Ki a felelős az emberek szenvedéseiért, Isten, vagy sátán? (beszélgetés)
Éppen ma olvastam:
"Ha odaállok Isten elé és azt mondom: ezt hogyan engedteted? - akkor emberiesítem Őt, és magammal azonos szintre állítom. Ez olyan, mint amikor az igazságtalan apa vagy igazságtalan anya ellen kel ki az ember. Ez egy neurotikus, gyerekes Isten-kép."
Egyik sem.
Maga az Ember a felelős...
Nem vagyok hívő, az emberi észben hiszek. Már akiében lehet... ;)
Természetesen igazam van! ;)
természetesen nincs igazad🙂
minden lényegi mondat a filmben, a bibliából ered... ez persze relatív igazságnak tűnik, pedig ez a valóság. ha magadba "nézel" és megszólítod, akkor ő átölel.... és megérzed/megérted őt. és hirtelen kristálytiszta lesz számodra is az egész élet.
kedves Fórum indító, és érdeklődők!!
van egy film: 'A Viskó'
2017-ben készült, és mindenre választ ad, ami a kérdéseddel kapcsolatos.
varázslatos film.
Fennt van az interneten pl a videa.hu oldalon is.
Sokszor maga az ember azzal amit a KARMA -ba tesz, ezért nem Isten a felelős. a karma pedig igaszságot szolgáltat
Karma - megváltoztathatjuk-e?
Marhaság!
Van egy rakás isten. Akiket az emberek teremtettek. A sok szenvedést pedig az emberi butaság, hatalomvágy, klímaváltozás okozza stb.
Már ráadásul túl sokan vagyunk...
Hatalmas kérdése a mai embernek: hogyan tűrheti Isten azt a sok gonoszságot, annak következtében azt a rengeteg szenvedést, amit a XX. század háborúi és más aljasságai okoztak? Van-e Isten, ha ezek mind megtörténhetnek?
Az ember egy dolgot felejt el: Isten világosan, százszor is kijelenti: nincs más út, nincs más igazság, nincs más név, nincs más lehetősége az előhaladásnak, a békességnek, a boldogságnak, egyáltalán a megmaradásnak, mint a Krisztus útja. Hisszük-e ezt?
Ha bármilyen más úton jó eredményre lehetne jutni, Isten szava nem volna igaz. Szabad nekünk más utat választani, mert ez a mi rettenetes emberi méltóságunk. De éppen a XX. század, melyben minden anyagi lehetőség megadatott, hogy gazdag, boldog, gond nélküli lehessen az egész emberiség élete, mutatja a legtisztábban: nincs más lehetőség a jó eredményre.
A Krisztus útján haladt ez az évszázad? Nem! Akkor mit várhat az ember? Éppen annak sok borzalma tanítja a legvilágosabban: az emberiség megtartatásának más útja nincs.
Te ezen az úton jársz, vagy Istent fogod hibáztatni, ha nyomorúságról nyomorúságra jutsz?
További ajánlott fórumok:
- Hogy tud egy nemzet megváltozni? Mi emberek vagyunk felelősek?
- Mit tegyek az alábbi helyzetben? El vagyok keseredve nagyon, mert úgy érzem, nem tudok már megbízni állítólag istenhívő emberekben...
- Ha van lehetőség szenvedés nélkül szülni, miért utasítja el a kórház a fájdalomcsillapítást?
- 5 faktor diéta - fogyás szenvedés nélkül
- A nagyim agyhalott, miért nem ér véget a szenvedése?
- Fogyni szenvedés nélkül, avagy mit üzen a háj lélektana?