Kérhetem-e így a gyermeküket egyedül nevelő szülőknek járó családi pótlékot? (tudásbázis)
:))2008-ban még volt:)),mert én azon jelentettem be....azóta minden változik!!!
azért jó,hogy megírtad,mert ezt én sem tudtam...
Írtam közben a MÁK-nak emailt és már válaszoltak is, hogy mit, hogy kell írni, beküldeni. Ezt válaszolták:
"Egyedülállóként a magasabb összegű családi pótlékra vonatkozó igényét, illetve névváltozását írásban, levél formájában kell bejelenteni ez ellátást folyósító szerv felé. Erre vonatkozóan formanyomtatvány nincs. Levelében kérjük, szíveskedjen a személyi adatait (TAJ száma, születési adata, anyja neve) feltüntetni, illetve csatolni a névváltozását tartalmazó okmányának másolatát!"
Csak azért másoltam be, hátha valakinek egyszer még jól jön.
Szia!
Anno én is úgy igényeltem, hogy még a valóper meg sem kezdődött!
Annyit kellett odaírnom, hogy a Házasságom megromlott 20.. ....-án.A férjem külön költözött!Gyermekem egyedül nevelem!Aláírás
Nem kotorásztak, már köv. hónapban az emeltet kaptam.
Én az Államkincstárban intéztem mindent, segítő készek voltak!
Azóta ismét férjhez mentem, azonnal jelezni kellett a MÁK felé, így most ismét a normált kapom, de legalább Végre Boldog Vagyok!
Kívánok Neked is minden Jót!
Köszi. :)
Én a családsegítőre is gondoltam már.
" Családi pótlék igénybejelentés - Magyar Államkincstár ..."
ezt próbáld beírni..itt láttam rád vonatkozóan.
Sziasztok!
Egyedül maradtam a 2 gyerekemmel, miután az apjuk elköltözött tőlünk. Tudnátok segíteni abban, hogy kérhetem-e a gyermeküket egyedül nevelő szülőknek járó családi pótlékot?
Hivatalosan még nem váltunk el, még el sem indítottuk a folyamatot, csak a gyakorlatilag nem élünk együtt.
Tudom, nem nagy összegről van szó, de a kicsi is számít sajna.
További ajánlott fórumok:
- Büntetnéd-e az olyan férfiakat, akik nem törődnek gyermekükkel?
- Milyen nyelven szóljunk a gyermekhez, ha a szülőknek más-más az anyanyelvük?
- Anyukák, akik bármit megtesznek azért, hogy el tudják tartani gyermeküket! Gyertek beszélgetni!
- Apák akiknek a gyermekük, csak hír!
- Volt már valaki, aki megkérte az apát, hogy mondjon le közös gyermekükről?
- Erzsébet program gyermeküket egyedül nevelő szülőknek