Két hete folyamatosan zsibbad a bal kézfejem, tenyerem, mi lehet ez? (tudásbázis kérdés)
Ideggyógyászatra kaptam beutalót,és onnan küldtek a fizikoterápiára.
De most az jutott az eszembe,hogy álltalban olyankor jön elő,ha véletlenül rosszul mozdulok,vagy elalszom valamimet.
Ha nem csak zsibbad,hanem néha fáj is,akkor Flektor géllel kenegetem,vagy valamilyen izomlazítóval,de a zsibbadásra semmit nem kaptam.Pedig nagyon idegesítő tud lenni,főleg,hogy olyankor mindent kiejtek a kezemből! :)
Én is azt tartom, a legvalószínűbbnek, hogy meszesen a csigolyáid (nekem is szokott ilyen lenni, mármint zsibbad a bal kezem 4.,5. újja)
Csináltak gerinc röntgent és megállapították a mesdzesedést, nyaktornát javasoltak, meg gerinctornát.
Csináltam is sokáig, azonban közben felfedeztem egy ceragem nevű jádeköve4s masszázságyat, amire el kezdtem járni. Vannak ilyen központok, ahova ingyen járhatsz. 40 perces egy "kezelés".
Amikor sokat ülök a gép előtt, akkor a leghatalmasabb tornázós labdára ülök rá:)
Elég érdekes, mert figyelnem kell a "billegésre" is:), de nem merevedik meg a hátizmom,
Ugyan már, ne köszönd! CSeréld le az ülőalkalmatosságot, sokat számít már az is.:)
Örülök, ha megnyugodtál, jobbulást kívánok!
Köszönöm !!!!
A székem maga a pokol, meg már lassan olyan vagyok, mint egy puputeve:)
Megynugodtam, köszönöm, csak olyan rossz érzés, még a gyűrűt sem érzem, a i rajtam van:(
Szia !
Igen, egésznap a számítógép előtt ülök:(A kezemet tornáztassam? Vérbőséget kell okozni?
Szia !
Köszi a választ. Igen, ez volt a háziorvos első "ötlete". Pokolian megijedek mindig. Milyen orvoshoz kell mennem? Van valami otthoni módszer a zsibbadá megszűntetésére?
Kriszti
Szia !
Ne ijedj meg ,valószínűleg neked is van meszesedésed és az szokott ilyen panaszokat okozni.Nekem hónapokig volt elzsibbadva 2 ujjam a kezemen és a vállam is szokott. A meszesedés nyomja az idegeket és az okozhatja. Fizikoterápiás kezelésre jártam,jobb lett,de mivel a meszesedést ez nem szűnteti meg ,így időről-időre előjöhet.
Kérdezd meg az orvosod,hogy szerinte is leőfordulhat-e ez nálad is?
Sziasztok!
Két hete folyamatosan zsibban a bal kézfejem, tenyerem, ujjaim. Nemrég voltam szívultrahangon, minden oké, és nem a karom zsibbad, " csupán " a kézfejem, tenyerem, ujjaim. Nagyon ijesztő számomra, mintha nem is érezném. Beszéltem a háziorvossal, Ő azt mondta, elalutam. De ennyi ideig nem jött helyre? Az tény, hogy mindig ezen a kezemen alszom, s tegnap este a férjem masszírozta, s akkor jobb lett. Volt valakinek ilyen jellegű panasza?
Köszönöm .
Kriszti
További ajánlott fórumok:
- Mitől zsibbadhat a karom? már több mint 24 órája kínlódok vele, segítsetek, mert már nagyon fáj. Mivel lehet csillapítani?
- 3 hónapja zsibbad a karom, mellkasi fájdalmam van! Mi lehet?
- Arcomon, kézfejemen borzalmasan "ég" a bőr. Mi lehet ez?
- A tenyerem és a talpam nagyon viszket, mitől lehet?
- Lehorzsoltam a tenyeremet, de a fertőtlenítés ellenére nem sikerült minden koszt kimosni a sebből, lehet ebből baj? Mit tehetek?
- Be van dagadva a bal kézfejem, és most már zsibbad is!