KaranténMenza mindennapra (beszélgetés)
Én ma zöldbab főzeléket főztem, pörkölttel a férjemnek.
Én és a fiam pedig rántott csirkemellet ettünk rizzsel+zöldséggel.
Ápr.20-23
H. hamburgerpogácsa, kechup, mustár majonézzel
K. korhelyleves, jó sűrű
Sz. krumplipüré, csevapcsicával
Cs. ma: pizzákat készitek
Én most a sütést teljesen hanyagolom. Az a helyzet, hogy gázpalack rol megy a főzés és attól tartok, hogy ha bekapcsolom a sütőt, akkor nagyon sok gáz fogynak el eccere.
Pedig egy jó rakott zöldség jó lenne. De majd otthon..🙄
Túrófank az milyen?😊
Én indukciós főzőlapon még nem főztem.
Viszont holnap, megyünk pár órára Bp-re és arra az elhatározásra jutottam, hogy igazi műkaját fogok enni!!! Pffúmár a fülemen jön ki a sok főzött étel. Kb februárban ettem utoljára egy "jó" mekiburgert 😁😁😁
A rongylevesem finom lett a harmadik nekifutásra. Ezzel a villamos tűzhellyel nem szeretek, és láthatóan nem is tudok főzni. Két adag paprikát pörköltem oda a harmadik sikeres előtt.
A rongy még mindig nem igazi rongy... Valahogy a keverésen múlik. Ezt még gyakorolni kell.
No, az finom lesz. Imádom! Ezeréve nem ettem.
Nálunk maradt a tarhonyás hús. Ma azt eszünk. Tegnap csak a gyerek evett belőle.
"Jaaaaj, Vilmos...." :D
De végül csak roppàjàra került a kedves.
A volt férjem simán megevett egy csomó ételt jóízűen, aztán szàzadjàra ránézett, és azt mondta, neki ez nem tetszik, hozzá se nyúl :D De nem volt vele baj, ment is hűtőhöz.
Az nekem igazi menzakaja :D Anyukám rizses húst szokott csinálni, nem is emlékszem, hogy lett volna otthon valaha tarthonya. Egyik nagymamám csinált néha.
Amit viszont senki nem csinált otthon, és nagyon szerettem a suli menzán a rongy-, alias tojás leves.
Más felé levesekbe néha raktam tojást, de valahogy soha nem lett ilyen igazi rongy.
Hmmm... Arra talán este nevezhetnénk. Mindent tippet szívesen fogadok, hogy lesz a tojás jó rongy rom helyett.
😂😂😂 jajj vilibá!! Nem láttam!!😂😂😂
Igazad van. Tudom. 15 évig csináltam...jó hülye vagyok,mii? Áááá, párom is szokta mondani, hogy 10ből 9 nő már páros lábbal rúgta volna ki.
Nekem aztán lehetne nyafogni, ott a hűtő, tessék...
A napokban Barátok köztet nézve Bözsi nénit úgy megcsapkodtam volna, hogy Vili bà't még zacskós kajàhoz is hülyének nézi.
A karantén előtt én se főztem túl sokat a mostani páromnak. Sokat jártunk étterembe, nem igényelte a mindennapokban hogy terülj terülj asztalkam legyen. De mivel ebben a fura helyzetben 0/24ben együtt vagyunk, így ez van. Gyerek is velünk, úgyhogy hármunkra főzök most mindennap.
Most épp készül a tarhonyás hús.
Én pasinak soha nem főztem, és nem főznék külön. Nyilván a közös étkezésre időzítem, amit mindketten szeretünk, de akinek a főztöm nem teszik, annak szabad a pálya, alkosson magának.
A drágaságommal nem is igazán főzzünk eddig együtt. Valahogy az idő még az alkalom nem nagyon szoktam engedni. "Hála" ennek a hülye karaténnak, tegnap volt alkalmunk együtt kísérletezni új recepttel, alapanyaggal. Annyira jó volt!
Most pár napig nem lesz túl nagy alkotás, mert eljöttem hozzá, és csak titokban vagyok itt, amíg dolgozik nem zörgök a konyhában a szükségesnél többet. Csak összekaszabolok némi zöldet salátának, és ennyi.
En szeretek kiserletezni :) Meg ez a situs, izvilag teljesen az enyem.
A makot imadom, de ahhoz magyar dealer kell. Nemreg lattam az egyik szupermarketben makot. Tudod milyen kiszerelesben volt? Kis uvegcses fuszer.