Kész átverés (beszélgetés)
Nekem egyik ismerősöm kínai étteremben dolgozott.
Majdnem három év alatt, egyszer előfordult, hogy kiborult a földre az egyik tészta kész tálcástól.
A főnöke annyit mondott, hozza a kislapátot, szedje vissza, ennyi étel nem mehet kárba... Leakciózták az ételt fél árra aznap, és eladták.
Biztos, hogy vannak érdekes dolgok, de ha már itt tartunk, nem csak étteremben. Ha tudnád, hogy amit megveszel mi is valójában, meg sem ennéd.
Télen pl. paradicsomot, paprikát vettem.
A paradicsom HÁROM HÓNAPIG!!!, állt el a hűtőben, úgy hogy még csak fonnyadt sem volt. A paprika még ennél is tovább bírta.
Az ilyen félkész, tasakos gyors kajákról meg nem is beszélve. A zöldségek, gyümölcsök agyon vannak génkezelve, köze nincs a nyári, frisshez...
Olvastam.
elhiszem, bár én ha ilyet tudok, biztos nem hagyom annyiba. Zárattam be már éttermet.
Szerintem ezek csak legendák vagy egy utolsó trágyadomb. Ha ilyet, sőt már kevesebbért is bezárnak éttermeket.
A balatoninál nem voltál ott a többinél igen? Milyen minőségben? Vendég? Pincér? Stb.?
Nem kell elhinni, attól még tény marad.
A házunkban üzemelt, most puccosabb helyre költöztek.
A balatonit nem láttam, csak a srác mesélte ledöbbenve.
Ezt nem hiszem el!
Te ott voltál ezeknél az eseményeknél?
egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ezt csinálja valaki.
Rövid ideig, de dolgoztam étteremben. Az egyik elég mocskos volt, mármint a takarítás nem volt az igazi.
Sosem vittünk ki visszahozott kaját, az ment a moslékba.
A másik étteremben konyhalány voltam, tehát főztem is és takarítottam is.
Na itt, amikor én voltam csillogott-villogott minden:)
Én nagyon háklis vagyok otthon is és képes voltam abban a 12 órában is ugyanazt csinálni, mint otthon. Tehát az edények tiszták voltak, a kaják úgy készültek, hogy a pulttól kezdve a kezünkig minden nagyon tiszta volt. A maradék ment a szemétbe és sosem vittük ki újra itt sem. Én azt gondolom, hogy sok esetben csak városi legenda a büdös hús, újra felszolgált étel és társai.
A vendéglátós múltam persze csak 8 hónapos, így nem tudhatok mindent:)
Nekem volt egy ismerősöm aki boltban dolgozott,ő mondta,hogy simán le kellett kaparniuk a trutyit a romlott húsról,és ecetes vízzel lemosni mert elveszi a büdös hússzagot...
Hallottam olyat is,hogy ha valami kaja leesett az asztalról egy étterem konyháján simán felszedték a padlóról és feltálalták.
Na meg érdemes vendéglátóhelyeken a pincérekhez,pultosokhoz is normálisan szólni,mert többen megcsinálják,hogy simán beleköpnek az italba ha valaki bunkóskodik meg hasonlók...:S
Én nem is szívesen eszem csak itthon,meg szeretem a palackozott innivalókat,nem véletlenül...
Egyik étterembe hordták a zöldséget kiskocsin, arról le-le gurult a káposzta, saláta nem ritkán a kutya pisibe, rosszabb esetben a hígabb végtermékbe. Mosás nélkül felszeletelték káposzta salátának és a kedves vendég ezt kapta. Más: Ugyanez az étterem itt mosott lett a burgonya, csak nem amivel kellett volna. WC dugulás miatt elárasztotta az üzletet a Sz@r , ott úszkáltak a betétek. Szerintetek hova került a zsák hámozott burgonya??? ..aki úgy gondolta a kukába, téved. A vendég tányérjára. Nem köpködős kocsmáról beszélek. :SSS
Szomszéd kis srác mesélte. Balatonon dolgozott nyári munkán ez már volt 15-16 éve. Este volt, betért a vendéglőbe zárás előtt egy külföldi turista csoport, Húslevest szerettek volna cérnametélttel. A Fiú mondta már elfogyott, nincs. A tulaj magához intette és mondta menjen ki vegye ki a kukából a kiöntött tésztát. Jóízűen megették.
Szerencsére senkinek semmi baja nem lett.
Na a higiénia...jobb nem tudni,én amúgy is tök finnyás vagyok.
Hányszor van hogy a húspultos piszkálja a haját,aztán szeli a felvágottat:(
Én dolgoztam annó kis boltban és bizony ment az acetonos dátom letöröl és filcel átírni:-)
A húsoknak főleg a lecsókolbászoknak a szorgos át törölgetése...
Majdnem egy évet dolgoztam ott és azért nem kevés vitám volt a főnökasszonoymmal,hiszen volt kamera de én mindig jeleztem,ha a vevőknek nem kellene x és y termékből vásárolnijuk.
Amúgy nővérem meg piizériába dolgozott és bizony a pasija szakács volt és ha ott volt olyan haverja..akit nem csípett..bizony bizony a pizzába ez is az is belekerült:-)
Úgyhogy jobb oda menni enni ahol nem ismer a szakács:-)))
Jobb nagy bevásárló központokba vásárolni,mert ott kevesebb a átb@accás szerintem.
Remélem ilyen kommentet várt a fórum indító:-)))
Én igyekeztem őszintén:-)
-ként
Elírtam. Bocs.
Én dolgoztam pizzériában, méghozzá nem is valami nagy helyen, és azt kell mondanom, hogy nem egy veszett dolog. Egyáltalán nem mondom azt, hogy nem térnék vissza vendégként oda. De ha már erről van szó, higiénia, és precizitás terén egy mcdonalds jobb (ott is dolgoztam még diákként egy rövid ideig).
Ettől függetlenül biztos van olyan hely, ahol nagyon visszaélnek az ételekkel, azok szavatosságával, és tesznek a tisztaságra. lehet én csak jó helyre kerültem. (Egy gyorsétkezde, egy pizzéria és egy Mc-i volt a repertoáromban).
Ajajj, van hát.
Évekig nem ettem étteremben.
(Szakácsként a szakmám egyébként.)
Nemrég olvastam,hogy egy bizonyos nagyáruházban ecetes vízzel és hipóval mossák le a büdös húst,hogy el tudják adni.
Arról is hallottam,hogy éttermekben az érintetlenül hagyott maradékot ismét felszolgálják. Én kerülöm az éttermeket.
Szerintem mások is kíváncsiak,és ilyen fórum még nincs is.
Na milyen ügyi voltam?:))
:DD
Az enyém azt mondta, nincs az a maradék, amit a barna mártásba ne lehetne beletenni :D