Keltetés géppel (beszélgetés)
Sziasztok, a segítségeteket kérem, tavaly csak 50%-ba keltek ki a csirkék, idén az első keltetés csak 33% volt és mindent úgy csinálunk, ahogy a táblázat írja. Mit ronthatunk el a végén, hogy 30-35 csirke belefullad a tojásba?
Kösz Árvai
Sziasztok!
Van itt még valaki??
Sziasztok.már két napja csak olvasok,és olvasok,de sehol nem találok választ a kérdésemre. reméltem ti segítetek ezért bepofátlankodtam.először keltetek egy jó öreg Tárnokival és szépen bevásároltam a tojásokkal,első lámpázás után a 130ból 55 kiment.A kérdés:rakhatok be helyettük új tojásokat???az első csapat 10nap múlva kell,keléskor a megemelt páratartalom,és kisebb hő árt a második csapatnak?előre is köszönöm.
Segítséget szeretnék kérni, ugyanis csirke tenyésztojást keresek. Valaki tudna nekem valamit ajánlani? (Jász-Nagykun-Szolnok vagy Heves, Pest megyében, de esetleges postai (?) megoldás is érdekelne)
sziasztok!
Gépi keltetőt keresek! Fejér és a környező megyékből.
0670-5290707
Ha megkapom a pontos kérdéseidet,akkor igen.Írd meg priviben.
ÉS esetleg tudsz infot szerezni???
Köszönöm nektek sziasztok
Még én sem! Azt tudom hogy 27 napra kel de sajna mást nem tudok róla
A Libának sokkal több pára kell azt tudom!!Jó böngészést a Dísztyúkok és egyéb kapírgálókon az is egy fórum ott tudnak segíteni neked!!
Van 3-om
2 db 80 féröhelyes PL mashine
És egy kb 30 éves édesapámék hagyatéka 120 féröhelyes majd csinálok róLA KÉPET!
Ok értem.....akkor jó keltetést gyöngyöst sem keltettem még....
Éppen most probálom azt is most vettem 20 db-ot probának!
igy van :) Meg a gyöngyösröl :)
LIbában nem tudok segíteni csak csibében mi Brahmát tenyésztünk!!
innen nem derül ki csak a páratartalom nekem a höfok kell
Hol van a csirke? Libáról volt szó...
itt itt csak közbe böngészek :)
Keltetéskor a gépben 37,2-37,8 °C
Oxigén: legyen 21%-os a légcsere során
A hőfok lemaradt :)
A lényeg kedvesem milyen a keltetőd bármikor segítek!Ráérek éppen!!!!
Jujj ez nagyon gáz ezt honnan szedted????
A csibe mármint csirke 21 napra kel!!!
Én szoktam keltetni:-DD DE nem csak tésztát csibét is!!!!Most is kel a 8. turnus mi díszbaromfival foglalkozunk ha beütöd azt hogy díszbaromfi tenyésztők kiad minket!! Ott van leírás a keltetésről mármint a honlapunkon!!
Ja és libát ne keltess együtt gyöngyössel!!Mást igényelnek párailag!!!!
A páratartalom az első héten 60-65%. A második héttől 50-60%. A 21 naptól kezdve folyamatosan kell emelni a páratartalmat 85-90%-ig míg a tojások ki nem kelnek. Ez a 24 nap után lesz. P Hűtésről: A tojásokat a 4 naptól kezdve fokozatosan kell hűteni. A keltető helység hőmérsékletétől függően 5-10-20-25- és akár 30 percig is lehet hűteni. A 10 és a 17. nap között naponta egyszer, a 18-21 nap között naponta kétszer. A 22 nap után, naponta háromszor. A tojásokat sűrűn kell forgatni, illetve a helyét cserélni. Ezt 2 óránként kell, megtenned. Ha márt hallod, a tojások pattogó hangját, hagyd abba. Még egy: magas tojástálca kell, és egy tojás, 200g. Ezért erősebb tálca is kell, mint a tyúk tojáshoz.
Bocs csak a 2. hozzászóláshoz irtam azt :)
További ajánlott fórumok: