Kenyér alaprecept
A Kenyér alaprecept hozzávalói:4,5 csésze liszt (1 csésze 250 ml)
2 tk. só
1 tk. cukor/méz
2 tk. porélesztő
1 ek. 5 %-os ecet
1 ek. sikér
1 ek. olaj
1,5 csésze langyos víz
A Kenyér alaprecept elkészítési módja:
Dagasztjuk, kétszer kelesztjük, sütjük, kenyérsütő gépben normál programon.
Ezt az alapreceptet a végtelenségig lehet variálni, különböző lisztekkel, a folyadék is lehet részben tej, joghurt, sör, vagy édes kenyérnél gyümölcslé. Lehet bele magokat, sajtot, gyümölcsöket, fűszereket tenni.
Az ecet és sikér nem kötelező, ízük nem érződik a kenyérben, csak szebb és jobb minőségű lesz tőlük.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: algea, 2007. márc. 13. 16:01
A kenyér alaprecept elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.