Ki mikor szokta kapni a fizetést? Előleget kaptok? (beszélgetés)
A KST nem valami betét volt?
Anyutól hallottam, mi már nem találkoztunk vele.
Régen, amikor én még nem dolgoztam, akkor volt olyan, hogy KST, ami tulajdonképpen fizetés előleg volt.
Lehetett igényelni x összeget és ha jól tudom, akkor 12 hónapa alatt kellett visszafizetni.
És volt OMB, ami pedig úgy működött, hogy 1 hónapig a fizetésből x forintot nem fizetett ki a cég és 12 hónap múlva egy összegben odaadták a dolgozónak.
Lehet, hogy nem ez volt a pontos nevük és az is lehet, hogy nem így működött, csak ilyen emlékeim vannak...
Ezek szerint van.
Én minden hónap 4-én kapok fizetést, nincs előleg.
Szisztok!
Esetleg valaki nem tudja mikor utalják az elhelyezkedèsi juttatást ?
Előlegnél mire gondolsz?
Régen sok munkahelyen is az volt, hogy a fizetést 2 részletben fizették ki, de ez a rendszerváltás előtt volt.
Akkor, pl. minden hó 24-én megkaptuk a fizetésünk pl. 30%-át, majd minden hónap 3-án a fennmaradó 70%-ot.
De ez nem kérhető volt, hanem mindig így volt.
Szerintem manapság már nincs ilyen, de létezik fizetés előleg, amit külön kell igényelni, a minimálbér hatszorosát lehet kérni és azt a következő 6 hónapban kell visszafizetni.
2-3-án legkesobb
biztos van lehetoseg elolegre
de mikor maszeknal dolgoztam 20-an ugy kellett kerni 😂😂 (sz rrago ugyved volt milliokkal a zsebben, amit mi termeltunk ki)
Úgy tudom, lehet kérvényezni külön, ha valaki megszorul.
Már régebben gondolkodtam rajta, több országban hetente adnak fizetést, számomra furcsa lenne a gyakoribb kis összeg... szerintem azt könnyebb elherdálni, mert arra gondolunk, "óóó, ez csak harmincezer" :)
Nem is tudom, mikor kapok fizetést, mert utalják. Valamelyik hónap eleji munkanapon. Minden pénzmozgásról leállítottam az sms-értesítést, még ezért is fizessek?
Nem tudom, van-e előleg, sose kérdeztem.
Fizu 10-én, ha hétvégére esik, akkor előtte pénteken szokott lenni.
További ajánlott fórumok:
- Nettóban mekkora bértől tekinted a fizetést te versenyképesnek?
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Közalkalmazotti fizetés - az alábbi alapján mennyi fizetést kaphatnék?
- Van-e felelőssége kasszahiányra a betanulási idő alatt lévőnek, ha nem kap fizetést?
- Csekk adó, bankautomata használat adó, fizetést a számlánkra utaló adó.....
- Hajdú Bihar megyében kapott valaki előleget vagy fizetést az Újra Tanulok programban résztvevők közül?