Kérhetek kártérítést egészségkárosodás címen a munkáltatótól? (tudásbázis)
Akármennyire együttérzek,sajnos nem.Nem egyértelmûen bizonyítható a munkakör és a megbetegedés közti összefüggés.Nekem 4 porckorongnak annyi,örökké fáj,egy éve csak véletlen alszom.
Mûtenének,de lehet rosszabb lenne,így maradjon,ahogy van.
Feltételezem, tapasztalatbol, hogy 10 órát ki is fizették.
Akkor tiltakoztál? Nem? Összejátszottál a munkáltatóval adócsalásban.
Akkormeg?
Értem persze a mai munkviszonyokat és a munkavállaló helyzetét, de ne tessék sirni eső után.
Az teljesen mindegy milyen beosztás van rögzítve a munkaszerződésben,ha mosogatni kell vagy mosni akkor azt kell csinálni.
Én is voltam Festő is már munkahelyen és nincs is belőle végzettségem.
szerződésbe nincs benne hogy fekete mosogatás ez szóbeli igéret hogy nem kell végeznem.Szerződésbe csak konyhai kisegitő vaqyok a fiu kollegám meg szerződés szerint fekete mosogató.
jogi fórumba választ nem kaptam.
Ne műttesd meg magad, mert utána sem lesz jobb, feltéve ha nem fizikai munkában helyezkedsz el.
Úgy tudom Pesten van rá lehetőség, hogy feltöltsék a porckorongot. Kérdezz rá az orvosodnál és kérj tőle címet.
A kérdésre válaszolva a Jogi Fórumba még belinkelném, hogy ott mit válaszolnak rá...
Szerintem nem kérhetsz kártérítést mert bele sem kellett volna egyezned, ha a szerződés tartalmazza, hogy feketemosogatást nem vállalsz, akkor rögtön nemet kellett volna mondanod, mikor ezt kérték és ha emiatt kirúgtak volna, akkor jogos a kártérítés. Így pedig önként csináltál olyan tevékenységet, ami az egészségkárosodást okozta, tehát őket nem terhelheted kártérítéssel. Nemet kellett volna mondani és keressenek arra a munkára valaki mást.
Sajnálom, ami történt veled, most mindenképpen abbahagynám a helyedben azt a részét, ami a szerződésben nem a te feladatod.
Ha bepereled őket,utána hová mész dolgozni?Mert nem fognak tovább foglalkoztatni az 100.
És ha megnyernéd a pert is,az a pénz is elfogy előbb-utóbb...
További ajánlott fórumok:
- Kérhetek-e kártérítést, ha rossz szemüveget csináltak?
- Szerintetek a munkáltatók kerülik a 30-33 éves nőket?
- A munkahelyemről 2x6 hónap eljöttem táppénzre 2 év alatt.Ha munkáltatók lennétek mit csinálnátok velem?
- Miért gondolják a munkáltatók, hogy a 40 év felettiek nem alkalmasak az általuk hirdetett munkakör betöltésére?
- Ilyen esetben követelhetek kártérítést?
- Miért nem vesznek fel a munkáltatók?