Kézzel készített ezüst ékszerek forgalmazásához szükséges OKJ képzés? (tudásbázis)
:(
Réges-régen én is akartam itthon vállalkozni.
Letettem róla. Itthon soha!
A nemesfémek kereskedelmét elég szigorúan szabályozzák. Nem véletlen, hogy a kóddal beleütik (ami nem elég az igazoláshoz) minden ékszerbe, ami ezüstből készült. Pár grammezüst árvétele is személyi igazolás köteles.
A lent említett ezüstözés, aranyozás más, mint az arany, ezüst megmunkálása.
Ennek kb. olyan komolyan járt utána, mintha jövedéki terméket forgalmaznál! Osztrák határ közelében meg aztán főleg ne próbálj fű alatt seftelni, mert a sok orgazda miatt pórul járhatsz.
Amúgy konkrétumot én sem tudok, de én már azon is meglepődnék, ha valaki valamit tudna. A napokban az új személyi, új kártyák Bermuda-háromszögét jártam, és mindenki totál mást mond.
Én is csináltam saját üzletet, és jó tanács: kérd a hivatkozó jogszabályok ÍRÁSOS közlését. Bemész a hivatalba, elmondod mit akarsz; és a kérésed, hogy minden rád vonatkozó jogszabályról tájékoztassanak. Ami a szándékod, előre megírhatod, DE szignóztasd, hogy miről akarsz mindent tudni.
Ezután kiküldik a jogszabályokat, és olvasd el!
Vagy legyen egy piszok jó ügyvéded, akiért a tűzbe teszed a kezed, és megfizeted.
Úgy tudom, hogy amennyiben valaki nemesfémet tartalmazó ékszerekkel szeretne kereskedni, annak engedélyre van szüksége a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól és egy OKJ-s képzésre is van szüksége.
Viszont: amennyiben olyan vállalkozást indítanék, ahol olyan kézműves bizsukkal kereskednék, amik esetenként ezüstöt tartalmaznak, szükséges a fent említett kritériumokat is teljesíteni?
További ajánlott fórumok:
- Számodra miért szükséges, hogy legyen párod?
- Szüléskor gátvágás mikor szükséges? ki hogyan élte meg?
- Szerinted a jogsi szükséges rossz, vagy életcél volt, hogy megszerezd?
- Babát szeretnénk a párommal. Írnátok nekem, kb mi az ami feltétlenül szükséges, ha megszületik a baba?
- Mennyibe kerülnek a műkörmösök által készített ékszerek?
- Harántsüllyedés esetén melyik elég, vagy szükséges? Talpbetét, vagy harántemeléssel készített kényelmi papucs? Kinek mi a tapasztalata?