Ki, hogyan kezdte szobatisztaságra szoktatni a babáját? (beszélgetés)
kizárt dolog :D:D:D:D
de azért hajrá!!!
:))
Az én fiam tavaly júliusban volt egy éves hát ő még egyáltalán nem volt arra érett hogy pelusról szoktassam hisz akkor kezdett csak járni és egyre többet beszélni stb.
De az hogy nem adsz rá nyáron pelust szerintem nem gond,gondolom te sem fogod erőltetni csak hagyod hátha :-D
Amúgy én is úgy gondolom hogy egy anyuka tudja érzi mi jó mi nem a babájának stb.én sem a nagy könyv szerint mentem :-D
Köszi:)
Semmi gond.
Sajnálom az olyan családokat ahol ez megy!
Lehet, hogy nálunk is ez lett volna ha nem vagyok elég erőteljes és karakán, nem tudom!
Szerencsére csak hárman vagyunk, a többiek legfeljebb csak vendégek,
:):)
Minden nevelési tekintetben csak vendégek!!
De szerintem erre ők is hamar rájöttek.
Sok sikert Nektek a lánykáddal.:)
Ezt a nagyszülői nyomásos dolgot csak úgy általánosságban írtam, nem azt írtam, hogy nálatok is ez van. Sajnos nálunk anno ez volt, és láttam sok családnál is probléma.
Szia :)
Nincs semmiféle nyomás!
Egyedül nevelem a lányom a férjemmel, nem igazán értem ezt a nagyszülői nyomásos dolgot,
nálunk kezdettől fogva nincs belebeszélés semmibe.
Ezek szerint szerencsém van.
Saját elhatározás csupán!
Az pedig hogy a nagykönyv mit ír, meg mit nem, meg hogy ezelőtt 100 éve hogy csinálták messziről tojok, én mindent úgy csinálok ahogy azt érzem!
Hisz anya vagyok vagy mi!
Tudom olvastam erről a tojásos , meg tejes dologról meg mindenféle kajáról, hogy mikortól, meg hogy hogyan, én egyáltalán nem követem ezeket!
Mindent megérzésre csinálok, és kettőn áll a vásár rajtam és a lányomon, tehát összedolgozunk.
Én csak ezt tartm szem előtt!
Eddig szerintem nagyon jól:):)
A szobatisztaságot csupán leírtam, hogy én hogy szeretném!
És ha a lányom is vevő rá, akkor miért ne, :):)
Be lehet idomítani egy ilyen pici gyereket is, de nincs sok értelme, mert ez nem fogja segíteni a valódi szobatisztaság kialakulását.:(
Bőven ráérnél vele jövő nyáron elkezdeni, de persze ezt Te tudod.
Én sokszor tapasztaltam egyébként, hogy a rokonság/nagyszülői nyomás miatt kezdik el sokan idő előtt a szobatisztaságra szoktatást, vagy spórolni szeretnének a pelenkával.
Én anno nem engedtem a nyomásnak, csak a gyerek érdekét tartottam szem előtt.
De hát ugye ahány ház annyi szokás:)
Én még friss vagyok a témában, de áprilisban lesz a lányom 1 éves, és mi már a nyáron elkezdjük a leszoktatást!
És nagyon remélem, hogy őszre sikerül is a dolog.
Ebből is látszik, hogy a szobatisztaság kialakulása nem függ az okosságtól, ügyességtől. Tehát nem úgy működik, hogy az okos, ügyes előbb lesz szobatiszta, a buta, lusta meg később.
3 évesen már azért kellene használni a bilit vagy wc-t. De akkor végülis a kisunokád a bilibe végezte el a dolgát. Ez akkor jó, nem?
Ez tipikusan az a helyzet, amire úgyis magától érik meg a gyerek. Minél többet foglalkozol vele, annál jobban eltolódik a szobatisztaság. Csak természetesen, úgyis magától alakul ki.
Maximum motiválhatod. Csinos vécéülőkével, szép bilikével, wc szűkítővel, dícsérettel stb.
De egyébként 17 hónaposan még pici hozzá, két éves kor előtt nincs értelme,szerintem.
ráérsz még bőven.
2.5 évesen kezdtem.
egyszerűen közöltem hogy te már nagy vagy, várnak hamarosan az oviba, de oda pelusos gyerekek nem mehetnek, nézd milyen szép királylányos/pókemberes alsót vettem neked, gyere próbáljuk fel, és ha pisilni/kakilni kell, szólj, megyünk a vécére.
hát így.
eleinte volt baleset, kb. 2hét alatt viszont túl voltunk rajta, szobatiszta , sőt (!) ágytiszta lett.
a (túl)korán kezdett szobatisztaságra szoktatás nagyon sok esetben hátráltatja a folyamatot
várjál még
Szerintem ha hajlandóságot mutat lehet próbálkozni,de ne erőltesd a fiam 19hós pár hónapja volt hogy érdekelte a dolog majd elmúlt.Most mindig mondja pisi,van hogy a kakit is.Nem erőltetem párszor már ült bilin.Volt hogy mentem pisilni és öt meg ráültettem a bilire.
Pelust egyre inkább nem szereti,ha bejönnek a jó idők majd próbáljuk komolyabban,ha megy megy ha nem nem.Van ideje még.
Szerintem az erőltetés nem ez hanem amikor már csak azért is ráülsz meg stb.
Sehogy. Az első gyerekem 2.5 volt, amikor közölte, hogy köszöni, nem kell több pelenka.
A 2. szintén valahogy ilyen idős volt, nyár volt, levettük, kétszer a fűbe kakilt, aztán már a wc-be.
A 3. volt a legnehezebb, ő 2.5 volt, amikor kijelentette, hogy márpedig a pelus kényelmes, és sosem fog leszokni. Aztán a 3. szülinapja előtt közölte, hogy leszokott, mert nem akarja, hogy szomorú leszek. (kapott egy könyvet anyukámtól, ami arról szólt, hogy a kislány nem szól időben, és az anyuka szomorú)
Sosem erőltettem, nem emlegettem. Megértek rá, amikor ők úgy gondolták.
Nekünk 2,5 éves a fiunk.De velem egyszerűen csupasz picskuval nem akar megülni 10 másodpercnél tovább...
Ruhástól elül percekig is..
Az apjával meg szépen megöl rajta,meg bele-belepisil.......
További ajánlott fórumok:
- Pelus mentesen nem szobatiszta, csak EC-zünk
- Hogy lehet hét hetes kiskutyát leghamarabb szobatisztaságra szoktatni?
- Mikortól érdemes elkezdeni szobatisztaságra szoktatni a picurt?
- Hogyan lehet a 4hónapos kiskutyát szobatisztaságra szoktatni?
- Ki, hogy, és mikor kezdte el a szobatisztaságra nevelést?
- Hogyan kell a kutyát szobatisztaság beállta előtt pelenkára szoktatni?Vagy spray, ami helyhez szoktat?Melyik?