Karfiolrizottó recept

1 db nagy karfiol
10 dkg sajt
1 dl húsleves
2 gerezd fokhagyma
zsemlemorzsa
só
bors
A Karfiolrizottó elkészítési módja:
A karfiolt mossuk meg, szeddjük rózsáira, és aprítógépben aprítsuk akkorára, mint a rizsszemek. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd rakjuk bele a karfiolt. Kis lángon pároljk pár percig, és öntsük fel a húslevessel. Ízesítsük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Főzzük puhára körülbelül 10 perc alatt. Közben többször kevergessük meg. A végén szórjuk hozzá a reszelt sajtot. Várjuk meg, amíg teljesen elolvad. A tetejére pirított zsemlemorzsát szórjunk, és kínáljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2018. jan. 16. 23:42
A karfiolrizottó elkészítési módja és hozzávalói.