Késik a menstruációm!!! Segítsetek, mit tegyek? (beszélgetés)
Szia, ha védekezés nélkül él valaki nemi életet akkor mindig van esély arra hogy teherbe essen még akkor is ha nem benne ment el a fiú.
Tesztet már lehet csinálni, de jobban jártál volna ha beveszed az esemény utáni tablettát. ( ez nem megrovás, puszta ténymegáálapítás illetve tanulság a jövőre nézve).
Sziasztok!
Sajnos van egy kis problémám.
2 hete együtt voltam egy sráccal. Volt,h óvszer nélkül is, de nem ment el. Persze azóta a srác eltünt, úgy látszik csak azt akarta. :(
1 napja késik a menstruációm. Kezdek félni. Igazából azóta félek, nehogy baj legyen. Lehet emiatt is késik. Semmi jel nincs,ami terhességre utalna.....esetleg az,h néha van hasszurkálás. Meg 1 hete görcsölt az alhasam, de ez régebben is megvolt. Ráadásul erőlködésre kis hüvelyi vérzésem is volt.
Tesztelni majd hétfőn szeretnék, ha addig nem jön meg.
Már rozmaring teát is ittam 3 napon át, de semmi. Szerintetek van rá esély,h baba legyen? Nagyon nem szeretném így.
Köszönöm szépen a tanácsokat, hozzászólásokat. Megjártam a nőgyógyászt, azt mondta, hogy vérzésem van, csak kevesebb mennyiséggel, ez természetes dolog. Beakarná állítani a menstruációmat fogamzásgátló tablettával, de nem lehet, mert magas a bilirubin szintem, szóval maradok az összevisszaságnál ha menstruációról van szó.
Köszönöm szépen még egyszer! Sziasztok!
Szia, hormonzavar vagy PCO okozhat többek között hosszas vérzéskimaradásokat, de valóban az a megoldás hogy el kell menni nőgyógyászhoz.
Ő nyilván csináltat kiegészítő vizsgálatokat( UH, vérvétel) és biztosan kapsz tanácsot Tőle a továbbiiakra nézve is.
Sziasztok!
21 éves vagyok, már 7 éve menstruálok. Anyukámtól tudom, hogy neki sosem volt rendszeres. Lehet van összefüggése lehet nincs, nem tudom, de nekem sem rendszeres.. Talán 1 évig az volt, mindig napra pontosan megjött, de április óta felborult az egész. Abban a hónapban annyi stressz ért, mint még soha. El tudom képzelni, hogy azért borult fel. Azóta a menstruációm össze-vissza volt, hol késett másfél hónapot, hol volt köztes vérzésem is, amivel egyből orvoshoz mentem, Ő azt mondta, hogy nyugodjak meg, van ilyen ha terhesség kizárva akkor nincs probléma. Most pedig a legnagyobb problémám, hogy utoljára szeptember 24-én menstruáltam és azóta nem jött meg.. Van barátom, természetesen védekeztünk/védekezünk. Vettem azért egy tesztet, hogy megnyugodjak, negatív lett. Most kértem időpontot nőgyógyászhoz, szerdán kellene mennem, de nem tudom még, hogy mi lesz belőle, mert tegnap óta nagyon fáj a derekam, a mellem már 2-3 hete, hogy fáj (ahogy a menstruációm előtt is szokott fájni), a hasam enyhén görcsölget. Szóval mint aki megakar jönni. Estére jött is némi vér, de nem mondanám menstruációnak. Ma reggel a legkisebb tampont használtam, 6 óra elteltével telt meg, de azóta nem használok semmit, mert alig jön..
Fogamzásgátlót soha nem szedtem, de nem is szedhetek, mert a bilirubin szintem nagyon magas. Nem tudom mi tévő legyek, édesanyám a nőgyógyászt javasolja, de ez természetes. De ha tovább folytatódik úgymond ez a "pecsételő vérzés", másik időpontot kell kérnem a nőgyógyásznál, de ha kell így is megvizsgáltatom magam.
Előre is megszeretném köszönni a választ/válaszokat!
Sziasztok!
Nekem is késik a menstruációm. A hyelzet a következő: kb. 3 évig fogamzásgátlót szedtem és az orvosom mondta hogy 3 hónapot szüneteltetnem kellene. el is kezdtem, 2 hónapnál tartok, ez idő alatt rendszeresen volt nemi életem, védekeztünk óvszerral természetesen. Első hónapban 26 napra megjött, és most kellene szintén megjönnie, viszont már a 30. napnál tarok. Egy hete már nagyon fáj a hasam, meg más jeleit is érzem a menstruációnak, de remélem nem csak bemesélem.
Ami még hozzátartozik, hogy a napokban beteg voltam/vagyok is még, és lázcsillapitót kellett bevennem és c-vitamint, amiről olvastam, hogy eltolhatja a menszeszt. nem gondolom, hogy lenne mitől félnem, de mióta nem szedem a gyógyszert, folyamatosan rágörcsölök a dologra. Légyszi írjatok, lehet, csak a betegség miatt csúszik egy kicsit?
Sziasztok!
Nekem 8 napot késik :(
Fogamzásgátlót szedek..msot hagytam abba emiatt hogy nem jött meg..a teszt negatív lett...
Mitől lehet? :(
Sziasztok.Erika vagyok 18 éves.
áprílis 18.án kelett volna megjonnie a menzeszemnek és még mindíg nem jott meg.a párommal rendszeres a nemi életunk de mindíg médekeztunk és nem volt semmi probléma.Szokott késni de maximum 3 napot és nem tobbet.1 évig szedtem fogamzásgátlo tablettát borproblémák miatt most márciusban hagytam abba lehet,hogy felborult az egyensúly a szervezetemben és attol.Mi a véleményetek?
Hali!
Én vennék egy tesztet a helyedben mert ha már 8-10napja késik akkor tesztek is mutatnak valamit...akkor már biztosabbat tudsz.
De ha negatív a teszt, akkor lehet hogy hormonzavar, vagy esetleg valami más van a dolog mögött...egy nögyógyászhoz is érdemes akkor elmenni, ha teljesen kimarad.
Sziasztok!
Az mennyire normális és elfogadható, hogy a 21 nap után abbahagytam, viszont meg is jött a menstruációm szerdán. . Viszont most nem annyira intenzíven, ma még eddig úgy tűnik, kezd is elmúlni. . .
hát, erre most passzolok.
az nem lehet esetleg, hogy száraz voltál, és kidörzsölte?
úgy már én is jártam
További ajánlott fórumok:
- Késik a menstruációm, de a teszt negatív lett.Mit tegyek?
- Mit tegyek menstruációs görcs ellen, ha a görcsoldókat kihányom, fogamzásgátlót meg nem akarok szedni?
- Késik a menstruáciom, nem volt február óta, terhes se vagyok, a tesztek negativak, dokihoz se mehetek, mert tb nincs fedezve, mit tegyek?
- Fogamzásgátló szedése közben kimaradó menstruáció esetén mit tegyek?
- Most kezdtem meg a tablettaszedést a szülés után. Az első menstruációs napon bevettem az elsőt. Már 10 napja megvan! Mit tegyek?
- Mit tegyek, hogy megjöjjön a menstruációm?