Késői 34 évesen második babát szülni vagy épp ideális? (beszélgetés)
Ezt neked kell tudni mikor vagy rá felkészülve!
Sokak szerint én befoghatom a pofám,a kisfiamat 19 évesen szültem,a és most jön a 2. és 22 vagyok!
Egyébként nem azt mondom ne legyen meg az anyagi háttér,de ebbe a világba akkor ne szüljön senki mert soha nincs biztos anyagi háttér,ha csak erre várnak sokan akkor igencsak egyedül halnak meg!
Nekem ez a véleményem!
Az én véleményem az, hogy egyénfüggő a dolog. Általánosságban nem lehet kijelenteni, hogy mennyi az annyi.
Pár hónappal ezelőttig azt gondoltam, hogy 30 fölött már nem szülök. MOST azt gondolom hogy NEKEM 35 -ig belefér.
Aztán hogy pl. a szomszéd Mari néninek (aki véletlenül tényleg Mari néni :)) mennyi az annyi, azt nem dönthetem el.
31 évesen szültem az elsőt.
35 évesen a KisAngyalom
37,5 leszek ( ha a jó Isten is mellettünk áll ), hogy ismét szülök idén szeptemberben. NEM , nem késő... amíg nem érzed annak.
Igen P2 lett.
Nem is ez aggaszt hanem az a gyanú szó a zárójelben.
Szerencsére nekem ilyen sebem nincs, meg a P2 is teljesen normális, csak a HPV gyanúra figyeltem fel nagyon.
A doki bár azt mondta hogy ameddig P2 nincs semmi gond, csak rá szokták írni zárójelbe téve.
Szerinte manapság szinte kivétel nélkül mindenkibe bennevan csak nem okoz tüneteket.
34 év nem késő. :)
Én 33 évesen szültem az elsőt, és még szeretnék.
Én a munkahelyre figyelnék, legyen meg annyi munkaviszony, hogy járjon max gyed (ugye most van gyed extra, ki lehet használni akkor is, ha nem akarsz sokáig otthon lenni), plusz ha oda akarsz visszamenni, tegyél le valamit az asztalra, mielőtt elmész szülni. Mindezzel az áll szemben, hogy mi van, ha megszűnik a munkahely, és ott állsz megint jogviszony nélkül, és esetleg csúszik még tovább a baba.
Sulira én nem figyelnék, tanulni lehet szülési szabin is.
Mivel a legtöbben a fórumban 30 vagy fölöttiek vagyunk lenne egy kicsit nem a fórum címéhez illő kérdésem:
Valakinél már volt a citológia (rákszűrés) eredménye P2(HPV gyanú)?
Ma tudtam meg a 2 hete készült rákszűrést és ez lett (telefonon mondták). jövőhét végefele lesz máshol újabb mintavétel, remélem ott más lesz.
A helyedben valószínűleg én is így gondolkodnék.
Az egzisztencia megteremtése legalább olyan fontos, mint a család.
Kár, hogy sokan nem gondolkoznak olyan felelősen, mint te.
Bár van egy elég komoly rizikó tényező: a baba nem mindig jön össze pont akkor, amikor tervezzük.
Szia nojni! Látom itt is összefutunk ;)
Igazad van, szerintem is akkor ideális a harmincegynehány éves kor körüli év a szüléshez, ha már nem az első baba.
Hát most engem nagyon lehet utálni, de szerintem egyáltalán nem az az ideális, ha valaki a 30-as évei végefelé szüli a gyermekét. Tudom, hogy a mai világban mire befejezi az iskolát, jó melót talál, és még egy normális kapcsolatot is sikerül kialakítania az embernek, addigra már javában benne van a 30-as éveiben,de én nem ezt tartom az ideálisnak, ez csak a korunk "eredménye". Sokkal nehezebb a teherbeesés, a terhesség, és a szülés, valamint nagyobb kis kockázatai vannak egy terhességnek 38 évesen, mint 28 évesen.
Mindenesetre szerintem akkor érdemes szülni, amikor úgy érzed, hogy eljött az ideje, legyen az 23 vagy 33 vagy 43 évesen... ;)
További ajánlott fórumok:
- ~~~dupla szólánc~~~ két szót kell írni, az ELSŐT az utolsó befejező betűjével a MÁSODIKAT az első utolsójával
- Szólánc - Az utolsó szó második betűjével írj értelmes szavakat
- Három betűs szavak/lehet rövidítés is/a második betű abc-ben
- Mondat játék - Az első mondat második szavával kezdj új mondatot
- Az ideális testsúly tanulható
- Ideális 27 évesen szülni?