Fogamzásgátló szedése közben kimaradó menstruáció esetén mit tegyek? (tudásbázis)
Sziasztok!
Én most kezdtem el szedni a tabit, hétfőn volt a 21. tabi. És akkor most ki kell hagynom pont 1 hetet-azaz-jövő hét kedden szedjem a következő havit akár megjött akár nem- vagy azt kell megvárnom, hogy mejöjjön és annak az első napján kell megint kezdenem? És még annyit, hogy ilyenkor a 28. napon kellene megjönnie?
Köszi a választ előre is!
negatív!
Várok még a következőt,s ha akkor is probléma lép fel,akkor baj van!
Sziasztok!
Én nálam is most jelentkezett először,hogy a nem megszokottan jelentkezett a megvonásos vérzés!Lassan két éve szedek fogamzásgátló tablettát,és nagyon ritkán felejtem el, mondhatni soha!De az utóbbi lapnál sajnos kétszer is elkövettem ezt a hibát. Sajnos nem jött meg rendesen,ezért pánikba is estem, és rá három napra csináltam tesztet,ami negatív lett. Orvoshoz még nem mentem,várom,hogy elteljen még 7nap,hogy a teszttel még vizsgáljam a dolgot,és ha az is negatív, akkor már csak a következő menzesz a 100%-ék!addig várok türelmesen, ha az is elmarad,akkor megyek el dokihoz! Nagyon családszerető ember vagyok, e-miatt nem kockáztatnék semmit!
Majd írok,ha meg van a teszt!
Én addig nem szednék több fogamzásgátlót, amíg meg nem jön rendesen a mensesem és utána a nőgyógyásszal egy másikat iratnék fel.
Feltéve ha nem vagy terhes
Szia!
Én is femodent szedtem 7 évig, szedése közben nem volt baj sosem, de ez tényleg nem normális menj el orvoshoz, viszont én már egy éve abbahagytam és a mensim még mindig nem állt helyre, ha esetleg 1-2 év múlva babát szeretnél akkor azt mondom ne szedd tovább! Kell a szervezetednek szerintem majd ennyi idő hogy helyreálljon!!
Sziasztok!
Köszönöm a válaszaitokat!
Rosewood teljesen igazad van, és köszönöm, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat. Beszedtem a következő havi tablettát és most pontosan és időben megjött. Ettől függetlenül abbahagyom a gyógyszert, mert nem ér annyit, hogy a későbbiekben bajok jelentkezzenek miatta, és nem akarok a következő hónapban újra amiatt izgulni, hogy vajon megjön e vagy sem?!!!
Stuncogo, nem riogatni akarlak, de benne van a pakliban. Én másféle gyógyszert szedtem a kisfiam születése előtt, az is egyfázisú volt (mint a kómostani Yadine), minden nap kellett szedni, 28 napig, 7 placebo is volt benne, hogy ne felejtsem el beszedni, a nevére nem emlékszem, ki is vonták a forgalomból. szóval, akkoriban gyakran fájt a fejem, volt, hogy kimaradt a mensim, ödémás voltam, sokat híztam és nagyon nehezen estem teherbe később, csak hormonok segítségével. Vicc, hogy annyira akartuk a babát és 18 hét 4 naposan !!!!derült ki, hogy kismama vagyok, ugyanis a mensimre évek óta nem számítottam már. Akkor azt fogadtam, soha többet fogamzásgátló, de a Kisfiam 5 éves, és nem szeretnénk még kistesót. Sose volt valami szabályos ciklusom, és emiatt gőzöm se lenne, terhes vagyok -e, ezért inkább beszedem a bogyót, amivel most nincs ilyesféle gondom. Még mondjuk 5 évig (30 vagyok), utána nemtom mi lesz, a kockázatok miatt.
Ha bébit akarsz és így reagál a szevezeted, időben hagyd abba inkább, azt gondolom...
Az is vérzésnek számít, ha maszatolsz. EZ is ismerős.
Egyébként, dokitól tudom, amiket írtam és megtörténtek velem. Nem vagyok olyan okos.:)
Szisztok!
Felhívtam a dokimat és azt mondta, hogy azért maradt ki a mesim, mert 2havi gyógyszert szedtem be egyszerre szünet nélkül, tehát kezdjem el szedni a kövtkező levéllel szombaton és ha a következő hónapban is gond lenne, akkor kell hogy abbahagyjam. Egy kicsit megnyugtatott, a tesztet mindenféleképpen megcsinálom és csak utána veszem be a gyógyszert. Remélem semmi gond nem lesz!
Majd elmondom mit törént!
Köszönöm mindenkinek a választ!
Megyek dokihoz tutira, de szerintem ma telefonos segítséget veszek igénybe, hátha pont ügyel a kórházba és még be tudok menni hozzá!
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek menstruációs görcs ellen, ha a görcsoldókat kihányom, fogamzásgátlót meg nem akarok szedni?
- Hogy lehet eltolni a menstruációt fogamzásgátlóval nyaralás utánra?
- Rendszertelen a menstruációm a dokim minden áron fogamzásgátló tablettát akar rám tukmálni. Valakinek valami tanács?!
- A menstruáció első napjától kell elkezdeni a fogamzásgátló tablettát szedni..mikortól nyújt biztonságos védelmet?
- Borzasztó menstruációs görcsök! Lehetséges, hogy a fogamzásgátló tablettától van?
- Szoptatás alatti fogamzásgátló szedése alatt, mikor jött meg először a menstruációtok?