Késik a menstruáciom, nem volt február óta, terhes se vagyok, a tesztek negativak, dokihoz se mehetek, mert tb nincs fedezve, mit tegyek? (tudásbázis kérdés)
Ezt én is furcsálom, hogy hisz egyik ismerősöm évekig majd 10 évig nem fizetett maga után tb-t igaz nem is ment dokihoz majd rokkant nyugdijas lett és nem kellett vissza fizetnie
Amúgy 2 lehetőség van vagy ingyen kapja az Önkormányzattól rászorultság alapján vagy fizeti havonta az Apehnak a 5 ezret
Mi van? Ezt az utólag fizesd be a járulékot dolgot én sem értem. Én sem fizetek járulékot, mert nincs Mo.-n munkaviszonyom. Fizetek viszont a UK-ban, mert ott van. Igaz ellátásra is itt vagyok jogosult, otthon csak EU kártyával, amennyire nagyon muszáj. Most ha egyszer l. hazaköltöznék, akkor visszamenőleg ki kellene csengetnem mindent???
Figyelj, ha román állampolgár vagy, miért nem fizetsz ott tb-t? Ott teljes körű ellátásra lennél jogosult, Magyarországon EU kártyával pedig sűrgősségire. Gondolom, az ottani nem 33000 lenne, a EU kártya meg ingyenes.
Nekem nem kellett azt az időt befizetnem (utólag), melyre nem volt biztosításom.
Kb fél évégi nem volt, aztán intéztem csak, és mai napig nem küldték, hogy fizetni kellett volna, ennek már 2 éve.
Mert ez a törvény :-).
Mert előbb-utóbb orvosra MINDENKINEK szüksége van, főleg egy nőnek (aki feltehetőleg valamikor szülni fog). És ha az én fizumból nem épp keveset levonnak azért, hogy egészségügyi ellátásra legyek jogosult, akkor más is fizessen, mint a katonatiszt. Én orvost lassan három éve nem láttam, de attól még vonják a fizumból :-).
És mi hárman élünk 67eFt/hóból (rezsi után), amiből még kapásból 15eFt az önkormányzati bölcsi. Ha így nézzük, mi még sz.... helyzetben vagyunk, de mivel nekünk van hivatalos jövedelmünk, a kutya se kérdezi meg, hogy ezt vagy azt a járulékot, adót fizetni szeretném-e!
Akkor irány a jegyző, ahova be kell menni a jövedelem-igazolásokkal együtt. Ő megállapíthat kevesebb (vagy akár 0 Ft) fizetendőt a tb-re. Valószínűleg nem értettél meg, nem bántani akarlak, de VALAMIKOR majd ki kell fizetned VISSZAMENŐLEGESEN, ami csak gyűlik.
Milyen havi járadékot kapsz? Ha az államtól, önkormányzattól, akkor már biztosítottnak minősülsz! Függetlenül attól, hogy nem dolgozol.
Nem olvastam, csak a címet.
Ha nincs tb jogviszonyod, akkor akár 3 év múlva mész el egy dokihoz, vagy baleset ér vagy pár miatt orvoshoz kell menned, akkor a jogviszonyod megszünését követően be fogják rajtad vasalni a pénzt, kőkeményen. Az orvos látja, hogy nincs jogviszonyod, a tb-nek megküldi. A tb-nek hivatalból is értesítenie kell az Apehot (most már NAV). Apeh felszólít, hogy igazold magad, és ha tényleg nincs semmilyen jogviszonyod, akkor pl. 2011-re havi 5.100Ft-ot fog behajtani, akár végrehajtás útján is.
Miért nem fizeted a havi járadékot?
Kitartás!Megoldódnak a gondjaid,de csak úgy ha te teszel érte.ha kértél időpontot magándokitól,menj el és okosabb leszel,ezer oka lehet annak amiért nem jön meg a menszeszed!Nem kellemes érzés nődokihoz járni,de muszáj!És nem is olyan hosszú egy vizsgálat,hamar meg van.Én is mindig ideges vagyok előtte,pedig már két gyereket szültem!!SZóval légy erős és egy fél óra és túl vagy az egészen és tudod mi a bajod!
Sok sikert,szorítok neked!
nem bátorság kell a nőgyógyászhoz :))
sosem voltál még????
Ne haragudj, megértem a bajodat, de nincs pénzed, nincs TB-d, van viszont egészsgügyi problémád.
Mit vársz a Hoxától?
ezt a topikot Te írtad ki pár hete: Szegeden keresel nőgyógyászt
Javasoltak orvost.
Miért nem mentél el?
További ajánlott fórumok:
- A 28. ciklusnapon érdemes már tesztet csinálni? (Vagyis a nem várt menstruáció első napján)
- 10 napos menstruáció késése, terhesség?
- Terhesség alatti menstruáció.Van köztetel olyan akinél volt?
- 18. napja késik a menzeszem, de a tesztek negatívak
- 2 hete késik a mensim, a tesztek negatívak, mi lehet a baj?
- Elmaradt a menstruációm, de a tesztek negatívak. Mitől lehet ez?