Figyelem! Nincs a böngésződben engedélyezve a JavaScript futtatása, enélkül a honlapunk több fontos funkciója használhatatlan lesz számodra (köztük olyan fontos részek is, mint amilyen a Menüben navigálás, Keresés, a Bejelentkezés, illetve egyéb interakciók. A JavaScriptet a böngésződ beállításai között engedélyezheted.
Ki hogyan szárítja a gombát? (tudásbázis)
Sajnos mennem kell.
Köszi a tanácsokat, később megírom a saját tapasztalataimat.
Évekig a napra hordtam papírra terítve - estére bevittem.
Most a padláson vannak szúnyoghálók, amikre nyáron szeletekben kirakom és nagy melegben 2 nap alatt csörgősre száradnak.
Akkor légy óvatos, vizsgáltasd be!
Sajnos még nem volt bátorságom gombászni menni, csak a piacon szoktam vásárolni a bevizsgált gombákból, de nagyon gondolkodom rajta hogy elmegyek én is.
Igen.
Rizike. Felénk így is hívják.
Vasárnap találtunk is egy pár darabot, sajnos férges volt.
Régen én is tettem el savanyúságnak.
Mi a te recepted? Megosztod?
vargánya, őzláb, tinórufélék, rókagomba, csoportos tuskógomba
Ezekből még találhatsz most is.
Igen, megpróbálhatod és sikerülni is fog!
Köszi feltétlen megnézem.
Megkerestem a fenyôalja lexikoni megnevezését,ízletes rizikeként találtam rá.Itt még soha nem hallottam ezt a megnevezést,mi csak fenyôaljának hívjuk.
[link] (itt,a lap alján találsz róla egy fotót)
Olajban megsütve nekem ez a kedvenc gombám.Itt a fenyvesekben rengeteg van belôle.:)
Eddig így csináltam, de most esténként teljesen lenedvesedik.
Szerintem jobb a szárítás, mert nem esik annyira szét, mint a fagyasztott. Persze nem minden fajtára igaz. Még kevés a tapasztalatom.
Vékony szeletekben, textilre kirakva a napra, hálóval lefedve a legyek ellen.
Fagyasztás nem jó? Jobb a szárítás?
Milyen a fenyőalja gomba, és hogyan lehet savanyúságot készíteni belőle?
Szárítani mi csak a vargányát szoktuk,de gondolom ugyanúgy lehet a többi gombát is.
Rókagombát szoktunk lefagyasztani,meg fenyôaljából savanyúságot készíteni.
Sajnos nincs cserépkályhánk, de talán egyszer majd lesz nagyon szeretnénk.
Eddig szegfű és illatos gombával próbálkoztam a napon. De most szeretnék többféle erdei gombát is eltenni, mert nagyon szeretjük.
Milyen gombát szárítanál?
Nyugodtan csinálhatod,enyhén nyitott sütôajtóval,apum mindig így szárítja.
Én eddig napon szárítottam, de már nem jó kint. Szerintetek a sütőben nagyon alacsony hőfokon és hőlégkeverésen esetleg nyitott ajtónál meg lehet próbálni?
A cserépkályha tetején, ott hamar megszárad. Ha süt a nap és forróság van kint akkor a napon.
Ki hogyan szárítja a gombát?
További ajánlott fórumok: