Károli Gáspár Református Egyetemen milyen a jogászképzés? (tudásbázis)
Én ott tanultam és csak azt tudom mondani, hogy ha mázlid van, akkor jó tanárokat fogsz kifogni. 90%-ban nagyon jó tanárok vannak, akik teljesen korrekten adják le az anyagokat és készségesen segítenek, ha problémád lenne.
Ajánlom, hogy mindenképp tudj gyorsan írni (kézzel vagy épp gépen, kérdés, hogy papírra jegyzetelnél vagy gépelnél), mert tény, hogy van egy ritmus, amelyet szeretnek tartani. A lényegi részeket, persze többször elismétlik, mert mindig van olyan ember, aki rettenetesen lassan jegyzetel, mert elfelejti már a mondat 3. szavát.
Ez egyetem, ehhez sajnos idomulni kell.
Sajnos arról már nem tudok információt adni, hogy mennyire elnézőek... ezt a tanárokkal le kell egyeztetni, hogy mennyit engedélyeznek, hogy hány órán ne tudj jelen lenni. Van, aki kifejezetten követeli, hogy minden egyes óráján megjelenj, de akadnak elnézőek is...
További ajánlott fórumok:
- Milyen nyelvvizsgát ajánlanátok? (már évek óta nem sikerül, próbáltam jópárat, 3 éve csücsül a diplomám az egyetemen)
- Hallottatok a pécsi lövöldözésről itt az egyetemen? Ma volt, dél körül!
- Baba az egyetemen. Avagy hogyan legyek egyszerre jó anya, példás feleség és évfolyamelső...
- Katolikus gyermeknek lehet-e református keresztszülője?
- Hol, és hogyan kell intézni a keresztelőt? (A keresztszülők és az apa katolikusok, én református vagyok, és nem vagyunk összeházasodva.)
- Templomi esküvőt szeretnénk, mi a teendő, ha én katolikus vagyok, a vőlegény pedig református?