Ki, miért nem szereti az anyósát? (beszélgetés)
Fáradt*! Nem minden férfi utálja az anyósát. A férjem szereti az anyámat, sokszor meg is védi, ha mondok rá valamit.
Én már akkor se kedveltem a férjem anyját, amikor még nem is ismertem. Mikor a vőlegényem (akkor még nem voltunk házasok) elmondta neki, hogy terhes vagyok, a nő lecsekkolt az egyik oldalon, közölte a fiával, hogy túl fiatal vagyok és éretlen, vetessem el a babát vagy nem segít a fiának semmiben sem, nem használhatja az autóját, nem kap anyagi támogatást, semmit. Szakítottunk is, de aztán a férjem rájött, hogy fontosabbak vagyunk neki az anyjánál és ezt közölte is vele. Na, a banya csak annyit mondott neki, hogy "jól van, de rám ne számítsatok semmiben, nem segítek nektek, ha nyugdíjas leszek, akkor is elmegyek valahová dolgozni, nem lesz időm a gyerekre". Most meg majdhogynem titokban jár hozzánk, amikor nem is vagyok itthon, hogy lássa az unokáját. A többi "jó" tulajdonságát meg már leírtam az előző hozzászólásomban.
Én viszont úgy fogom fel az anyós kérdést"Ha a Fiam szereti,ha boldoggá teszi a nő,akkor minden képpen szeretem én is,és nagyon iparkodom nem beleszólni az életükbe"..
Nem fogom kihipózni a lakásukat,és nem fogom átrendezni a szekrényüket...hagyom:járják csak a maguk útját,
majd rájönnek a saját kárukon,hogy néha az öregebbnek igaza van!még akkor is ha az történetesen az anyós!De miért utálja minden pasi az anyósát???
ANYÓS = a fiam a fiam, a menyem az nem lányom.....
Örök érvényű közmondás, de az élet velejárója, olyan teória, hogy elfogadod, vagy megtagadod, a kettő között nincs megoldás.
De ha stresszmentesen akarod az életedet leélni a családod körében, megtanulod megtalálni az arany középutat.......
Gratulálok!! Én is így gondolom.
Ez a megoldás.
Sziasztok!
Én is szeretem az anyósomat, csak néha Ő is túlzásba viszi, múltkor itt volt nálunk (több napot, elutaztunk a párommal) gyerekre vigyázni, kitakarította (fertőtlenítésig!) a konyhát, kimosott, kivasalt.. pedig erre igazán nem volt szükség.
Szia!
A párom anyja azt mondta a fiunkra,hogy"zabi gyerek".Mert nem házasodtunk össze!Na ilyet ne tegyél,ha jó anyós szeretnél lenni:)
Tényleg, ezt majdnem el is felejtettem! :)
Tényleg ne sajátítsd ki az ünnepeket! Van a gyermeked párjának is családja, s az még elképzelhetőbb, hogy csak simán kettesben akarják majd eltölteni! :)
Szia!
Én alapvetően szeretem az anyósomat, de azért néha sok belőle. :)
Nem szeretem, hogy mindenbe bele akar szólni, s úgy gondolja, hogy bizonyos dolgokat csak ő intézhet el. Ha ő nem tudja, akkor más képtelen rá.
Soha ne akarj rátukmálni kettőjükre semmit!
éééééés
Fogadd el, hogy ők egy külön család lesznek, s a szokásaikat nekik, saját maguknak kell kialakítani!
Hagyd,hogy éljék a saját életüket,ne szólj bele semmibe.Ha szükségük van a véleményedre úgy is kérdeznek,ha rád van szükségük személy szerint akkor szólnak.
Sok anyós ott rontja el,hogy szereptévesztésbe kerül és rátelepszik a fiatalokra.Ők önálló felnőtt emberek,tudnak döntéseket hozni /jót vagy rosszat/,de ahhoz is joguk van,hogy elrontsanak valamit,aztán majd kijavítsák.Ha meg nem tudják hogy javítsák ki,akkor jön az,hogy:Mi a véleményed anya,Te hogy csinálnád??
-ne hangoztasd, hogy ezt te adtad, ezt te vetted, ebben te segítettél
-ha egyszer visszautasítják a segítséged, az nem azt jelenti, hogy soha többet nem kellene segítened, csak épp akkor abban, nem
Biztosan jó anyós leszel!
Amennyiben:
-el tudod engedni a fiadat?
-ugye nem magadnak szülted?
-hagyd had járják saját útjukat!
-ne szólj bele ha hibáznak!
-saját hibájából tanul az ember!
-ám ha ségítséget kérnek,segíts,majd vonulj vissza!
Én azt nem szeretem, hogy még mindíg ő akarja a "kis" fiacskáját öltöztetni. Rendszeresen kap tőle alsógatyát, zoknit, förtelmes ingeket és nadrágokat...Még szerencse, hogy a párom nem veszi fel, csak annyit mondd? "add el".
Párom szerint az anyukám az álomanyós. Ő mindíg azt nézi, mi jó NEKÜNK (nem azt, mit akar ő). Pld. amíg kicsik voltak a gyerekek, sokszor elvitte őket hétvégén és előre megmondta, mikor fognak visszajönni, hogy mi nyugodtam lehessünk kettesben. És a vejét úgy szereti, mintha az ő fia lenne.
kéne indítani egy olyan fórumot, hogy hogyan lehetnék jó meny
erre kíváncsi lenné, hogy az anyósok mit mondanának
én is szeretem, sőt
de mindenkinek vannak hibái
További ajánlott fórumok:
- Miért nem szeretik sokan a Tescot?
- Miért olyan elítélendő, ha egy nő nem akar gyereket, és nem is szereti őket?
- Miért szeretik kevésbé, és nézik le a kövéreket?
- Szerintetek a férfiak miért olyan önzőek, hogy szeretik a nőket hülyére venni?
- Miért nem szeretik a legtöbb helyen a nem felszínes, mély érzésű embereket?
- Ronda nőket szereti, de miért?