Két napja lázas a kisfiam, nincs megfázva, voltunk orvosnál, mit tehetek még? (tudásbázis)
Az orvos nem csináltatott vizeletvizsgálatot, hogy nincs -e felfázva?A fülét megnézte?
Valahol csak van vmi gyulladás, ha lázas, szerintem.
A vizeletből kiderülne.
Jobbulást!!!
38,5 alatt semmiképpen ne csillapíts lázat, hiszen a láz nagyon fontos a szervezet védekezőmechanizmusa szempontjából, öli a bacikat. Amikor ez fölé ér, akkor kell lázat csillapítani, én alatt soha, igyon sok vizet, ha máshogyan nem, kiskanálból merd neki. De a láztól, mint jelenségtől nem kell megijedni, mert tényleg hasznos dolog.
A hűtőfürdő: 37 fokos vízbe (én ilyenkor mindig beleülök a gyerekkel) beleül a gyerek és szépen lassan 32 fokosra lehűtöm. Utána benne maradunk még vagy 15 percig. Tuti jót tesz!
Lázas gyereket pedig ne öltöztess túl, hadd adja le a hőt, amit a kis szervezete termel. Csak vékony ruha, vékony takaróval. Megfázni nem fog, de segít lenyomni a lázat. Én már tényleg rutinos lázcsillapító vagyok, hiszen havonta tuti előjön nálunk tavasszal, de talán most megszűnik, hogy kiveszik az orrmandulát.
Semmi ok az aggodalomra, ez nem magas láz, s 37,5 pedig csak hőemelkedés. 38 alatt semmit ne adj neki, csak a fölött ha tartós,alatta inkább a fürdő.
Előfordulnak ilyen kósza lázas állapotok, amiket semmi nem indokol, ne ijedj meg tőle, ha szükséges a zuhany, fokozatosan melegből langyos víz nagyon hatásos. Nekem a lázcsillapításra a nurofent ajánlotta a gyerekorvosom az bevált.
Lehet később kezd majd köhögni, vagy az orra folyni, nálunk most ez van.
Az én kisfiam is 2007 márciusi.:))
Én nem hütőfürdőzni szoktam,ha lázas,hanem levetkőztetem pelusra és enyhén meleg,majdnem langyos vizes szivaccsal áttörlöm,ahogy fekszik mondjuk egy törölközőn az ágyon.
Van,hogy sír közben,de szerintem nem olyan drasztikus,mint a fürdő.
Közben éneklek neki,meg mondókát mondok.Mire végzek vele,mindig lemegy a láza.
Jobbulást kívánok!!!!
Miért?
Semmi oka ,nem bízni az orvosában.
Szia!
Jobb ha elviszed másik orvoshoz. Az sem ártana ha kérsz beutalót a korházba kivizsgálásra. Mert valami csak van. Ok nélkül nemlázasodik be.Főleg ha nem ez az első eset...
Szia!
menyi idős a fiad?
Most 3 napos láz tombol!
További ajánlott fórumok:
- Kerültél már kellemetlen helyzetbe orvosnál kivizsgáláson?Csak én gondolom kínosnak ezt a szituációt?
- 10 hónapos babámnak a fenekében 40, 1 fokos láza van, voltunk már orvosnál vele, mit tehetünk még, volt már valakinek hasonló gond?
- 19 hónapos kisfiamnak hasmenése van már harmadik napja, voltunk ovosnál, diétázunk, hidrasecet kap, mit tehetünk még?
- Gyámhatóság kijön, ha 1 éves baba 3x volt fejsérüléssel kórházban, orvosnál?
- A kutyámnak szorulása van, már voltunk orvosnál de most sem javul, mit lehet tenni?
- 3 éves kisfiam néha bekancsalít a bal szemével, ma voltunk dokinál és le kell takarni a szemeit azaz 1naponta jobb 3naponta bal szemét?