Karácsonyi süti ajándékként (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Karácsonyi süti ajándékként
Sziasztok! :)
Idén Mikulásra én is saját készítésű bonbont szeretnék készíteni! Szívesen fogadom a recepteket, mert már ugyan nézelődtem, de még mindig nem tudom milyen legyen!:)
Valami olyasmit szeretnék, mint az a mandulás, fahéjas bonbon, aminek a közepén van a nagy szem mandula és ilyen fahéjas valamibe van burkolva! Nem tudom pontosan a nevét és nem is találtam ilyen receptet! Valaki tudja esetleg, miből készül?
Mézeskalács, linzer félék jók bele, amik sokáig elállnak, ha kell.
Nekem nagyon sok formám van már a szaggatáshoz, az évek során gyűjtöttem össze. Nemrég az ikeában láttma még jópofákat, lehet azokat is begyűjtöm. :)
Sziasztok!
Én tavaly a barátnőmnek és a családtagjaimnak készítettem mézeskalácsfenyőfát, amire mindenkinek ráírtam a díszítés közé a nevét, terítésnél beletettem a tányérjukba,apróság, de nagy sikert aratott!:))))
Sziasztok!
Hoxa és Mamcili: én töltetlen kemény cukorkát használok, amit kerek fémdobozban árulnak. Szilánkosra összetöröm. A házikó oldalfalait sütöm kb. 6 percig, majd az ablaknak kihagyott helyekre kiskanállal beleteszem a cukrot, s vissza a sütöbe, amíg beleolvad. Miután kész, a falak felszínével lefele hagyom, amíg össze nem állítom a házikót.
(az egyik blogomban-igaz angol nyelven írtam- pont ezt mutatom be képekkel illusztrálva.Csak akkor linkelem be ide a címét, ha szabad.)
cukorüveg?
hogy készül?
Szió!
simán befőző cukorral. Meghámoztam a narancsot és filéztem. Az egy picit macera, de nem vész. Vettem lime és narancs kockátat is bele. Ilyen aszalt, amit a gyümölcskenyérbe is szoktak tenni. A végén amikor kész volt, megbolondítottam camparival. Szép színe lett tőle. Én szeretem nagyon a fanyar ízét. Kisebb üvegekbe tettem. Hobby boltban vettem narancs nyomatú szalvétát és azt tettem a tetejére, szalaggal átkötöttem. Bent a cégnél meg nyomtattam boríték címzős papírra névre szólóan üdvözlést. Nagyon örültek neki. Formás volt nagyon. Jó visszajelzéseket kaptam.
Mézeskalács házikót készítettünk tavaly :)
Még most is megvan és nagyon jó illata van :)
De ha van valakinek valami jó kis receptötlete, szívesen várom!
Az idei sütéssel még úgy is bajban vagyok és még nem tudom mi lenne a legpraktikusabb!
Sziasztok! Nos, tavaly én is törtem a buksimat, aztán a legegyszerűbb lett belőle:
5 db. gyümölcstortát sikerült szétosztani baráti körben.
A piskóták egymás után sültek, utána a puding főzés nagy üzembe ment, rá a gyümölcs és a zselatin megint nagyüzemben! Inkább a "kihordás" volt kissé bonyolultabb, de meg lehetett oldani.
És mit ne mondjak! Sokkal jobban örültek neki a baráti házaspárok, mint ha olyan ajándékkal leptem volna meg őket, amit ha ránézel a barát arcára, és tudod, hogy "ez nem az volt, ami neki bejött volna". :D
A sütinek meg mindenki örül, és szívesen fogadják! Végtére is erről szól a karácsony/egyik fele! :D
Nagyon jó ötleteket kaptam! Nagyon jó ötlet volt a cikkírónak ezt leírni:)
Köszönöm az ötleteket! Azt hiszem még vissza fogok járni olvasgatni:)
Jó ötletek, én is szeretek sütit adni. Idén diós háromszögeket csinálok csokival megcsorgatva.
Eddig mézest sütöttem mindenféle verzióban: figurák simán dióval, írókázott, mázas, de a legnépszerűbb volt a kis piros vagy sima dióval díszített szív. Sütök általában egy kazallal és mikulás sapiban szoktam osztani a munkahelyemen a betegeimnek.
De ez a lekvár ötlet! Idén azt hiszem ezt is kipróbálom a családnak.
Hogy készíted a jamet?
További ajánlott fórumok:
- Új kapcsolatba vagyok a párom kérte hogy legyen valami krémes süti karácsonyra. Semmi ötletem sincs, van valakinek valami jó ötlete?
- Küldj egy jelet az előtted írónak karácsonyi ajándékként és írd le ide, mit kapott
- 11 hónapos Baba milyen sütit ehet, mit süssek karácsonyra?
- Tej (laktoz) érzékeny gyereknek receptet tud valaki? Főleg süti érdekel. Oviba kéne a karácsonyi bulira.
- Öt éves kisfiúnak mit veszel/vennél karácsonyi ajándékként?
- Sziasztok!! Szeretnék karácsonyi ajándékként recepteskönyvet készíteni képekkel illusztrálva. Milyen programmal tudnám ezt elkészíteni?