Karamell flan recept
A Karamell flan hozzávalói:A karamellhez:
210 g kristálycukor
4 evőkanál víz
A pudinghoz:
600 ml 2,8%-os tej
100 g sűrített tej (félzsíros, cukrozott)
4 db tojás
1 db vaníliarúd (kikapart belseje)
30 g kristálycukor
1 cs.vaníliás cukor
1 kis csipet só
A Karamell flan elkészítési módja:
A cukrot egy nyeles edénybe 4 evőkanál vízzel kis lángon hevítjük míg a cukor karamellizálodik.Átöntjük egy sütőformába. Óvatosan mozgatjuk a formát és kikenjük a forma falát a még meleg karamellel. A felvert egész tojásokhoz hozzáadjuk a tejet és a sűrített tejet a cukrokat a sót és a vanília kikapart belsejét.Jól összekeverjük. Beleöntjük a masszát a kihűlt, karamellás formába,alufóliával lefedjük.Egy tepsibe vizet teszünk félig és beleállítjuk a sütőformát a vízfürdőbe. Előmelegített sütőbe toljuk és 50-60 percig gőzöljük. Ha elkészült hűtőben pár óráig dermesszük. Fogyasztás előtt késsel körbevágjuk és óvatosan kiborítjuk egy nagyobb tányérra.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2023. ápr. 1. 20:09
A karamell flan elkészítési módja és hozzávalói.