónknak valszeg nem lesz ennyi pénze egy naplóra, hiszen 4 gyermek van a családunkban az unokatesóival együtt, de majd meglátjuk.
Egyébként naplót én is írok.. csak éppen hagyományosan, kézi írással:) mondhatom, ez is hatékony, s senki nem olvassa el:)
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- Szerintetek nagyon gagyi karácsonyi ajándéknak?
- PS2 gépet keresek karácsonyi ajándéknak, olcsóbban, akár használtat is. Tud nekem valaki segíteni? Bp és Pest megye környéken esetleg?
- Milyen egyedi, akár humoros, tréfás ötleteitek vannak karácsonyi ajándéknak?