Karamell flan recept

A Karamell flan hozzávalói:
A karamellhez:

210 g kristálycukor

4 evőkanál víz

A pudinghoz:

600 ml 2,8%-os tej

100 g sűrített tej (félzsíros, cukrozott)

4 db tojás

1 db vaníliarúd (kikapart belseje)

30 g kristálycukor

1 cs.vaníliás cukor

1 kis csipet só


Karamell flan

A Karamell flan elkészítési módja:
A cukrot egy nyeles edénybe 4 evőkanál vízzel kis lángon hevítjük míg a cukor karamellizálodik.Átöntjük egy sütőformába. Óvatosan mozgatjuk a formát és kikenjük a forma falát a még meleg karamellel. A felvert egész tojásokhoz hozzáadjuk a tejet és a sűrített tejet a cukrokat a sót és a vanília kikapart belsejét.Jól összekeverjük. Beleöntjük a masszát a kihűlt, karamellás formába,alufóliával lefedjük.Egy tepsibe vizet teszünk félig és beleállítjuk a sütőformát a vízfürdőbe. Előmelegített sütőbe toljuk és 50-60 percig gőzöljük. Ha elkészült hűtőben pár óráig dermesszük. Fogyasztás előtt késsel körbevágjuk és óvatosan kiborítjuk egy nagyobb tányérra.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A karamell flan elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook