Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ki hogyan szárítja a gombát? fórum

Ki hogyan szárítja a gombát? (tudásbázis)


2010. okt. 12. 15:57

Sajnos mennem kell.

Köszi a tanácsokat, később megírom a saját tapasztalataimat.

21. survivor3 (válaszként erre: 1. - Kis Cidri)
2010. okt. 12. 15:55

Évekig a napra hordtam papírra terítve - estére bevittem.

Most a padláson vannak szúnyoghálók, amikre nyáron szeletekben kirakom és nagy melegben 2 nap alatt csörgősre száradnak.

20. survivor3 (válaszként erre: 19. - Kis Cidri)
2010. okt. 12. 15:52
Akkor légy óvatos, vizsgáltasd be!
19. Kis Cidri (válaszként erre: 17. - Survivor3)
2010. okt. 12. 15:44
Sajnos még nem volt bátorságom gombászni menni, csak a piacon szoktam vásárolni a bevizsgált gombákból, de nagyon gondolkodom rajta hogy elmegyek én is.
18. survivor3 (válaszként erre: 8. - Birogaby)
2010. okt. 12. 15:43

Igen.

Rizike. Felénk így is hívják.

Vasárnap találtunk is egy pár darabot, sajnos férges volt.

Régen én is tettem el savanyúságnak.

Mi a te recepted? Megosztod?

17. survivor3 (válaszként erre: 6. - Kis Cidri)
2010. okt. 12. 15:40

vargánya, őzláb, tinórufélék, rókagomba, csoportos tuskógomba

Ezekből még találhatsz most is.

16. survivor3 (válaszként erre: 3. - Kis Cidri)
2010. okt. 12. 15:38
Igen, megpróbálhatod és sikerülni is fog!
15. Kis Cidri (válaszként erre: 14. - Birogaby)
2010. okt. 12. 15:34
Köszi feltétlen megnézem.
14. birogaby (válaszként erre: 9. - Kis Cidri)
2010. okt. 12. 15:33

Megkerestem a fenyôalja lexikoni megnevezését,ízletes rizikeként találtam rá.Itt még soha nem hallottam ezt a megnevezést,mi csak fenyôaljának hívjuk.

[link] (itt,a lap alján találsz róla egy fotót)

Olajban megsütve nekem ez a kedvenc gombám.Itt a fenyvesekben rengeteg van belôle.:)

13. Kis Cidri (válaszként erre: 11. - C95c921ae7)
2010. okt. 12. 15:28
Eddig így csináltam, de most esténként teljesen lenedvesedik.
12. Kis Cidri (válaszként erre: 10. - Eperke9)
2010. okt. 12. 15:28
Szerintem jobb a szárítás, mert nem esik annyira szét, mint a fagyasztott. Persze nem minden fajtára igaz. Még kevés a tapasztalatom.
2010. okt. 12. 15:25
Vékony szeletekben, textilre kirakva a napra, hálóval lefedve a legyek ellen.
2010. okt. 12. 15:23
Fagyasztás nem jó? Jobb a szárítás?
9. Kis Cidri (válaszként erre: 8. - Birogaby)
2010. okt. 12. 15:22
Milyen a fenyőalja gomba, és hogyan lehet savanyúságot készíteni belőle?
2010. okt. 12. 15:19

Szárítani mi csak a vargányát szoktuk,de gondolom ugyanúgy lehet a többi gombát is.

Rókagombát szoktunk lefagyasztani,meg fenyôaljából savanyúságot készíteni.

7. Kis Cidri (válaszként erre: 2. - Mazsola 58)
2010. okt. 12. 15:18
Sajnos nincs cserépkályhánk, de talán egyszer majd lesz nagyon szeretnénk.
2010. okt. 12. 15:17
Eddig szegfű és illatos gombával próbálkoztam a napon. De most szeretnék többféle erdei gombát is eltenni, mert nagyon szeretjük.
2010. okt. 12. 15:14
Milyen gombát szárítanál?
4. birogaby (válaszként erre: 3. - Kis Cidri)
2010. okt. 12. 15:13
Nyugodtan csinálhatod,enyhén nyitott sütôajtóval,apum mindig így szárítja.
2010. okt. 12. 15:09
Én eddig napon szárítottam, de már nem jó kint. Szerintetek a sütőben nagyon alacsony hőfokon és hőlégkeverésen esetleg nyitott ajtónál meg lehet próbálni?
2010. okt. 12. 15:07
A cserépkályha tetején, ott hamar megszárad. Ha süt a nap és forróság van kint akkor a napon.
2010. okt. 12. 15:05
Ki hogyan szárítja a gombát?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook